250 g makaronu fusilli, 300 g polędwiczki wieprzowej, 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 150 g jarmużu, 1 żółte peperoni, 1 czerwona
królestwo garów1 kg małży, 200 g wędzonego pikantnego chorizo, 2 nogi z kurczaka, 1 duża cebula, 1 żółtka papryka, 200 ml białego wytrawnego wina, 400 ml bulionu
królestwo garów1,2 kg ziemniaków, 700 g chorizo wędzonego pikantnego, 2 cebule, oliwa, sól Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ugotować al dente w lekko osolonej
królestwo garówciasto: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, 1 łyżka stopionego masła, szczypta soli farsz: 220 g białej ugotowanej białej kiełbasy , 250 g kapusty kiszonej, cebula
królestwo garówCzasem można wykorzystać półprodukty. Gdy mamy mało czasu, lepiej po nie sięgnąć niż kupować gotowce. W tym przepisie użyłam gotowaną na parze soczewicę z puszki. puszka
królestwo garówKarkówka z grilla to nasza klasyka. Chyba nie ma mięsnego grilla, podczas którego nie podano by karkówki. Proponuję najprostszą a jednocześnie bardzo smaczną jej wersję. Karkówka
królestwo garówkawałek schabu bez kości- około kilograma, 6 ząbków czosnku, 1/2 strączka chilli, łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz świeżo mielony, Mięso umyć, osuszyć, nie
królestwo garówNie taki diabeł straszny jak go malują. Tak wyglądała moja pierwsza szynka z szynkowara, która powstała już jakiś czas temu. A po niej kilka kolejnych, bo
Szefowa kuchniKuchnia portugalska w znakomity sposób łączy smaki ziemi i morza… To danie odwzorowuje je idealnie… Z jednej strony mięso do szpiku przeniknięte winem, czerwoną papryka i
VioletoweKucharzenieDelikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne - takie właśnie wychodzą bitki z poniższego przepisu. Bitki Wieprzowe to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego - świetny
Słodka StronaOglądałam kiedyś odcinek programu "Okrasa łamie przepisy". W tym własnie odcinku, Karol Okrasa grillował kotlety schabowe z kością. Ale nie była to kostka byle jaka, tylko
Stare GaryTego słynnego dania jeszcze nie robiłam ani chyba i nie jadłam. Miałam zbędne żółtka więc postanowiłam nadrobić te zaległości. Makaron z tym sosem bardzo mi zasmakował
Monia miesza i gotujeSkładniki: 18 szparagów 9 plastrów szynki parmeńskiej (kroimy wzdłuż na połowę) sól, świeżo zmielony pieprz łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe
Mango PapajaMięcho mięcho mięcho! Dziś kolejny przepis na fanów mięsnych obiadków. Mam dla Was pulpeciki ( albo jak ktoś woli klopsiki ) z dodatkiem kaszy , zapiekane pod obłędnym sosem
Ostra na SłodkoMuffiny nadziewane mięsem to rewelacyjny dodatek do czerwonego barszczu i świetna przekąska. To danie urozmaici każde przyjęcie. Mięso w pikantnym sosie zapieczone w kruchym cieście jest
Mama Gotuje