Na początek spróbujemy karkówki z grilla w dość klasycznej i uniwersalnej postaci, w towarzystwie przepraw, z którymi czuje się zwykle najlepiej: czosnku, kminku, tymianku i mielonej
Kulinarna PokusaBardzo konkretny i syty obiad, który łączy w sobie i warzywa i mięso. Przepis wywodzi się z kuchni polskiej. Jest to połączenie karkówki z warzywami i
VioletoweKucharzenieDuszona młoda kapusta, świeżo usmażone mielone kotlety i młode ziemniaki obficie posypane koperkiem…tradycyiny obiad latem niemalże na każdym polskim stole, nie sądzicie? Taki właśnie
codojedzeniaSkładniki: 25 gram drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 250 gram mąki (u mnie pół na pół pszenna i orkiszowa) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli
Mango PapajaLato to oczywiście wakacje, gorące upalne dni, biwaki, wypady nad jezioro, grilowanie, ogniska do rana...Jak ogniska to pieczone kiełbaski, zimniaczki dochodzące pod koniec imprezy a
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przygotowałam na obiad pyszny schab pieczony z dodatkiem pieczarek, cebulki i żółtego sera. Mięso dodatkowo posmarowałam majonezem wymieszanym
Marta GotujeTe szaszłyki to jedyne danie, które przygotowuje mój mąż (no, przy mojej małej pomocy). Sam kiedyś wymyślił, że zjadłby takie, z czerwonego mięsa a nie z
Kto ugości moich gości?Często smaczne dania i połączenia smakowe wychodzą mi, gdy wydaje mi się, że nie mam pomysłu na potrawę, szczególnie obiadową Tak było z tymi kotletami, kupiłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMalutkie kąski ze schabu z dodatkiem sosu porowo-pieczarkowego, czyli pomysł na tradycyjnego schabowego w nowej wersji. 500 g schabu wieprzowego Sól, Pieprz 2 jajka 0
VioletoweKucharzenieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Boczek surowo dojrzewający – wędlina do zrobienia w domowych warunkach. Szeroki boczek najlepiej przekroić na dwa paski, a po wyjęciu …
My Blueberry CornerŚwietna propozycja na obiadek zamiast tradycyjnego schabowego. Roladki nadziane są startym buraczkiem i chrzanem. Ciekawie się prezentują bo jak to przy buraczkach wszystko zabarwione i są
Monia miesza i gotujeTrochę inne szaszłyki, z mięsa mielonego. Idealne na grilla. Świetne są z różnymi dodatkami. Kiedyś przygotowywałam je podobnie do tradycyjnych mielonych, dzisiaj dla odmiany
Smaczne ZdroweJak nigdy nie przepadałam za zupami, tak od kilku lat nie istnieje dla mnie obiad bez pierwszego dania. Najbardziej lubię zupy syte, które z powodzeniem zaspokajają
Przepisy AleksandryParówki dzieciaki lubią, to fakt. Przygotowałam więc im fajną jajecznicę na śniadanie, które zasmakowało również i Nam dorosłym,a to dzięki ddoatkowi ziół, którymi posypalismy gotowe
Z Majeczką w kuchni