"Co prawda do tzw. „przednówka” zostało jeszcze trochę czasu, ale i tak trudno kupić ziemniaki dobrej jakości. Z powodu dużych opadów deszczu w ubiegłym sezonie
Wiem co jem"W tym przypadku nie musimy się martwić o kalorie. Chude mięso, duża ilość warzyw i serowy sos zamiast śmietany. Medaliony są kruche i soczyste
Wiem co jem"Jedna szuflada w mojej zamrażarce wypełniona jest po brzegi mrożoną fasolką szparagową z własnego ogródka. Zaczęłam ją uprawiać w zeszłym roku i od razu odniosłam
Wiem co jem"Anka, bohaterka serialu ”Przepis na życie” (w tej roli Magda Kumorek) robi spaghetti bolognese w nieco inny sposób. Mianowicie, nie dodaje mięsa do sosu, ale
Wiem co jem"Smakują doskonale z młodymi ziemniakami i mizerią, ale można je także podać z makaronem lub fasolką szparagową. Jak kto woli. Świetne danie na niedzielny rodzinny
Wiem co jem"Faszerowane cukinie to doskonale danie na lekki obiad lub ciepłą kolację. Najlepiej nadają się do tego młode owoce, które nie mają jeszcze twardej skóry i
Wiem co jem„Pisałam kiedyś na tym blogu, że jeśli chodzi o kurki to przyrządzam je na jeden sposób. Ponieważ w tym roku jest ich znacznie więcej, postanowiłam nieco
Wiem co jem"Wczoraj zapisałam się do akcji Gotujemy po polsku! , pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl . i w związku z tym dziś na obiad były polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwkami
Wiem co jem„Tak jak obiecałam dziś przepis na świąteczny schab ze śliwkami. Można go upiec wcześniej, a w dniu obiadu tylko podgrzać. Do tego sos na bazie białego
Wiem co jem„ Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli
Wiem co jem„Chociaż w poprzedniej edycji konkursu z Papirusem w roli głównej nie miałam szczęścia, skuszona atrakcyjnymi nagrodami postanowiłam mimo wszystko wziąć ponownie w nim udział. Należy się
Wiem co jem„Po długim namyśle zdecydowałam się przygotować jeszcze jedną potrawę do konkursu WINIAR z papirusem w roli głównej. Tym razem wykorzystałam Papirus z czosnkiem i ziołami oraz
Wiem co jem„Soczyste, słodko-pikantne żeberka w pomidorowej marynacie na oleju rzepakowym. Smakują doskonale ze smażonymi warzywami. Idealne na rodzinny obiad lub kolację w gronie przyjaciół. Warzywa są
Wiem co jemPrzejedzona kupnymi wędlinami postanowiłam zrobić sobie własną wędlinkę. Wybór padł na piękny kawałek łopatki wieprzowej, zaś marynata skomponowała się właściwie sama w momencie, kiedy wyciągnęłam z
Kuchenne zapiski EdytyPo prostu sałatka, jedna z wielu, taka, którą robię na szybko ze składników znalezionych w lodówce. Paradoksalnie, im większy w niej panuje "przeciąg", tym ciekawsze powstają
Kuchenne zapiski Edyty