cały czas pytacie mnie o coraz to nowe pomysły na pasty kanapkowe. Nie tak dawno wstawiłem na stronę przepisy na pasty wegańskie z fasoli i też cieszą się dużym zainteresowaniem. Będę się starał na bieżąco uzupełniać bazę wszelakich smarowideł. Zwłaszcza , że temat jest rozległy jak terytorium Kazachstanu Jeżeli chodzi
kuron.com.plZawsze lubiłam szybkie sposoby na pyszne kanapki, a Wy? Jeśli równie mocno uwielbiasz kukurydzę, to koniecznie sprawdź ten przepis! Mocno Cię zaskoczy // Składniki: 150 g kukurydzy
Via Gustogranoli. Widoczne na zdjęciach 2 słoiki granoli zostały przygotowane z podwójnej porcji składników. Dodatek białka umożliwia tworzenie się chrupiących zbitek granoli. Można oczywiście z niego zrezygnować. W celu przygotowania wegańskiej wersji granoli wystarczy zrezygnować z dodatku białka jaja, a dla stworzenia wersji bezglutenowej należy użyć bezglutenowych płatków owsianych. Granolę można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku (puszce, słoiku, plastikowym pojemniku
Gospodyni MiejskaLubisz frytki? 😉 ja uwielbiam! Zresztą u nas wszyscy lubimy, ale ograniczam te smażone w tłuszczu na rzecz pieczonych w piekarniku –
Kolorowy Przepisownikjakiegoś czasu szukałam alternatywy tofu z soi. Znalazłam ten przepis w książce którą szczerze polecam jeżeli tak jak ja lubicie kuchnię wegańską. Nie każdy może soję spożywać, np. mężczyźni powinni uważać ze względu na fitoestrogen, osoby mające problem z tarczycą (nie zagłębiając się w temat, bo nie jestem ekspertem w skrócie chodzi o jod). Ani jedno ano drugie mnie
greenscarfsiebie dodam - i starszą siostrą weny. 😊 Dostałam kryteria, jakie ma spełniać ciasto, co może zawierać, a czego nie, z prośbą o stworzenie przepisu. Poszperałam po internecie, a zwłaszcza w wegańskich klimatach. To właśnie tam, zaczerpnęłam kilka pomysłów, które można wdrożyć we własnej kuchni i diecie. 2 garści suszonych daktyli 4 duże jajka 4 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki soku
Dieta moja pasjamusi być kupiona w sklepie! Równie dobrze możesz zrobić ją w domu. Dzisiaj mam dla Was przepis na domową wersję batoników "Twix" - bez grama cukru w składzie! Dodatkowo są wegańskie. Batoniki to świetna przekąska na deser lub drugie śniadanie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 307 kcal
Health-Fit-LifeWiele osób nie lubi wegańskich deserów, ponieważ smakują zupełnie inaczej niż te “tradycyjne”. Mus czekoladowy zupełnie temu przeczy! W smaku jest jak “prawdziwy” mus na jajkach, czy bitej śmietanie, a jednak znacznie lżejszy i zdrowszy. Jego sekretem jest… woda z puszki lub słoika po ciecierzycy, tzw. aquafaba, którą można ubić na puszysto mikserem. Jeśli robicie
Poezja smakuSałatki to fantastyczna sprawa bo same w sobie mogą być posiłkiem. Dodatkowo najczęściej są w wersji wegetariańskiej często nawet wegańskiej. Sałatka to dobra opcja na dostarczenie witamin by zwiększyć odporność w okresie jesienno-zimowym. Nieraz trzeba też pomyśleć o sałatkach, które zwiększą swój wachlarz możliwości i w drugiej części zimy, kiedy zaczyna brakować zbawiennego wpływu słońca, wpłyną
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKalafiornica to danie wyglądające jak jajecznica. Jak sama nazwa wskazuje jest z kalafiora czyli wegańska, dietetyczna, ale też bez tłuszczu. Odpowiednio doprawiona naprawdę dobrze smakuje i syci na długo. Czarna sól nadaje jej jajecznego smaku. Składniki: – 1 mały kalafior – 1 cebula – 1/2 łyżeczki kurkumy – sól czarna, pieprz do smaku
To co kochamOd pewnego czasu bardzo chciałam spróbować upiec ciecierzycę dodając do niej oprócz przypraw również ketchup. Eksperyment uważam za udany – dlatego też dzisiaj przychodzę do Was
Via GustoSkładniki: 1 szkl. mąki z brązowego ryżu 1 szkl. mąki z tapioki ½ szklanki mąki kokosowej 1 szkl. mleka kokosowego ½ szkl. stopionego oleju kokosowego ¾ szkl. wody gazowanej
Marcepanowa kuchniawiem co ze mną się dzieje ale ostatnio w mojej kuchni gości często wegetariańskie i wegańskie jedzenie. Ze względu na wykluczenie nabiału otworzyłam bardzo szeroko umysł na nowe smaki i kompozycje. Nadal jestem zagorzałą fanką mięsa ale testowanie, gotowanie i próbowanie nowych potraw bez jego udziału stało się dla mnie również przyjemnością. Pyszny smażony ryż z dodatkiem ciecierzycy i masła
Mango PapajaDługo chodziły za mną czekoladowe muffinki. Prawdziwe, pełne głębokiego, czekoladowego smaku, a nie oszukane, kakaowe. W końcu zebrałem się i stworzyłem najlepsze wegańskie muffinki na świecie. Przygotowałem i zjadłem w życiu wiele babeczek, ale te są najsmaczniejsze, przysięgam! Muffinki z poniższego przepisu nie są takie, jak dotychczas opublikowane muffinki cynamonowe
Vegan Tastepieczenia. Dokładnie dociśnij masę. Piecz w temp. 180 C przez 30 minut. Po całkowitym wystudzeniu pokrój (nóż z ząbkami/do chleba będzie idealny), Artykuł Bezglutenowe wegańskie batoniki „Bounty” pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf