mleku z borówkami i chałwąZdjęcie niewyraźne, ale na szybko bo(jak zwykle) źle wymierzyłam czas no i nie miałam go za dużo :P Trochę się rozwaliły, ale może to wina mąki orkiszowej, ale pomijając ten fakt, były genialne <3 No, bo skoro już polubiłam chałwę, trzeba ją wypróbować w każdej kombinacji. :PA teraz marsz do lekcji
More food, love and dreamssprzed kilku lat. Przypominasz sobie wtedy rzeczy o których prawie zapomniałaś i mimo, że minęło tyle lat nadal Cię to śmieszy...ale nie miałam się rozpisywać, ale może to wina pory o której pisze(3), może muzyki w głośnikach, może mojej własnej głowy, a może dlatego, że wbrew pozorom jestem szczęśliwa, ale zabrało mnie na przemyślenia, na pieczenie sernika
More food, love and dreamspatelnię przekładamy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy, dodajemy pokrojony w niedużą kostkę ser mozzarella i pokrojone w plasterki oliwki (opcjonalnie).Spaghetti podajemy z kieliszkiem dobrego czerwonego wytrawnego wina. Można posypać odrobiną startego parmezanu (opcjonalnie).Smacznego
W kuchni Katiemule dokładnie płuczemy pod zimną bieżącą wodą, aby wypłukać je z piasku.Co dalej?Tak przygotowane mule można przyrządzić na wiele sposobów: upiec w piekarniku, ugotować na parze, udusić w winie lub innym sosie :) Do tego obowiązkowo ciepła, chrupiąca bagietka i kawałek cytryny :)Jak zasiąść z małżem do stołu?W restauracjach małże zwykle są podawane w głębokich talerzach na zupę
W kuchni Katiektóre działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, nasycone kwasy tłuszczowe, witaminę B, żelazo i białko. Czarnuszka to dodatek do pieczywa, do przetworów warzywnych, do aromatyzowania wina i olejku eterycznego używanego w cukiernictwie. Mielone nasiona czarnuszki stanowią dobrą namiastkę pieprzu, gdyż u osób wrażliwych nie podrażniają błony śluzowej żołądka. W starożytności używano jej jako panaceum, wymienia
Grahamka, weka i kajzerkatężeć. To rodzaj dania , które musi sobie po prostu poleżeć i nie jest serowane szybko i na bardzo gorąco. Nadzienie szpinakowe potrafi poparzyć.Do naszych cannelloni pasuje idelanie białe wino Chardonnay lub Verdicchio dei colli di Jesi.Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniodpoczął", nie stracił wilgotności i oparów alkoholu ze środka.Podajemy z pieczonymi i / lub warzywami.Zebrany w naczyniu płyn możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Dodajemy do niego lampkę czerwonego wina, śmietanę, całość zagęszczamy mąka i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Smacznego :)Dla zainteresowanych zamieszczam link do filmiku: Kurczak
Taste Of My Daymięsa zaczerpnęłam w mojej ukochanej kuchni greckiej). Pierogi zawinęłam w ciasto wypróbowane w przepisie na empanadas z tuńczykiem, jednak tym razem zrobiłam je "w wersji light" - bez smalcu i wina. Przygotowanie empanadas jest o wiele mniej kłopotliwe niż się wydaje. Ja poszczególne etapy wplotłam w moje aktywności i nawet nie zauważam kiedy je zrobiłam :) Ciasto zagniotłam dzień wcześniej
Chilli Czosnek i Oliwaodrobinę różni się od ciasta 'zwykłego' - mogą pojawiać się malutkie grudki, ale... uwierzcie nam, że smak i tak się obroni! :)W ekstremalnych warunkach robiłyśmy te bezglutenowe pierogi... butelką po winie. Za farsz robiły wtedy m. in owoce, więc zlepianie ich było jeszcze trudniejsze niż zwykle ale... WYSZŁY! I skoro do dziś je wspominamy tzn. że wykonane były wg "naszych
Wypisz Wymalujkilka gałązek tymianku i rozmarynu. Smaż przez 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu, do zeszklenia szalotki i lekkiego zarumienienia bakłażana. Dopraw solą i pieprzem.Dodaj cukinię, następnie wlej wino i gotuj aż jego połowa odparuje.Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka
karmelowyzielony mrożony lub z puszki-włoszczyzna mrożona + marchewka pokrojona w słupki-bazylia-oliwa z oliwek-sok z cytryny-sól-sycylijska sałatka znajdziecie ją TUTAJ-ocet winny z czerwonego wina-przyprawy Skworcu- pieprz ziołowy + Karahi Chicken MasalaWykonanie jest bardzo proste, bo o to chodzi, a efekt bardzo smaczny i kruchy. Smak takiego kurczaka pozostanie na długo w pamięci naszych
Z Kuchni Do Kuchnimakaronem (domowym ) ,grzybami i cebulą ,a nadzienie z wątróbek z pietruszką , suszonymi owocami to też nie byle co! Może też być duszona w jarzynach, grzybach w winie czy piwie. Z gęsiny robi się też niewyobrażalnie pyszny rosół, a brukiew na gęsinie ,czy czernina to klasyka kaszubska. Ósmy cud świata to szmalec, czyli smalczyk z cebulką ,jabłuszkiem, czosnkiem
Kulinarny karnet Christopherazostawiając odrobinę do dekoracji lub zjadając od tak - jest PYSZNY! Dzięki za ostatni koncert! Mega pozytywna energia, z roku na rok Kazik jest coraz lepszy. Jak wino
sama złodyczpolecam;)Gotowe i rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączając w ten sposób nadmiar oleju.Możemy je polukrować, posypać cukrem pudrem, polać czekoladą....mi z obiadu został sos z wina i malin. Sprawdził się fenomenalnie!Przepis na sos podam przy najbliższym wpisie
Malinowe Pocałunkibakłażany 2-3 cebule czosnek do smaku ok główki 3 ostre papryczki lub papryka ostra w płatkach. Ja dodałam 1 chili i było ok. 6 łyżek octu z białego wina 500 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki mielonej wędzonej. sól do smaku 60 ml oleju lub oliwy cukier do smaku 4 łyżki octu balsamicznego Wykonanie
Malinowe Pocałunki