Poza tzatziki to chyba najbardziej znana grecka potrawa. Prawdziwy comfort food – przypieczony serowy sos, warzywa, mięso, pomidory i pełnia smaku. Przepis nie jest skomplikowany, wymaga od Was jedynie dłuższego postania w kuchni. Ale gdy tylko wyjmiecie ją z pieca, gdy wbijecie widelec w pierwsze kęsy gorącej moussaki zobaczycie, że warto było poświęcić trochę czasu. Moussaka znana jest nie tylko w Grecji, chociaż u nas najbardziej popularna jest właśnie ta jej wersja. Wszystkie kraje dawnego Imperium Ottomańs... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!