wino - 10075 przepisów (strona:60/672)

Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 194

Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu Jesteśmy w sezonie na szparagi od kwietnia do czerwca, korzystajmy wiec, ponieważ warzywa te

Wino Francja Kuchnia
Wiosenna sałatka do kolacji 153

Wiosenna sałatka do kolacji  Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt?  Proporcje dla dwóch

Wino Francja Kuchnia
Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy 163

Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni.  Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe

Wino Francja Kuchnia
Glazura na grilla z wina i cynamonu 157

Glazura na grilla z wina i cynamonu – bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim do wieprzowiny: np. polędwiczki lub łopatki, ale świetnie nadaje się też do grillowanego schabu. O tej miksturze można powiedzieć, że to glazura i marynata równocześnie. Mięso przed grillowaniem trzeba dokładne obtoczyć i odstawić do lodówki(...)Autorką przepisu jest Florence Fabricant , amerykańska krytyczka kulinarna. Czas grillowania: 20 minut Liczba porcji: Z podanej ilości składników powstanie glazura na 4 kawałki mięsa Składnik: 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego (można pominąć) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (pomiń

Niedzielny kucharz
Guacamole na rozgrzanej bagietce 209

Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej

Wino Francja Kuchnia
Brownie bardzo czekoladowe 162

Brownie bardzo czekoladowe  Jeżeli deser to?  Oczywiście czekoladowy.  Moja propozycja Brownie bardzo czekoladowa i rozpuszczająca się w ustach!  Zapraszam. Proporcje dla 6

Wino Francja Kuchnia
Konfitura z aronii 209

Konfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki:  300 g

Wino Francja Kuchnia
Suflet ziemniaczany z parmezanem 177

Suflet ziemniaczany z parmezanem Przystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna. Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów. U mnie była to uczta z

Wino Francja Kuchnia
Tosty z kozim serem i żurawiną 184

Tosty z kozim serem i żurawiną Przepis na dziś to popularne we Francji zapiekane grzanki z kozim serem, podawane na świeżych liściach sałaty

Wino Francja Kuchnia
Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą 186

Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i

Wino Francja Kuchnia
Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej 174

Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej Kolejna moja propozycja z tytułu wariacji wegańskich na chłodne i jesienne dni. Mamy tu wszystkie

Wino Francja Kuchnia
Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą 277

Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą Szybka i gorąca przystawka z bakłażana i cudownych włoskich serów. Zapraszam. Składniki: 1 duży bakłażan 100 g sosu pomidorowego

Wino Francja Kuchnia
Sos pomidorowy do pizzy 139

Sos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia

Wino Francja Kuchnia
Lekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika 163

Lekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika Propozycja dietetycznej, pełnej witamin sałatki z cykorią w roli głównej, bardzo popularnej we Francji, zwłaszcza w sezonie zimowym

Wino Francja Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 158

Tarta Tatin z cykorią i roquefortem Polecam smaczne danie w nietypowej formie z cykorii i charakterystycznego sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i

Wino Francja Kuchnia