wielkanocna - 5554 przepisów (strona:101/371)

Biały boczek pieczony w piekarniku 125

zawsze powiadam, że jak nie ma białego boczku to nie ma świąt.     Biały boczek u mnie w domu był 3 razy w roku: 1. Na święta wielkanocne 2. Na Boże Narodzenie 3. i ponieważ kocham biały boczek, dostawałem go od mamy na prezent z okazji imienin i urodzin, a ponieważ urodziny i imieniny mam tylko

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Muffinki z malinami 134

Muffinki z malinami z płatkami owsianymi to zdrowy deser, który z całą pewnością zasmakuje również najmniejszym domownikom. Będzie szybko i smacznie. Przepis na: Wielkanocna babka Składniki 75g mąki 25g wiórek kokosowych 125 ml mleka migdałowego 250 g malin (mogą być mrożone) 100g płatki owsiane łyżeczka sody 100g erytrolu 1 banan 2 łyżki octu jabłkowego Muffinki z malinami – przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik wielkanocny 128

Sernik śmietankowy z bitą śmietaną, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały! Wychodzi bardzo puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się jako wielkanocne ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu

Kuchnia MagdaLeny
Jajka faszerowane papryką i szynką 145

szynką Dziś mam dla was przepis na proste i pyszne faszerowane jajka. Jajka faszerowane papryką i szynką możecie podać na śniadanie, na różnych spotkaniach lub przygotować je na święta wielkanocne. Proste, szybkie i pyszne. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu kieleckiego WSP Społem 2 łyżki jogurtu lub śmietanę 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mała czerwona papryka kawałek szynki (grubszy plaster

Słodkie okruszki
Sernik wielkanocny 128

Sernik śmietankowy z bitą śmietaną, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały! Wychodzi bardzo puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się jako wielkanocne ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu

Kuchnia MagdaLeny
Słodkie bułeczki z kruszonką 110

spowoduje, że bułki będą troszkę mniej puszyste i nie tak mięciutkie, jak z poniższego przepisu. Natomiast ciasto spokojnie możecie wykorzystać do upieczenia klasycznego ciasta drożdżowego z kruszonką lub babki wielkanocnej. Będzie wspaniałe! Słodkie bułeczki z kruszonką 😋 Masz ochotę na więcej? Poniżej znajdziecie kilka propozycji, które zaspokoją poranny jaki popołudniowy głód. Fantastyczne bułeczki z truskawkam i i mango będą idealne

SprawdzonaKuchnia.pl
ŚLEDZIE NADZIEWANE SAŁATKĄ JAJECZNĄ 113

szczypiorek i dokładnie wymieszać.  Paski śledzi zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką . Przygotowane śledzie napełnić sałatką, odstawić by smaki się przegryzły.  Przed podaniem udekorować wg uznania . W Święta Wielkanocne fajnie jest je przystroić rzeżuchą .  U mnie już soli nie ma bo uważam,że śledzie i majonez to wystarczające słone dodatki,ale jeśli lubicie bardziej słono to sól oczywiście

Niespełnione zdolności kulinarne
Klops z jajkiem – przepis 117

Klops z jajkiem zwany też pieczenią rzymską bardzo kojarzy mi się w wielkanocnym czasem (może to za sprawą jajek) To propozycja mięsna na świąteczne wędliny i mięsiwa obiadowe . Na to danie przepis mam od mojego śp. teścia a więc tym bardziej danie, które chcemy przygotowywać na święta. Sprawdzi się na ciepło, pokrojona w grube plastry jako danie obiadowe oraz

Dorota Smakuje
PYSZNE BARANKI I JAJKA WIELKANOCNE + FILMIK 100

Baranki i jajeczka z ciasta babkowego są pyszną ozdobą koszyczka i stołu wielkanocnego. Łatwe w przygotowaniu , efektowne a co najważniejsze można je upiec wcześniej i zamrozić.  SKŁADNIKI :  4 jajka  1/2 szklanka cukru  1 cukier waniliowy  200 g masła rozpuszczonego  200 ml gęstej śmietany  18 %  200 g mąki pszennej tortowej  2 łyżeczki

Kulinarne Fantazje Marioli
Jajka faszerowane schabem 106

święta, ale też na kolację, śniadanie lub różne spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Dziś polecam wam proste w przygotowaniu faszerowane jajka ze schabem. Pyszne, szybkie, idealne na śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie. W przepisie użyłam pysznego schaby z pieprzem od Pieczone&Wędzone . Polecam wam ten schab, jak i inne wędliny od Pieczone i Wędzone. Wszystko jest: wolne

Słodkie okruszki
Pascha wielkanocna wg Aleex 113

znacie wielkanocną paschę? Jest to tradycyjna potrawa świąteczna pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego, przygotowywana z twarogu lub z mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Pascha jest zazwyczaj bardzo słodka. Podaje się ją często w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową. Są dwa podstawowe sposoby przyrządzania paschy — na zimno i na gorąco

W mojej kuchni
Jajka faszerowane śledziem 120

przygotowania tego farszu użyłam śledzia w oleju, jabłka kwaskowego oraz czerwonej cebuli. Farsz doprawiłam olejem i octem jabłkowym, zdecydowałam się nie używać majonezu. Te jajka faszerowane podać można na wielkanocnym stole , na przyjęciach takich jak urodziny, imieniny bądź spotkania ze znajomymi. Równie fajnie sprawdzą się podane na kolację, lunch oraz śniadanie. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook

MeCooks
Babka cytrynowa przekładana dżemem 135

Dzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min   Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l) 4 większe jajka lub 5 małych 1 szklanka cukru szczypta soli 3/4 szklanki oleju skórka otarta z jednej cytryny

Słodki Blog
Pasztet z jajek z koperkiem 134

Pasztet z jajek z koperkiem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych jajek na twardo. Taki pasztet świetnie sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na każdej innej imprezie. Pasztet z jajek można jeść sam, ale także idealnie nadaje się jako pasta na kanapki. Mój pasztet jajeczny jest aromatyczny dzięki dodatkowi koperku i wyrazisty w smaku za sprawą musztardy oraz przypraw

Codzienne Gotowanie
BABKA Z AJERKONIAKIEM 95

Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole SKŁADNIKI Szklanka cukru 5 jaj łyżeczka   proszku do pieczenia cukier waniliowy szklanka mąki pszennej 3/4 mąki ziemniaczanej szklanka ajerkoniaku szklanka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem

RAROSSA