wieprzowina - 9331 przepisów (strona:221/623)

Łazanki z młodą kapustą 108

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, pyszne danie jednogarnkowe, czyli przepis na łazanki z młodą kapustą , boczkiem i kiełbasą. Warzywa sezonowe, to idealna baza do niezwykle

Kuchnia Na Wypasie
Plastry schabu duszone w papryce 93

Plastry schabu duszone w papryce Schab umyć osuszyć, pokroić na 4 plastry. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem czarnym mielonym oraz cebulką granulowaną

ememe kitchen
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 108

Na wielkanocnym często pojawia się biała kiełbasa. U mnie gości w różnym wydaniu. Dziś propopnuje wersję z piekarnika. Biała kiełbasa świetnie komponuje się z chrzanem więc

Monia miesza i gotuje
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem 110

  Co dziś na obiad? – Kurczak. Taka odpowiedź pada w bardzo wielu domach gdzie drób to jedyne mięso jakie pojawia się na stole. Jeżeli macie

Kulinarna Patilogia
Żeberka w kapuście 109

Dziś danie dla zdecydowanych mięsożerców, którym kalorie nie straszne. Podsmażone żeberka, duszone w kapuście okraszonej słoninką. Idealny zestaw na zimę… lub na wizytę teścia Składniki

Kulinarna Patilogia
Roladki wieprzowe 110

Oto wariacja na temat kuchni Śląskiej. Babcina interpretacja rodem z Wielkopolski zgodna z duchem tego regionu czyli „oszczędna”. Zamiast wołowiny – szynka wieprzowa a

Kulinarna Patilogia
Schab w śmietanie 125

Schab w śmietanie a w zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad

Kulinarna Patilogia
Polędwiczki wieprzowe z morelami 122

Polędwiczki wieprzowe nadziewane morelami a do nich sos śliwkowy na bazie czerwonego wina … danie idealne dla tych co lubia bawić sie smakami i kolorami. Bardzo

Kulinarna Patilogia
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 113

Pieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie

Kulinarna Patilogia
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 120

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany

Kulinarna Patilogia
Klasyczne szaszłyki z karkówki 116

Szaszłyki z karkówki to danie na każdą okazję – są dobre latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je

Kulinarna Patilogia
Żeberka wieprzowe z grilla 121

Z tymi nieszczęsnymi żeberkami z grilla zawsze miałam problem. Jak długo ich nie marynowałam, na ile sposobów przyprawiałam i tak najczęściej kończyło się tak samo: spalone

Kulinarna Patilogia
Żurek z gotowanym grochem 111

Żurek to tradycyjna zupa na wielkanocne śniadanie. Najczęściej podawany jest z białą kiełbasą i jajkiem. To absolutna klasyka na świątecznych stołach w Polsce. Podstawą dobrego żurku

Z notatnika dietetyka
Polędwiczka wieprzowa zawijana w bekon 85

Polędwiczka wieprzowa zawijana w bekon Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie oczyścić z błon. Sól, cebulę suszoną, mieloną

ememe kitchen
Boczek miodowy z chili 92

Boczek, który pachnie miodem i ma ostrą nutę, polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), marynata: 3

Latosiowydom