Dziś na szybki obiad ekspresowe placki z cukinii :) Pysznie smakowały z dodatkiem sosu pomidorowo-bazyliowego oraz surówką z sałaty, roszponki i kalarepki. Dzieci twierdzą co prawda
głodny alergikPostna kapusta wigilijna ma bardzo wiele zastosowań. To baza do mnóstwa świątecznych przysmaków, dlatego warto zapamiętać przepis. Kapusta może stanowić odrębne danie na wigilijnym stole, ale
Poezja smakuSezon na szarlotkę u mnie trwa i nie zamierza się skończyć. Po kilku ostatnich szarlotkach przyszła mi ochota na odmianę, czyli ciasto z kawałkami jabłek, a
Zdrowa Kuchnia SowyDojrzałe owoce papai ( melonowca właściwego) są pomarańczowe lub ciemnożółte, o lekko słodkim i lekko korzennym smaku. Jadalne są całe owoce, skórka, miąższ i okrągłe, czarne
SzczyptaSmaQGroch z kapustą (źródło: almamarket.pl) Składniki: 1/4 kg grochu łuskanego 1/2 kg kapusty kiszonej olej sól pieprz liście laurowe ziele angielskie Sposób przygotowania: Przez dobę
WojnaNaSmaki.plMasz ochotę na coś słodkiego, a pudełko czekoladek zdaje się patrzeć na Ciebie błagalnym wzrokiem i prosić o usunięcie ciężkiej zawartości? Nie daj się zwieść tym
peanutbuttermonsterRoladki z grillowanej cukinii Składniki: cukinia 50g sera feta świeża bazylia 50g świeżego szpinaku sól pieprz natka pietruszki sok z cytryny Sposób przygotowania: Aby móc delektować
WojnaNaSmaki.plGrillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym (źródło: alma.pl) Składniki: surowa makrela natka pietruszki koperek cukinia papryka masło kwaśna śmietana pomidorki koktailowe ziemniaki oliwa Sposób przyrządzania
WojnaNaSmaki.plKto by pomyślał, że tradycyjne flaczki wołowe można zamienić na wersję roślinną? Przepis wykorzystałam z bloga Jadłonomia . Chciałam na własny sposób przygotować i spróbować bardzo wytrawnego
Truskawkowa FiestaDzisiaj niesamowicie prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Jak wiadomo kasza gryczana plasuje się zaraz po jaglanej na drugim miejscu po słynnej
Nie Bo PiekłoBędąc w markecie i robiąc zakupy wpadła mi w ręce paczka szpinaku typu baby. Ogólnie szpinak najczęściej ląduje w moim zielonym koktajlu, albo jako sos szpinakowy
Nie Bo PiekłoZnane na całym świecie amerykańskie brownie to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli czekolady... a przy tym istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez
peanutbuttermonsterHummus kojarzy mi się z pobytem w Londynie, gdzie wiele lat temu jadłem go po raz pierwszy. Pasta z cieciorki wraz z jeszcze gorącym chlebkiem pita
Food SquareFalafel to popularna wegańska przekąska, znana przede wszystkim z ulicznych barów typu fast-food. Niemalże wszędzie stanowi „ zielony ” zamiennik mięsa w kebabie. Falafel
Food SquarePesto z liści z rzodkiewki, to doskonała wegańska alternatywa dla wszystkich tych, którzy lubią zjeść zdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji
Food Square