Jak wszystko, co w słoikach pasteryzowane na zimę, także jagody, będą nam przypominać smak mijającego na nie sezonu, choć o dziwo, jeszcze dzisiaj widziałam je na straganach. Niezastąpione na dolegliwości żołądkowe i zwyczajnie bardzo smaczne. Składniki na 3 słoiki: 1 kg jagód 0,5 kg cukru Sposób przygotowania: Jagody przebrać, słoiki umyć i wysuszyć. Do słoików wkładać warstwami owoce, przesypując je cukrem. Dociskać łyżką, aby w słoiczkach nie było wolnego miejsca. Odstawić na 1 godzinę, ąż puszczą trochę s... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.