Tapenada to pasta, której głównymi składnikami są oliwki, kapary oraz oliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w jej składzie mogą znaleźć się np czosnek, suszone
Smakowity Blog KulinarnyPo długiej przerwie pojawiła się dzisiaj na moim stole niekwestionowana "śniadaniowa królowa". Zupełnie odmieniona, ale tak samo pyszna i sycąca. Teraz śmiało mogę stwierdzić, że nie
peanutbuttermonsterPikantno-kwaśny makaron ryżowy smażony razem z warzywami zaledwie w 20 minut. Możecie dodać również inne ulubione warzywa :) Składniki na dwie porcje: 200 g makaronu ryżowego
Tajskie smakiJest to zupa indyjska, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu. Składniki: 1 łyżka oliwy, 2 średnie cebule, Świeży imbir 2,5 cm, 4 ząbki czosnku, 1
Kulinarna rozmowaTo, że marchew jest dla nas bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i
Kulinarna rozmowaThis quiche is really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to
Kulinarna rozmowaNa blogu coraz częściej zaczną pojawiać się przepisy na dania wegańskie lub bezglutenowe. Placuszki mogą się rozwalać, dletego trzeba je smażyć na większym ogniu i
CzarnawisienkaNadszedł dzień podsumowania mijającego roku, chwila zastanowienia nad naszymi osiągnięciami, tym, co udało się zrealizować, a czego nie, nad narzuconymi sobie postanowieniami. Obojętnie czy te 12
peanutbuttermonsterSzybka przekąska pomiędzy obiadem czy kolacją. Zaspokoi nasz głód i ucieszy podniebienie. :) Składniki: razowe chrupie pieczywo pasta vege francuska kiełki brokułu Sposób przygotowania: Chrupie pieczywo posmarować
Truskawkowa FiestaSkoro blog ma być nie tylko o wypiekach, to proponuję Wam sprawdzony przepis na flaczki z boczniaków. Może boczniak nie jest tak popularny, jak pieczarka, ale
mojewypiekiinietylkoPrzygotowując twaróg domowy często wylewamy serwatkę, gdyż nie wiemy co z nią zrobić, a zastosowań jest wiele. Podzielę się z Wami moimi sposobami jej wykorzystania. Pierwszym
mojewypiekiinietylkoUgotowanie ryżu nie jest z reguły rzeczą trudną. Można wrzucić saszetki z ryżem na wrzątek i po 15 minutach mamy ryż gotowy. Ale tyle, to potrafi
mojewypiekiinietylkoTemat naleśników będzie na blogu poruszany niejednokrotnie. Poprzednio chciałam zwrócić uwagę na wykorzystanie serwatki. Dzisiejszy wpis powinien być inspiracją dla tych, którzy mają problem z pieczeniem
mojewypiekiinietylkoNa specjalne życzenie mojej koleżanki Eweliny coś baaaaaardzo swojskiego. Nie, nie, to nie kiełbasa, a… właśnie – twaróg domowy. Ma niepowtarzalny smak, można z niego
mojewypiekiinietylkoBardziej, jako deser, ale może też być na drugie danie. Ryż Kondeuszów. Bardzo dawno go nie robiłam, więc skorzystałam z „przypominacza” , z jedną różnicą
mojewypiekiinietylko