zastąpić możemy borówkami, jagodami, porzeczkami czy poziomkami. Nie używajmy zbyt ciężkich owoców, gdyż w trakcie pieczenia opadną one na spód ciasta. Lubisz ciasta z owocami? Sprawdź nasz przepis na Wegańskie ciasto z jabłkami The post Ciasto jogurtowe z malinami appeared first on MeCooks
mecookssobie sprawę jaki jest ich skład, ile zawierają cukru… postanowiłam sama przygotować żelki, bo żadna to filozofia. Można przygotować żelki z żelatyny (tej zwierzęcej) lub agar-agar – wegańskiej, roślinnej, powstający z krasnorostów. Agar-agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji m.in. słodyczy, tj. ptasiego mleczka, dżemów czy galaretek. Tak więc zmierzyłam się z domową produkcją
Zasmakuj Kuchnipyszny farsz i super ciasto. Dawno nie pracowałam z tak elastycznym i gładkim ciastem! polecam je Wam także jako przekąskę na zimno idealna na wycieczkę, biwak czy przejażdżkę rowerową :) Wegańskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem ciasto: 2-3 szkl maki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 4 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli
Dzieje kuchennej WiewióryNa pewno jedliście już niejedno ciasto z dynią . Postanowiłam, że zrobię je w wersji ze słonecznikiem i płatkami owsianymi . Do mojego pysznego przepisu nie użyłam jajek
Via Gustodnia. W bardzo łatwy sposób można ją wykorzystać na kolejny obiad - na przykład w postaci pysznych kolorowych kotlecików. Wystarczy dodać do niej odrobinę marchewki i ulubionych przypraw by powstały wegańskie kotleciki - masa jest dość kleista więc nie trzeba dodawać jajek. To także dobry sposób na przemycenie kaszy do naszego jadłospisu. Musicie koniecznie spróbować! Składniki (ilość gotowych kotlecików zależy
Health-Fit-Lifetalerzyki. Można sobie pomóc delikatnie nożem. Polewamy polewą czekoladową. I rozpustnie czekoladowa panna cotta jest gotowa Na koniec przybieramy świeżymi lub mrożonymi owocami i gotowe Smacznego! Artykuł Rozpustnie czekoladowa wegańska panna cotta pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plpojawia się problem jak zmienić menu...❓ Dziś jedna z wielu wersji kanapek z zielonym ogórkiem... :) Składniki: chleb żytni masło ogórek świeży cebula majonez zwykły lub wegański czarnuszka sól pieprz Przygotowanie: Pokroić i ułożyć zgodnie ze zdjęciem... 😀 Prawda, że proste... ? Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiewarzywny lub wodę. Doprowadzić do wrzenia i dusić na małym ogniu około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem za pomocą blendera. W wersji wegańskiej można zastąpić śmietanę, gęstą śmietanką z góry puszki mleka kokosowego. Dla balansu smaku można dodać kilka kropel cytryny. Warto zostawić sobie trochę świeżych listków rzeżuchy do dekoracji. Można ją posypać
Dietologzblenduj całość na gładką masę. Upieczony spód ciasta wypełnij masą i dowolnie udekoruj. Tu znajdziesz przepis na kandyzowane plasterki cytrusów, którymi udekorowała swój mazurek. Smacznego! Artykuł Wegański mazurek daktylowy. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwegetariańskich dań plus jedno dla jaroszy, albo bardziej liberalnych wegetarian – z krewetkami (które można zresztą pominąć). Od dawna mieliśmy ochotę przygotować i zjeść wegetariańskie menu na tydzień (na wegańskie też przyjdzie pora, jesteśmy coraz bliżej). Kiedy jest na to lepszy moment niż przed Świętami (podczas których zwykle jemy z dużo, a ciocia wpycha nam mazurek na dokładkę), do tego
Niedzielny kucharzJeśli zalega wam w szafkach biała fasola w puszce to polecam zrobić pastę. Wiele osób pastę z białej fasoli nazywa wegański smalcem. Jak dla mnie smalec to smalec i nic go nie zastąpi ale taka pasta też jest smaczna. Zamiast fasoli z puszki można użyć także gotowanej. składniki: 2 puszki białej fasoli 2 cebule sól,pieprz majeranek oliwa lub olej
Monia miesza i gotujeniesamowity, charakterystyczny dla klasycznej zapiekanki aromat. Spróbujcie tej wersji, bo jest lżejsza niż mięsna, ale równie pożywna. Zamiast pure z kalafiora możecie użyć też resztek tłuczonych ziemniaków. Wegańską zapiekankę pasterską, podobnie jak mięsną można bardzo dobrze mrozić, gdyż doskonale się przechowuje w takiej postaci. Trzeba ją tylko zapakować do szczelnego pojemnika, albo do zamykanych woreczków do mrożenia. Zamrożoną trzeba później
Niedzielny kucharzkoszyczków - na moim są zawsze ! A jak jest u Was? Dzisiaj mam dla Was propozycję na przygotowanie takich jajeczek w domu - z dosłownie czterech składników. Takie słodkości są wegańskie, bez laktozy i glutenu. A ich przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Musicie je koniecznie zrobić! Wartości odżywcze na 100 g: 314 kcal
Health-Fit-Lifełyżki do posypania 60g płatków owsianych błyskawicznych 40g wiórków kokosowych 1 niepełna łyżeczka suszonego imbiru ½ łyżeczki soli 1 pełna łyżka nasion chia 2 jajka L (albo 2 „jajka wegańskie” z wody i siemienia lnianego) 300ml rzadkiego mleka kokosowego (używam mleka firmy Scotti, Rice-Coconut) 220g ananasa – świeżego albo z puszki + 1 plaster do dekoracji 2 pełne łyżki cukru brązowego albo
Karo in the KitchenPasztet z czerwonej soczewicy jest moim ulubionym tego typu pasztetem. Świetnie pachnie, jest tani i bardzo szybki w wykonaniu. Na pewno zagości na moim wielkanocnym
Via Gusto