wielkanoc - 15663 przepisów (strona:80/1045)

Tradycyjny wielkanocny biały barszcz na zakwasie 118

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Na naszym wielkanocnym stole zawsze musiał pojawić się biały barszcz. Ja dalej kultywuję tę rodzinną tradycję i co roku gotuję tę pyszną zupę. Koniecznie musi ona być przygotowany na domowym zakwasie, a jego smak powinna wzbogacać własnoręcznie zrobiona biała kiełbasa. Biały barszcz czy żurek? Tylko teraz nasuwa się nam pytanie czy to ma być biały

Kulinarne przygody Gatity
MAZUREK BAKALIOWY 141

równomiernie wiórkami kokosowymi i dekoruję dowolnie posiekanymi bakaliami HELIO . Mazurek bakaliowy gotowy i kolorowy poleca się na wielkanocny stół. Zasmakuj Kuchni Mazurek bakaliowy Mazurek bakaliowy Smacznych i udanych Świąt Wielkanocy Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jajka faszerowane kremem łososiowym 130

Eleganckiego efektu nadaje wyłożenie farszu na jajka za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Dzięki temu takie jajka cieszą nie tylko podniebienie, ale i oczy. Polecam nie tylko na Wielkanoc. 6 jajek 125 g serka kanapkowego śmietankowego (np Twój Smak) około 70 g łososia wędzonego 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Do ozdoby: czerwony kawior kilka listków pietruszki ozdobnej Jajka gotujemy

Smaki Na Talerzu
Mazurek Wielkanocny 130

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Wielkanoc jest już tuż tuż i nie byłoby tej rodzinnej uroczystości bez tradycyjnego polskiego Mazurka. Wiemy, że wszyscy uważają, że jest to bardzo skomplikowane ciasto, ale pozwól nam przeprowadzić Cię przez ten proces. The post Mazurek Wielkanocny appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Jajka faszerowane tuńczykiem 148

Jajka faszerowane tuńczykiem – to również moje jedne z ulubionych jajek na Wielkanoc. Robi się je dość szybko, a smakują przepysznie! Jeśli szukasz łatwego i sprawdzonego przepisu na jajka faszerowane tuńczykiem, to koniecznie wypróbuj ten poni The post Jajka faszerowane tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane buraczkiem 120

bliża się Wielkanoc w związku z czym postanowiłam przygotować kolejną wersję jajek faszerowanych . Tym razem zdecydowałam się na jajka faszerowane buraczkiem z dodatkiem fety i koperku. Takie faszerowane jajka świetnie wpasują się na wielkanocny stół, ale także będą idealnym dodatkiem na wszelkiego rodzaju imprezy przy stole. Buraczki i kwaskowa feta nadają im fantastycznego, słodko - kwaśnego smaku. Zdecydowanie polecam! Składniki

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane pieczarkami. 136

Jajka faszerowane pieczarkami, to klasyk pojawiający się u mnie na śniadaniu wielkanocnym.  Bardzo lubię faszerowane jajka, ale robię je tylko na Wielkanoc. Przez resztę roku robię pasty jajeczne. Tajemnicą przepisów na faszerowane jajka jest użycie niewielu składników, ale takich które są wyraziste w smaku. Ot cała sztuka ;) Składniki: 5 jajek eko 0,5 kg pieczarek 1 łyżka masła klarowanego

Codziennik Kuchenny
KLOPS Z JAJKIEM 130

Klops jest świetnym pomysłem na Wielkanoc. Można go podawać na ciepło i na zimno np kanapkę z chrzanem. Składniki: 800 g mielonego mięsa z indyka 3-4 łyżki bułki tartej 4 jajka ugotowane na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki musztardy  2 ząbki czosnku cebula  pęczek natki pietruszki majeranek sól,pieprz 20 dag wędzonego boczku Jajka ugotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasztet drobiowy 184

wykorzystane i wszystko jest pyszne. Podałam takie ilości warzyw jakie wykorzystujemy do pasztetu, ale polecam dorzucić jeszcze marchewki, jeśli potem chcemy zjeść rosół z marchewką. Pasztet nie tylko na Wielkanoc, tak Wam posmakuje, że będziecie go na pewno piec częściej. Składniki (na średniej wielkości keksówkę): średniej wielkości kurczak 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 cała i połowa cebuli nieobrana

Smaczna Strona
Sałatka śledziowa z ziemniakami 124

Sałatka śledziowa z ziemniakami poleca się nie tylko na Wielkanoc . Prosta do zrobienia, ze składników, które powinny być w każdej kuchni. Chwila oczekiwania na ziemniaki i wymoczenie śledzi, a potem szybkie krojenie, mieszanie składników i sałatka ze śledzi gotowa. Udostępnij Sałatka śledziowa z ziemniakami – składniki 3 filety śledziowe a’la Matjas 4 średnie ziemniaki 5 jajek ugotowanych

niecodziennikpary
Jajka po szkocku 191

przyznać, że to był błąd. Bardzo Wam polecam ten przepis. To lekka modyfikacja przepisu Jamiego Olivera. Są przepyszne! Spiszą się na zwyczajny obiad, ale będą też doskonałą propozycją na Wielkanoc. Ps. Polecam Wam kupić anchois w słoiczku. Będziecie mogli trzymać go w lodówce i zużyć resztę przy najbliższej okazji. Jeśli chodzi o przepisy z anchois na blogu, to możecie skorzystać

Smaki Na Talerzu
DOMOWA ĆWIKŁA 149

tradycji polskiej Wielkanocy do koszyczka ze święconką wkładamy również chrzan, który potem znajdzie się na świątecznym stole. U mnie chrzan występuje z dodatkiem buraczków, czyli tzw ćwikła. Najlepsza jest przygotowana ze świeżo ukopanego, następnie starkowanego chrzanu, ale jeśli z jakichś powodów nie macie dostępu do świeżego korzenia chrzanu, możecie go zastąpić zakupionym chrzanem tartym, możliwie najostrzejszym.  Składniki

Z Majeczką w kuchni
Jajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku 117

odświętnie. Ot zwykły przepis. Szczypiorek można zastąpić bazylią, zamiast listków tymianku położyć rzeżuchę , a zamiast marynowanych kaparów dodać marynowany pieprz, czy oliwki. Jeśli szukasz przepisów na jajka faszerowane na Wielkanoc, to tutaj znajdziesz 20 przepisów. Jajka z łososiem i majonezem ze szczypiorku Składniki: 5 jajek 3-4 łyżki majonezu mały pęczek szczypiorku kapary do dekoracji świeży tymianek 10 pasków wędzonego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab ze śliwką i morelą 146

Schab z suszoną śliwką i morelą wszystkim jest dobrze znany. To mięso doskonałe na różne okazje takie jak np Wielkanoc, czy na niedzielny obiad. Co lepsze, smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc to, co zostanie z obiadu, z powodzeniem można pokroić na cienkie plasterki i zjeść wieczorem do chleba. 1 kg schabu suszone śliwki suszone morele granulowany

Smaki Na Talerzu
Babka cytrynowa na maślance 157

Babka cytrynowa na maślance Wilgotna i bardzo smaczna babka o delikatnym posmaku cytrynowym, otulona pyszną polewą. Ciekawa propozycja na nadchodzącą Wielkanoc. Polecam!     Składniki: Ciasto: 1 szklanka maślanki 3 jajka 1 i 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju sok wyciśnięty z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 szklanki mąki 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100g

Blog z Apetytem