wino - 10075 przepisów (strona:60/672)

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii 173

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii Jeśli szukasz przystawki lub przekąski w stylu wiosna, lato, lekkiej i szybkiej w przygotowaniu to mam dla

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 159

Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych 163

Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych Kolejna przystawka z melonem w roli głównej, świeża i pachnąca, idealna na upalne dni. Składniki: 1/2 melona (u

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 227

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 153

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Pęczotto w meksykańskim stylu 119

cebulę przez kilka minut. Dorzucamy kaszę pęczak i smażymy razem przez kolejne 2-3 minuty. Dodajemy mięso mielone i paprykę. Podsmażamy do czasu aż kurczak lekko się zarumieni. Dolewamy wino (jeśli używamy) i gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż zostanie on prawie cały wchłonięty przez kaszę. Następnie dorzucamy odcedzoną fasolę, kukurydzę oraz pomidory w puszce. Podsmażamy przez(...)mega prosty, pyszny i pożywny jednogarnkowy obiad o uwielbianej przeze mnie meksykańskiej nucie. Rewelacja! Składniki: kasza pęczak - 1/2 szklanki cebula czerwona - 1 większa mięso mielone z kurczaka - 500g białe wino - 1/3 szklanki (opcjonalnie) bulion - 1-2 szklanki fasola czerwona - 1 puszka kukurydza - 1 puszka pomiodory - 1 puszka czosnek - 2 ząbki, przeciśnięte papryka - 1-2 (opcjonalnie) papryka słodka - duża szczypta

Pogotujmy.pl
zupa z soczewicą na winie 105

pierwsze podałam zupę z soczewicy na winie. Troszkę odmieniłam sztywne niedzielne menu. Jeśli ktoś lubi soczewicę szczerze polecam. Zupa jest rozgrzewająca i syta. Rozgrzewająca niekoniecznie z powodu obecności wina :D Proporcje zmieniałam jak tylko zaczęłam częściej ją robić. Składniki: * 15 dkg soczewicy zielonej * 15 dkg boczku parzonego * 1 marchew * 1 gałązka selera naciowego * 1 mała cebulka(...)ząbki czosnku * 1/2 szklanki wina białego wytrawnego Soczewicę namoczyłam poprzedniego wieczoru. Następnego dnia przelałam ją świeżą wodą i nastawiłam na gotowanie dolewając 3 szklanki wody. W tym czasie, gdy na wolnym ogniu zaczynała pykać soczewica, szybciutko pokroiłam w słupki marchew, gałązkę selera i boczek w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzałam odrobinę oliwy i podsmażyłam wszystko. Następnie dodałam pokrojoną

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych 128

Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych Kolejna przystawka z melonem w roli głównej, świeża i pachnąca, idealna na upalne dni. Składniki: 1/2 melona (u

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 186

Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale

Wino Francja Kuchnia
Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii 171

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii Jeśli szukasz przystawki lub przekąski w stylu wiosna, lato, lekkiej i szybkiej w przygotowaniu to mam dla

Wino Francja Kuchnia
Zielona zupa detox 194

Zielona zupa detox Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia 2 garści szpinaku 2 ziemniaki

Wino Francja Kuchnia
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 155

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje

Wino Francja Kuchnia
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 187

Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu Jesteśmy w sezonie na szparagi od kwietnia do czerwca, korzystajmy wiec, ponieważ warzywa te

Wino Francja Kuchnia
Wiosenna sałatka do kolacji 147

Wiosenna sałatka do kolacji  Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt?  Proporcje dla dwóch

Wino Francja Kuchnia
Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy 155

Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni.  Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe

Wino Francja Kuchnia