Święta, święta i po świętach. Uwielbiam czas około świąteczny, nie mniej jednak styczeń to ten czas kiedy można odpocząć, nabrać dystansu, powoli i spokojnie zacząć nowy
Życie zaczyna się w kuchniDziś kasza z mięsem dwa w jednym ;-) Do takiego dania świetnie pasuje sos pieczarkowy lub grzybowy. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego mielonego (u mnie łopatka
Kuchnia domowa AniGołąbki bez zawijania to prostsza wersja tradycyjnych gołąbków. Nie zawijamy mięsa w kapustę, tylko rozdrobnioną w malakserze kapustę dodajemy do mięsa z ryżem i smażymy kotleciki
Oryginalny smakTen schab jest moim odkryciem minionych świąt. Przepis na niego znalazłam w świątecznym “Moim Gotowaniu”. Zaciekawił mnie od pierwszego przeczytania, ale od razu wiedziałam, że muszę
W mojej kuchniMoja Mama często robi polędwiczki wieprzowe smażone na patelni. Korzystając z Jej rad, zrobiliśmy polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików z użyciem paczki mrożonych grzybów. Po
niecodziennikparyDo przygotowania potrzebujemy: Łopatka wieprzowa- 800g Kapusta kiszona- 500g Cebula- 100g Czosnek- 15g Masło- 100g Pieczarki- 100g Smalec- 80g Śmietana 30%- 50g Sól, pieprz, papryka ostra
serzmiesemA co to? A co to? A schabik na chlebku zapiekany pod beszamelem Danie jest super, ale… robiłam go tak dużo razy, że muszę napisać
Smaki Na TalerzuSkładniki: Farsz: 1 kg szynki 2 litry bulionu warzywnego 250 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2
Qchnia po prostuNa szczęście, na zdrowie, na ten Nowy Rok! Oby nie opuszczały nas zdrowie i szczęście! W tym Nowym Roku witam się z Wami pomysłem na kotlety
Kuchnia domowa AniSzynka pieczona w piekarniku doskonale sprawdzi się jako mięso na obiad lub jako pyszna domowa wędlina na kanapki. Jak zrobić szynkę w piekarniku? Jak upiec szynkę
Kuchnia Na WypasieNie jestem entuzjastką takich wynalazków. Tzn. nie byłam. Na imprezach zawsze wolałam jeść inne rzeczy. Postanowiłam, sylwestrowo, zmierzyć z tą przystawką. Wyszła super. Zdaję sobie sprawę
KardamonovySkładniki: 1 kg karkówki Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki rozmarynu 2 łyżki soli 1 łyżka oleju Nadzienie: 200 g pieczarek 1
Qchnia po prostuNigdy jakoś nie szalałam za tego typu smarowidłami. Od czasu do czasu lubię zjeść jedną kromkę ze smalcem, z ogórkiem i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu
Kardamonovy