wielkanocna - 5554 przepisów (strona:100/371)

Tarta z cytrynowym kremem tofu z musem malinowym – wegański mazurek 113

Wiosenna, słoneczna wegańska tarta z cytrynowym kremem tofu z musem malinowym sprawdzi się na wegańskim stole Wielkanocnym, ale też i na co dzień. Chrupiący spód, kwaskowa warstwa musu malinowego i kremowy cytrynowy sos z tofu to taka wegańska wersja świątecznego mazurka z musem malinowym i  … Artykuł Tarta z cytrynowym kremem tofu z musem malinowym – wegański mazurek pochodzi

Flymetothespoon
Sernik cytrynowy z lemon curd i malinami 111

Proponuję Wam dzisiaj Wielkanocny sernik cytrynowy z lemon curd i malinami na kokosowym spodzie. Pyszny bezowy spód, kremowy cytrynowy sernik, mocno cytrynowy dietetyczny lemon curd (krem cytrynowy), a do tego maliny i beziki. Idealnie wiosenny, sprawdzi się nie tylko na święta, ale nie ukrywam, że  … Artykuł Sernik cytrynowy z lemon curd i malinami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Kakaowa babka majonezowa z różaną polewą z białej czekolady 110

kakaowa babka majonezowa z różaną polewą z białej czekolady z kruszonymi pistacjami będzie ozdobą każdego stołu Wielkanocnego. Dodatek majonezu może wydawać się nieczywisty, ale on po prostu zastępuje tłuszcz (zwykle dodalibyśmy olej albo masło), a dzięki niemu babka jest przyjemnie wilgotna. Polecam! Kakaowa babka  … Artykuł Kakaowa babka majonezowa z różaną polewą z białej czekolady pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Wielkanocny deser z ajerkoniakiem 129

trakcie Świąt Wielkanocnych oprócz ciast i innych potraw, można zaserwować delikatny, puszysty deser śmietanowy z dodatkiem aromatycznego sosu budyniowego z ajerkoniakiem. Niewątpliwie zrobi on wrażenie na naszych najbliższych :) Z podanych składników uzyskamy 4 porcje deseru. Składniki na sos budyniowy z ajerkoniakiem: 20 g waniliowego proszku budyniowego, 250 ml mleka, 1 łyżka cukru, 70 ml ajerkoniaku. Krem śmietanowy: 250 g serka

Świat Domowej Kuchni
Babeczki na soku pomarańczowym 111

Babeczki na soku pomarańczowym Szukacie przepisu na wielkanocne babeczki? A może po prostu lubicie małe słodkie wypieki? Dziś polecam wam przepis na pyszne i proste w przygotowaniu babeczki na soku pomarańczowym. Kilka składników, kilka machnięć łyżką i gotowe. Takie pomarańczowe babeczki można oprószyć cukrem pudrem, polać ulubioną polewą lub ozdobić lukrem. U mnie dziś prosta, słodka dekoracja z białej czekolady

Słodkie okruszki
Wielkanoc 2021 97

Drodzy, życzę Wam zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych i abyście je spędzili w miłej i radosnej atmosferze. Miłego odpoczynku i dużo pyszności na stole. Jeśli moje przepisy Ci się podobają, lubisz tu zaglądać i chcesz docenić moją pracę – postaw mi kawę, kliknij na➡➡➡ Postaw kawę dla Kuchcik gotuje

Kuchcik gotuje
Fit babka owsiana z miodem i pyłkiem kwiatowym 137

WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT! Fit! Bezglutenowa babka wielkanocna z mąką owsianą, otrębami, z miodem, pyłkiem kwiatowym i gorzką czekoladą. Składniki: 4 jaja w temperaturze pokojowej -  1 łyżka otrębów owsianych  1 szklanka mąka owsiana 3 łyżki miodu akacjowego jogurt w temperaturze pokojowej - 150 ml olej - 2 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier waniliowy z ksylitolem lub mielona wanilia

AZgotuj!
Irlandzki chleb sodowy z czosnkiem niedźwiedzim 117

minutach pieczenia, chleb jest rumiany, pachnący, miękki w środku i gotowy do zaserwowania na wiosenne śniadanie, więc można go przygotować z samego rana :) Będzie też idealnym dodatkiem do wielkanocnych pyszności! Chleb na sodzie mocno wyrasta i ma piękną, chrupiącą skórkę, jednak nie do końca przypomina smakiem nasz codzienny chleb. Jest lekko słodkawy od miodu, z dość wyczuwalnym posmakiem sody

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Babeczki Wielkanocne z budyniem 103

Małe, delikatne i idealnie kruche babeczki, nadziane kremem budyniowym. Wprost rozpływają się w ustach :) Ze względu na swoją formę, dobrze sprawdzą się jako wielkanocne słodkie przekąski, ale również jako dodatek do koszyczka ze święconką. Z podanych składników uzyskamy około 18 sztuk małych babeczek. Składniki: (porcja na 12-14 sztuk) 300 g mąki krupczatki 200 g zimnego masła 100 g cukru

Świat Ciasta
Wielkanocne menu 214

orzechowym Babka maślana z rumem i bakaliami Ciasto miodowe z wkładką orzechową i kremem grysikowym Babeczki kruche z serkiem i łososiem Sałatka z kuskusem i szynką … Czytaj dalej Wielkanocne menu

czarrna od kuchni
Mazurek pistacjowy 171

Dzisiaj cudny mazurek pistacjowy , który z pewnością będzie ozdobą wielkanocnego stołu. Piękny kolor i wspaniały smak! Krem jest na bazie serka mascarpone i zmielonych na pastę pistacji. Dodatkowo dla zrównoważenia smaku dodałam odrobinę soku z limonki, który pasuje idealnie. Udekorowałam go pokruszonymi bezami i posiekanymi pistacjami. Pycha! Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 160 g masła 4 żółtka 3 łyżki

Oryginalny smak
Pascha wielkanocna 102

talerzem. Wkładamy do lodówki na 12 godzin. Pamiętajcie żeby podłożyć talerz pod durszlak. Po 12 godzinach delikatnie wyjmujemy paschę i ściągamy z niej gazę, wykładamy na talerz. Artykuł Pascha wielkanocna pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Wielkanocny przekładaniec bez pieczenia wg Aleex 130

także wśród ciast. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że ciasta rzadko się powtarzają. Na ogół piekę coś nowego i zaskakuję tymi pysznościami moich bliskich. Jedną z takich nowości jest wielkanocny przekładaniec. Nie piecze się go, więc trudno cokolwiek popsuć, a smak ciasta jest naprawdę wyjątkowy. No i dość szybko się je przygotowuje, a to istotne, jeśli w kuchni jesteśmy zdani wyłącznie

W mojej kuchni
Drożdżowa babka panettone - najdelikatniejsze ciasto drożdżowe 121

Panettone jest tradycyjnie jedzony we Włoszech w okresie Bożego Narodzenia i Sylwestra, bo szczyci się tym, że prawidłowo zrobiony zachowuje swoje walory około dwa tygodnie od upieczenia. W czasie wielkanocnym w Italii zajadają się innym ciastem, ale w zasadzie największa różnica, to kształt, a mówi o nim jego nazwa, colomba. Szczerze, to trudno mi w tym wypatrzeć gołębicę, szczególne

I tu będę miała takie te
Mazurek malinowy 141

Delikatne i kruchuteńkie ciasto w połączeniu z puszystym kremem malinowym to deser idealny na wielkanocny stół. Z podanych proporcji wyjdzie nam dwa pyszne mazurki.  Ciasto kruche: 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g masła w temp. pokojowej 50 g cukru pudru jajko Krem malinowy: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy słoik

Smakołyki Asi