Przysmak, który przyrządzamy zawsze na święta wielkanocne – jajka faszerowane. Można je podać na wiele różnych sposobów. Mamy dla was cztery pyszne propozycje. Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania
Kulinarna PolskaKiedy byłam mała zawsze wyjadałam babciny sernik zostawiając kruchy spód. Dla mnie był bez sensu – przecież najlepszy jest ser! Potem odkryłam paschę – cudowny sernik bez spodu, przepięknie wyglądający na wielkanocnym stole. W tym roku proponuję przygotować ją z dodatkiem kajmaku od @kajmak.polder – … Artykuł Pascha z kajmakiem pochodzi z serwisu
FlymetothespoonJajka faszerowane pieczarkami to kolejna moja propozycja na świąteczny stół. Trudno sobie wyobrazić święta Wielkanocne bez jajek. Podajemy je na wiele sposobów, najczęściej jako dodatek do żurku, bardzo popularne są też jajka z majonezem lub ćwikłą, więc każdy może znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Coraz częściej sięgamy też po jajka faszerowane różnymi pastami i dzisiaj mam dla was przepis
Danka Pichciminut. Na kilka minut przed końcem pieczenia obniżamy temperaturę do 170-165st. Super babka chlebowa Chleb w foremce na babkę? Czemu nie? Raz w roku na Święta Wielkanocne możemy poszaleć. Kromki o niespotykanym kształcie. Chodziło mi bardziej o pokazanie, że w takiej foremce chleb również dobrze się prezentuje. Jeśli ktoś z Was się skusi na ten oryginał i chciałby
Leśny ZakątekMazurek pełen pysznej kajmakowo-czekoladowej masy idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole. Co nam trzeba? Składniki na kruchy spód: 200g mąki pszennej, 150g mąki krupczatki 100 g cukru pudru szczypta soli 200 g masła, zimnego 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka dodatkowo: puszka masy kajmakowej tabliczka mlecznej czekolady 100g miękkiego masła wiórka kokosowe krokant orzechowy posypki Robimy! Mąkę
LatosiowydomWiosenny powiew świeżości w połączeniu z głębią czekoladowego smaku to najlepszy opis dzisiejszej propozycji. Keto ciasto cytrynowe to świetna opcja weekendowa, ale i na stole wielkanocnym znajdzie swoich zwolenników. Polecam! Artykuł Keto ciasto cytrynowe z białą czekoladą (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlmusztardowy przygotowany na zimno to świetny dodatek do potraw Wielkanocnych, np. jajek na twardo, pieczeni ze schabu, białej kiełbasy, wędlin.. Sos musztardowy przygotowany na zimno to zaledwie kilka podstawowych składników i chwila przygotowań. Sos musztardowy podany na zimno to idealny dodatek do jajek ugotowanych na twardo, wędlin, kiełbas, przekąsek z ciasta francuskiego. Mój sos musztardowy na bazie majonezu
Zasmakuj KuchniIdealna rolada na Wielkanocny stół, polecam bo jest pyszna :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldgłos) Sałatka z jajkami przepiórczymi to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne wiosenne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich. Jest niesamowicie świeża, pachnąca i smakowita. Majonez w połączeniu z bazylią i sokiem z cytryny nadaje charakteru i doskonale komponuje się z jajeczkami przepiórczymi, oliwkami, czerwoną cebulą i pomidorkami. Aby sałatka prezentowała się atrakcyjnie, jako bazę
Kuchnia Bazyliiopada i obłędnie smakuje. Jest to sernik łaciaty siostry Anieli. Ja mam ten przepis już wiele lat, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Polecam serdecznie na zbliżające się święta Wielkanocne :) Zapraszam też na film SKŁADNIKI Proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm ***używam szklanki 250ml*** CIASTO KAKAOWE -250g masła lub margaryny - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 2 żółtka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWiele osób nie wyobraża sobie bez niej Świąt Wielkanocnych. Jest bowiem bardzo wdzięcznym produktem z którego można wyczarować wiele pysznych dań. Ponieważ jest to pierwszy mój wyrób przeczytałam wiele przepisów i artykułów na temat białej kiełbasy. Chociaż różnią się doborem mięsa i przypraw to mają jedną wspólną cechę - ilość soli na kg mięsa. Dla mnie zbyt duża. Ponieważ
Kulinarne przemyslenia