wino - 10075 przepisów (strona:59/672)

Kasza jaglana z owocami oraz miodem z nutą wanilii na maślance 122

Kasza jaglana z owocami oraz miodem z nutą wanilii na maślance  Mój sposób na zdrowe i chłodne śniadanie podczas upalnego lata. Działa odświeżająco, lekkostrawnie i

Wino Francja Kuchnia
TINTO DE VERANO 160

Tinto de verano w dosłownym tłumaczeniu znaczy "czerwone letnie". Jest to najprościej rzecz ujmując, zimny, lekko musujący napój na bazie wina i oranżady. To jeden z najbardziej popularnych w Hiszpanii napojów, podawanych w okresie letnim.  Powszechny na imprezach, festiwalach i barach na plaży. Ekspresowy i bardzo łatwy do przygotowania, doskonale gasi pragnienie i orzeźwia.   Czerwone wytrawne wino(...)użyć naturalnej, niskosłodzonej lemoniady lub w ostateczności  napoju typu Sprite  lub tonic, który dodatkowo można rozcieńczyć wodą gazowaną. SKŁADNIKI / wszystkie składniki powinny być mocno schłodzone czerwone lekkie wino  (np. stołowe) oranżada lub napój typu Sprite lub tonic kostki lodu plaster cytryny  WYKONANIE Do szklanki wkładamy plaster cytryny, wypełniamy kostkami lodu, dolewamy 1/4 szklanki czerwonego wina

cool and minty
Mule w białym winie 123

Klasyczne MULE W BIAŁYM WINIE duszone na maśle z cebulką... Artykuł Mule w białym winie pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 197

drobiem, tak moim zdaniem ten agrestowy idealnie pasuje do pieczonej wieprzowiny i wszelkich twarogów. A jeśli zamiast z zielonego agrestu skorzystacie z jego czerwonej odmiany, to zamieńcie białe wino na czerwone półsłodkie, a ocet jabłkowy na ten balsamiczny. Palce lizać! :D Agrestowy chutney z lawendą Potrzebujesz: 500g zielonego agrestu 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 30ml octu jabłkowego(...)łyżki łagodnego miodu (akacjowy/lawendowy/wielokwiatowy/lipowy/rzepakowy) 3 łyżeczki świeżych kwiatów lawendy / 2 łyżeczki suszonej lawendy 1/2 łyżeczki cynamonu 2 szczypty mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 150ml białego wina półskłodkiego sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Agrest umyj i oczyść. 2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju rzepakowym. 3. Do cebuli dodaj agrest, miód, ocet

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bananowo waniliowa owsianka z borówkami amerykańskimi 126

Bananowo waniliowa owsianka z borówkami amerykańskimi Śniadaniowa porcja energetyczna witamin! Proporcje dla jednej osoby: Skladniki: 30 g (3 łyżki) płatków owsianych 1 dojrzały banan 1/4 łyżeczki

Wino Francja Kuchnia
Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino 147

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino Składniki: 2 średnie bakłażany 150 g koziego sera 2 garści startego Pecorino Romano sól morska i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino 137

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino Składniki: 2 średnie bakłażany 150 g koziego sera 2 garści startego Pecorino Romano sól morska i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina 143

najmłodszych w wersji z sokiem truskawkowym. Świeże truskawki i wanilia to wymarzone połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki na 4 porcje: 200g truskawek 30 cukru 80ml czerwonego słodkiego wina (w wersji dla dzieci zamienić wino na sok z truskawek) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 8 gałek lodów waniliowych 150ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru(...)truskawki 3 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wino wymieszane z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Jeszcze gorące przełożyć do 4 pucharków i pozostawić do ostudzenia. 2. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 3. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Brownie bardzo czekoladowe 154

Brownie bardzo czekoladowe  Jeżeli deser to?  Oczywiście czekoladowy.  Moja propozycja Brownie bardzo czekoladowa i rozpuszczająca się w ustach!  Zapraszam. Proporcje dla 6

Wino Francja Kuchnia
Guacamole na rozgrzanej bagietce 176

Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej

Wino Francja Kuchnia
Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy 134

Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni.  Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe

Wino Francja Kuchnia
Wiosenna sałatka do kolacji 127

Wiosenna sałatka do kolacji  Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt?  Proporcje dla dwóch

Wino Francja Kuchnia
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 185

Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu Jesteśmy w sezonie na szparagi od kwietnia do czerwca, korzystajmy wiec, ponieważ warzywa te

Wino Francja Kuchnia
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 163

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje

Wino Francja Kuchnia
Zielona zupa detox 187

Zielona zupa detox Krok w stronę zdrowia? Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia

Wino Francja Kuchnia