Polędwiczka wieprzowa zawijana w bekon Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie oczyścić z błon. Sól, cebulę suszoną, mieloną paprykę, mielony pieprz i tymianek wymieszać ze sobą. Polędwiczkę umieścić na talerzu, natrzeć oliwą, a następnie ze wszystkich stron obsypać przyprawami. Bezpośrednio na dużej desce lub dla wygody wyłożonej folią spożywczą ułożyć plastry bekonu jeden obok drugiego. Tak aby nieco nachodziły na siebie tworząc jedną po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...