Pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach i iście halloweenowy tofurnik czekoladowy z musem wiśniowym i chilli to pozycja, która musicie wypróbować. To chyba moja ulubiona wersja
FlymetothespoonDżem z moreli podkręcony rozmarynem to jeden z najlepszych pomysłów na przetwory z moreli. Do zrobienia na cukrze lub ksylitolu/erytrolu. Idealny na kanapki/gofry/naleśniki ale również
CzarnawisienkaPomysł na szybkie do przygotowania ciasto - brownie z kremem twarogowym i kwaśnymi owocami. Idealne połączenie smaków. Ciasto dla osób, które ograniczają cukier w swojej diecie.
UgotowaćTo musiał być z tort z wieloma obostrzeniami z powodu uczuleń Dlatego powstał tort z kremem ryżowym ( vege ) z dodatkiem dżemu wiśniowego i owoców. Prosty i
Słodki sentymentTorcik tiramisu w nieco innej wersji to mój ulubiony wypiek na większe uroczystości. Urodziny, imieniny czy inne rodzinne przyjęcia wymagają wyjątkowych słodkości - gwarantuję, że ten torcik
Prosty przepis naTort z musem czekoladowo kawowym i musem z białej czekolady zrobiłam z okazji urodzi mamy mojego męża. Do każdego musu dodałam żelkę wiśniową, dzięki czemu tort
Słodki PomysłZrobiłam je na sylwestrową kolację a co? taki miałam pomysł i zdecydowanie podobał się także Przemkowi. Pucharki są wyśmienitym deserem na karnawałowe przyjęcia z przyjaciółmi, znajomymi
Moje Małe CzarowaniePyszne i bardzo szybkie ciasto bez pieczenia poleca się na weekend. Będzie jak znalazł do niedzielnej kawki ;)
Prosty przepis na[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt: (pieczemy dwa takie biszkopty) 100 g mąki 80 g cukru 3 jajka, białka oddzielone
Domowy Smak JedzeniaTort orzechowo – kawowy to przepyszny tort z orzechowym biszkoptem, frużeliną wiśniową i kremem z kawą. Tort orzechowy z kremem kawowym był moim słodkim prezentem dla
Słodki PomysłSkładniki: ciasto: 4 jajka 120 g mąki 50 g odżywki białkowej (można zastąpić mąką) 2 łyżki kakao 2/3 szklanki mleka 1/2 opakowania skyru po pół łyżeczki
czarrna od kuchniChyba każdy zna malinową chmurkę ze strony Moje Wypieki W pewnym sensie to ciasto stało się kultowym i powszechnie znanym. Prawie każdy je piecze! Ja tym
Pieprzyć z Fantazją