każdej porze roku! Głównym składnikiem tradycyjnych oponek jest biały ser – w moim przepisie zamieniłam go na tofu. Pominęłam także jajka. W ten sposób stworzyłam przepis na pyszne wegańskie oponki – mega pyszne! Zapraszam Składniki (na ok. 15 sztuk): 250 g tofu naturalnego 150 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru (u mnie trzcinowy) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Via Gustoczegoś wytrawnego. Myślę, że przyda się mały odpoczynek od słodyczy, choć znam takich, którzy nie mają nic przeciwko nowym pomysłom na słodkości. Dzisiejszy przepis to kolejna odsłona pasztetu wegańskiego/wegetariańskiego. Bardzo lubię takie dania, bo sprawdzają się nie tylko w domu, ale też i w pracy. Dobre są na przekąskę, obiad czy kolację. Wszystko zależy co do nich dodamy
Przysmaki Karolkibrudzenia miliona misek, potrzebujesz tylko 1 miskę, łyżkę, szklankę i nóż. No i formę do pieczenia oczywiście. Do tego jest bez jajek i zastępując masło - masłem roślinnym - mamy wersję wegańską. Zerknijcie w kuchni czy macie wszystkie składniki i do dzieła! Przepis znalazłam na stronie Sióstr ADIHD , a w oryginale pochodzi on od Soni Bohosiewicz. Składniki (na tortownicę o średnicy 23cm
CookYourselfpopisu – same płatki ugotowane na mleku to tylko baza, a końcowy efekt zależy od dodatków (mówiłem o tym przy okazji przepisu na wegańskie klopsiki). Owsianka nie musi być nudna! I tak dzięki odpowiednim
Vegan TasteBardzo prosta w przygotowaniu, gęsta, a przy tym zadziwiająco lekka i delikatna, wegańska zupa krem z kalafiora 🙂 Składniki: 1 kalafior 1l mleka sojowego 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ostra papryka pieprz sól sok z cytryny podprażone migdały (do posypania) cebulę pokrój w półplasterki, zeszklij w garnku na oleju dodaj posiekany [...] Artykuł ZUPA KREM Z KALAFIORA pochodzi
SandraFrej.comsię tworzenie deserów, których nie trzeba piec, bo ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu no i można je zjeść praktycznie od razu. Dzisiaj przed Wami kolejna propozycja na wegański bezglutenowy deser- na wzór ciastek "Oreo". Kakaowo owsiane ciastko przełożyłam kokosową masą na bazie mleczka kokosowego. Musicie je koniecznie spróbować! Wartości odżywcze ( na jedno ciastko): 187 kcal
Health-Fit-Lifeziarnami, z warzywami, z ryżem czy z makaronem. To bardzo fajny pomysł na zróżnicowany obiad. Bardzo je lubię i dosyć często goszczą na moim stole w wersji mięsnej lub wegańskiej. Mieszanki te są sprzedawane w porcjach zamkniętych w woreczkach foliowych. Nie gotujcie kasz w woreczkach, po co potem jeść gotowany plastik ? Wystarczy mieszankę wsypać do wody, zgodnie z przepisem
Kulinarne przygody GatityPesto marchewkowe to wegańska pasta kanapkowa, składająca się z surowej marchewki, oliwy i pestek słonecznika. Świetnie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Kolejny zdrowy dodatek na kanapki lub samodzielna przekąska w diecie przyspieszającej metabolizm. Dozwolna w fazie III. Smak można dostować do własnych upodobań dodając skórkę otartą z cytryny, czosnek, kumin, ksylitol itd.... Składniki na 1 porcję: 1 duża marchewka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sałatka powstaje szybko, jest kolorowa, pyszna i szybko znika. Takie sałatki w moim domu zawsze znikają szybko, są pyszne. Ja do przyprawienia użyłam majonezu wegańskiego ale tutaj użyjcie jaki lubicie i jadacie. Zapraszam na pyszną sałatkę. Sałatka z marynowanymi kurkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepianę). W Curry Me (ul. Matejki) znajdziecie kuchnię azjatycką, mocno przyprawioną, bardzo smaczną. W menu tylko kilka potraw (jak dla mnie to na plus), w tym wegetariańskie, a nawet wegańskie, również falafel i dobre herbaty. Miła obsługa, potrafi doradzić. Na zdjęciu: balti pieczarkowe (podbiło moje podniebienie! pracuję nad przepisem i gotuję w najbliższym czasie), zielona soczewica w pomidorach
Qlinarnie i Qlinarniezagęszczają koktajl i dostarczają mu smaku. Koktajl sezamowy prawdziwa bomba zdrowia. Przyrządzam go z kurkumą, cynamonem i gałką muszkatołową. Użyłam również migdałowego mleka, więc jest to napój w pełni wegański. Osłodziłam koktajl jedynie mrożonym bananem. Jak dla mnie jest wystarczająco słodki. Świeża kurkuma pojawiła się w sklepach całkiem niedawno. Suszoną i sproszkowaną znacie pewnie nieco dłużej. Popularność kurkumy wzrasta
codojedzeniaOwsiane ciasteczka mocy to niesamowita dawka energii w przepysznym wydaniu! I jeśli mam wybierać między nimi, a gorzką czekoladą – wybiorę ciasteczka
Kolorowy Przepisownikzimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika, który chcemy Wam dziś zaproponować, jest bardzo prosty do zrobienia i nie wymaga czasu ani zachodu. Nam spodobał się dlatego
Niedzielny kucharzzagęszczają koktajl i dostarczają mu smaku. Koktajl sezamowy prawdziwa bomba zdrowia. Przyrządzam go z kurkumą, cynamonem i gałką muszkatołową. Użyłam również migdałowego mleka, więc jest to napój w pełni wegański. Osłodziłam koktajl jedynie mrożonym bananem. Jak dla mnie jest wystarczająco słodki. Świeża kurkuma pojawiła się w sklepach całkiem niedawno. Suszoną i sproszkowaną znacie pewnie nieco dłużej. Popularność kurkumy wzrasta
codojedzeniazimowe chłody. Idealne do mrożenia. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwy Nie jesteśmy weganami, ale od czasu do czasu lubimy zjeść coś zupełnie niemięsnego i z przyjemnością obserwujemy kilka wegańskich blogów, szukając na nich inspiracji. Przepis na ratatouille z piekarnika, który chcemy Wam dziś zaproponować, jest bardzo prosty do zrobienia i nie wymaga czasu ani zachodu. Nam spodobał się dlatego
Niedzielny kucharz