Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosiparę puszek fasolki czerwonej, trzeba było je wykorzystać, tak powstało kolejne, pyszne danie. Użyłam mięsa z udźca indyka, ale danie to można przygotować z innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :) Zapraszam :) 80 dag mięsa z uda indyka Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g) Pomidory krojone w puszce (400 g) 2 łyżki
Takie tam pichcenieDziś trochę greckich wariacji w polskim wydaniu, a przy okazji danie dla wegetarian ;) Podczas naszej blogowej nieobecności związanej z wyjazdem, spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny i drobiu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę
W kuchni Katiebędzie potrzeba, kiedy znów najdzie nas ochota na schab w sosie pieczeniowym lub zrazy. Surowe mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno
Między kuchnią a pokojemwołowego, które to w szczególności wymaga od nas prawidłowej „opieki”. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wołowina – jedno z najlepszych rodzajów mięsa Mięso wołowe na polskich stołach nie gości tak często jak wieprzowina czy drób. Jest to spowodowane jego wyższą ceną, a także błędnym przekonaniem, że wołowina jest bardzo trudna w przygotowaniu, a o zadowalający nas efekt końcowy potrawy, której jest ona głównym
Kulinarne PrzebojeUwielbiam gołąbki ale ten przepis to całkiem inna bajka. Nie mam pojęcia, które wybrać-tradycyjne czy ten tort. Sami się przekonajcie. SKŁADNIKI; Kapusta włoska 1.2 kg
Kopystką po garachdomu zdążyłam jedynie zamienić dres na dżinsy. Po drugie – próbowałam potraw, po które nigdy sama bym nie sięgnęła. Nawet za namową! Pierwszy raz próbowałam muli. Zapiekane z wieprzowiną smakowały wyjątkowo dobrze. Tatar wołowy na risotto z szyjkami rakowymi również był pełen nowych dla mnie smaków – nigdy wcześniej nie odważyłam się zjeść surowego mięsa, a szyjki rakowe również
KucharzycaDziś fajne danie po chińsku z wieprzowiną, u mnie polędwiczka wieprzowa. Mięso delikatne a w tej wersji smakuje idealnie, polecam gorąco. Zachęcam do spróbowania takiej wersji obiadu. Ryż z polędwiczką wieprzową po chińsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePiotra Kucharskiego przygotowaliśmy 4 dania. "Z użyciem resztek wędlin, powstały smażone krokiety z kaszy mazurskiej. Ich doskonałym dopełnieniem stał się sos przygotowany na bazie pasty mięsno-warzywnej (np. Sokołów Wieprzowina z grillowaną papryką). Ziemniaki w stylu „Zero waste” to danie proste, a jednocześnie zaskakujące wyśmienitym smakiem. Pieczony ziemniak został zaserwowany w towarzystwie takich dodatków, jak starta łodyga brokułu, podsmażone resztki
Obiad gotowyBowls m.in. z piersią z kaczki z ziarnami kolendry i pieprz syczuańskim z orientalnym pak choi 62 zł, jest też coś dla fanów azjatyckich burgerów, bao burgerg z szarpaną wieprzowiną, kapustą z jabłkiem i orzechami nerkowca z kolendrą 31 zł. Na deser zjemy słodką miskę zatem np. parfait z sezamem i słonym karmelem z sorbetem z opuncji figowej
Wylizany RondelBowls m.in. z piersią z kaczki z ziarnami kolendry i pieprz syczuańskim z orientalnym pak choi 62 zł, jest też coś dla fanów azjatyckich burgerów, bao burgerg z szarpaną wieprzowiną, kapustą z jabłkiem i orzechami nerkowca z kolendrą 31 zł. Na deser zjemy słodką miskę zatem np. parfait z sezamem i słonym karmelem z sorbetem z opuncji figowej
Wylizany Rondelkroimy na centymetrowe plastry (najlepiej nicią). Knedle bułczane z zasmażaną kiszoną kapustą Pokrojone plastry rozłożyć na talerzu, dodać do nich danie główne (najbardziej znanymi przepisami z knedlami to pieczona wieprzowina z kapustą, kaczka, gęś albo gulasz). Jeśli nie wykorzystamy wszystkich przygotowanych bułczanych knedli, pozostałych ugotowanych wałków nie kroimy, ale zastawiamy je w całości do następnego dnia (dłużej niż
Pomysłowa kuchniaObiad na pracowniczej stołówce okazał się czystym złem. Kolejny raz dałam się wrobić. Obiecałam sobie, że w domu wynagrodzę sobie to czymś pysznym. Muszle z mięsem
Poezja smakuWystarczy kilka dni i niewiele pracy a wyczarujecie dojrzewający schab suszony, przygotowany w domowych warunkach. Zamienicie na kupny? SKŁADNIKI: 1 kg. ładnego schabu
Kopystką po garachświetną alternatywą dla wędlin. Piotr opowiedział nam co będziemy robić. Podzieliliśmy się na grupy. Mieliśmy przygotować aż cztery dania. Krokieciki z kaszy mazurskiej z sosem z Pasty „Wieprzowina z grillowaną papryką” Ten deser z kaszy z masłem i miodem polany musem z jabłek z imbirem i prażonymi orzechami to prawdziwy comfortfood. Ziemniaki w stylu no waste
AZgotuj!