wieprzowina - 8831 przepisów (strona:117/589)

Papryka faszerowana mięsem 90

pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Aby danie było bardziej sycące można podać z pieczywem lub w towarzystwie ziemniaków, na przykład pieczonych. Mięso mielone oczywiście samodzielnie zmielone - może być wieprzowina, mięso mieszane wieprzowo-wołowe lub drobiowe, jakie lubicie. Polecam serdecznie :) Składniki: 100 g ryżu (pół szklanki) olej do smażenia cebula 350 g mięsa mielonego - wieprzowego, wołowo-wieprzowego, drobiowego sól

Kocham..lubię..gotuję..
Pide z mięsem mielonym - drożdżowe łódeczki z mięsem mielonym 128

świeżych drożdży 2 łyżki jogurtu 100 ml wody 1 łyżka oliwy 0,5 łyżeczki cukru szczypta soli  Nadzienie:  200 g mielonego mięsa (wołowiny, baraniny lub jagnięciny) - użyłam wieprzowiny 1 łyżka oleju 1/3 czerwonej papryki 1 średni pomidor 1 cebulka dymka wraz ze szczypiorem 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku (lub 0,5 łyżeczki suszonego) 0,5 łyżeczki nasion czarnuszki

Kocham..lubię..gotuję..
Papryka faszerowana 107

fareast-language:EN-US;} Faszerowana papryka to szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym mięsem mielonym ok. 10 dag suchego ryżu (jedna torebka lub nieduża filiżanka) 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Papryczka chili lub pieprz kajeński

Gotujemy i jemy
Mielone z kurczaka, ricotta i kukurydzy 108

Kotlety mielone z kurczaka przyrządzam rzadko, bo jak do tej pory to bardziej mi smakowały mielone z wieprzowiny czy wołowiny. Mielone z kurczaka można łatwo przesmażyć. Mielone będą gumowe wtedy gumowe. Więc jak przyrządzić kotlety mielone z kurczaka tak aby były puszyste i smaczne? Ostatnio przygotowałam farsz na mielone z kurczaka z ricotta i kukurydzą. Farsz dosyć mocno przyprawiłam. Nigdy

codojedzenia
Risotto z kurczakiem i pomidorkami 62

oraz nadać mu jeszcze więcej świeżości, użyłam liści świeżej bazylii. Risotto podałam posypane świeżym pieprzem. Spróbujcie także innych, smacznych dań z ryżem: Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Szybka wieprzowina z marchewką i dymką Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską Przepis na risotto z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki cebula

Kuchnia Bazylii
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 109

zagotuje. W tym czasie podsmaż polędwiczki na patelni z jednej i z drugiej strony, na bieżąco doprawiając je solą i pieprzem. Jeśli lubisz intensywniejszy smak, możesz dodać przyprawę do wieprzowiny. Nie muszą być one usmażone w 100%. Kiedy bulion się zagotuje, przełóż do niego polędwiczki. Duś mięso przez około 25-30 minut. Dodaj do garnka śmietanę 30%. Dopraw całość solą

Rozdomowiona
Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita 157

podać gyros W Polsce gyros nie jest specjalnie znany w przeciwieństwie do przyrodniego brata – kebaba. Mięso co do zasady jest takie samo (Grecy lubią też gyros wieprzowy, podczas, gdy wieprzowina nie jest jedzona przez muzułmanów), przyprawia się je w podobny sposób, griluje tak samo, inne jest tylko wykończenie: Grecy dodają na koniec sos tzatziki, obowiązkowo czerwoną ceulę i lubią jeść

Niedzielny kucharz
Środa: Drobiowy kebab z kuskusem 102

rządy trwały od 700 r. Do 1400 r. z grubsza licząc. Ślady panowania islamskich władców można znaleźć w wielu hiszpańskich przepisach. Pinchos morunos robione są co prawda z wieprzowiny, której muzułmanie nie jedzą, ale szaszłyki równie dobrze można przyrządzić z kurczaka, czy, jak my, z indyka. Przepis na drobiowy kebab wzorowany na wpisie z bloga Tienda.com Składniki: 3 polędwiczki

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Smażone sajgonki 76

prostu sos sojowy, ale można do niego dodać trochę sosu słodko-kwaśnego, sosu sriracha i rozrobić z odrobiną wody. Przepis pochodzi z bloga Danaandcuisine.com Składniki: 200 g mielonego mięsa (wieprzowina, kurczak) 200 g drobno posiekanych krewetek koktajlowych 2 marchewki starte na tarce 1 szklanka posiekanej kapusty pak choy albo kapusty pekińskiej 50 g drobnego makaronu ryżowego (mała garść

Niedzielny kucharz
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 136

ananasa, który nadaje sosowi słodyczy, a zawarte w nim enzymy dodatkowo zmiękczają mięso. W Japonii teriyaki częściej używa się do przyrządzania ryb, na Zachodzie raczej drobiu i wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością sosu teriyaki i odstawić na kilkadziesiąt minut. Kurczaka

Niedzielny kucharz
Czwartek: Stir fry z mielongo indyka i boczniaków 71

koniec podlewamy jest sosem słodko-kwaśnym, który obtacza i aromatyzuje mięso. C zas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Składniki: 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 2 łyżki startego czosnku (około 4 ząbków) 2 łyżki startego imbiru Mała papryczka chili (według uznania) 200 g boczniaków 2 łyżki oleju 1 szklanka kaszy orkiszowej lub ryżu 1 płaska łyżeczka

Niedzielny kucharz
Bitki w kremowym sosie śmietankowym 87

Bitki w kremowym sosie śmietankowym – szybki i pyszny obiad. PRZEPIS NA BITKI W SOSIE ŚMIETANKOWYM Składniki na bitki w sosie śmietankowym: 600g wieprzowiny bez kości np karków olej 1 cebula 1 marchewka 1 szkl śmietanki 18% sól pieprz 2 łyżki mąki Jak zrobić bitki w sosie śmietankowym: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy je młotkiem do mięsa. Rozbite plastry

Dorota Smakuje
Chow main z wieprzowiną, papryką i pieczarkami 123

się je błyskawicznie i zdążyła się do niego przekonać cała rodzina. Najbardziej smakuje nam z pokrojonym w paski schabowym (może być też wołowina, kurczak lub krewetki), ale to właśnie wieprzowina podsmażona na oleju sezamowym i sosem sojowym ma ten smak, który bardzo nam odpowiada.  Pozostałe dodatki, poza makaronem, to już kwestia gustu i zapasów domowych. Papryka, pieczarki (a najlepiej

bistro mama
Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce 113

Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce , to naprawdę znakomity przepis na obiad lub ciekawą imprezową przystawkę . Takie kotlety

Ogrodnik w podróży
Pielmieni 191

Pielmieni to słynna potrawa kuchni rosyjskiej czy ukraińskiej, która mocno zadomowiła się również w kuchni polskiej. Jest to rodzaj pierożków z luźnym mięsnym farszem. Oryginalne pielmieni przygotowuje się z wieprzowiny. Jednak na przestrzeni wielu lat powstało bardzo dużo różnych kombinacji. Ja jednak uwielbiam opcję z mieszanką mięsa wieprzowego i wołowego. Najważniejsze, aby farsz był aromatyczny, soczysty i wyrazisty. Polecam pielmieni

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne