wegańskie - 10389 przepisów (strona:277/693)

Ciasto jogurtowe z malinami 127

zastąpić możemy borówkami, jagodami, porzeczkami czy poziomkami. Nie używajmy zbyt ciężkich owoców, gdyż w trakcie pieczenia opadną one na spód ciasta. Lubisz ciasta z owocami? Sprawdź nasz przepis na Wegańskie ciasto z jabłkami The post Ciasto jogurtowe z malinami appeared first on MeCooks

mecooks
Domowe żelki 927

sobie sprawę jaki jest ich skład, ile zawierają cukru… postanowiłam sama przygotować żelki, bo żadna to filozofia. Można przygotować żelki z żelatyny (tej zwierzęcej) lub agar-agar – wegańskiej, roślinnej, powstający z krasnorostów. Agar-agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy środek żelujący przy produkcji m.in. słodyczy, tj. ptasiego mleczka, dżemów czy galaretek. Tak więc zmierzyłam się z domową produkcją

Zasmakuj Kuchni
Weganskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem 168

pyszny farsz i super ciasto. Dawno nie pracowałam z tak elastycznym i gładkim ciastem! polecam je Wam także jako przekąskę na zimno idealna na wycieczkę, biwak czy przejażdżkę rowerową :) Wegańskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem ciasto: 2-3 szkl maki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 4 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO DYNIOWE z płatkami owsianymi i słonecznikiem (wegańskie) 191

Na pewno jedliście już niejedno ciasto z dynią . Postanowiłam, że zrobię je w wersji ze słonecznikiem i płatkami owsianymi . Do mojego pysznego przepisu nie użyłam jajek

Via Gusto
Przepis #131 Marchewkowe kotleciki z kaszy (wegańskie) 139

dnia. W bardzo łatwy sposób można ją wykorzystać na kolejny obiad - na przykład w postaci pysznych kolorowych kotlecików. Wystarczy dodać do niej odrobinę marchewki i ulubionych przypraw by powstały wegańskie kotleciki - masa jest dość kleista więc nie trzeba dodawać jajek. To także dobry sposób na przemycenie kaszy do naszego jadłospisu. Musicie koniecznie spróbować! Składniki  (ilość gotowych kotlecików zależy

Health-Fit-Life
Rozpustnie czekoladowa wegańska panna cotta 128

talerzyki. Można sobie pomóc delikatnie nożem. Polewamy polewą czekoladową. I rozpustnie czekoladowa panna cotta jest gotowa Na koniec przybieramy świeżymi lub mrożonymi owocami i gotowe Smacznego! Artykuł Rozpustnie czekoladowa wegańska panna cotta pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Kanapki z ogórkiem 💚 164

pojawia się problem jak zmienić menu...❓     Dziś jedna z wielu wersji kanapek z zielonym ogórkiem... :) Składniki: chleb żytni masło ogórek świeży cebula majonez zwykły lub wegański czarnuszka sól pieprz Przygotowanie: Pokroić i ułożyć zgodnie ze zdjęciem... 😀 Prawda, że proste... ? Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa z rzeżuchy 122

warzywny lub wodę. Doprowadzić do wrzenia i dusić na małym ogniu około 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i zmiksować na gładki krem za pomocą blendera. W wersji wegańskiej można zastąpić śmietanę, gęstą śmietanką z góry puszki mleka kokosowego. Dla balansu smaku można dodać kilka kropel cytryny. Warto zostawić sobie trochę świeżych listków rzeżuchy do dekoracji. Można ją posypać

Dietolog
Wegański mazurek daktylowy. 121

zblenduj całość na gładką masę. Upieczony spód ciasta wypełnij masą i dowolnie udekoruj. Tu znajdziesz przepis na kandyzowane plasterki cytrusów, którymi udekorowała swój mazurek.     Smacznego!   Artykuł Wegański mazurek daktylowy. pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Menu na tydzień – lekkie dania wegetariańskie 258

wegetariańskich dań plus jedno dla jaroszy, albo bardziej liberalnych wegetarian – z krewetkami (które można zresztą pominąć). Od dawna mieliśmy ochotę przygotować i zjeść wegetariańskie menu na tydzień (na wegańskie też przyjdzie pora, jesteśmy coraz bliżej). Kiedy jest na to lepszy moment niż przed Świętami (podczas których zwykle jemy z dużo, a ciocia wpycha nam mazurek na dokładkę), do tego

Niedzielny kucharz
Pasta z białej fasoli 157

Jeśli zalega wam w szafkach biała fasola w puszce to polecam zrobić pastę. Wiele osób pastę z białej fasoli nazywa wegański smalcem. Jak dla mnie smalec to smalec i nic go nie zastąpi ale taka pasta też jest smaczna. Zamiast fasoli z puszki można użyć także gotowanej. składniki: 2 puszki białej fasoli 2 cebule sól,pieprz majeranek oliwa lub olej

Monia miesza i gotuje
Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami 195

niesamowity, charakterystyczny dla klasycznej zapiekanki aromat. Spróbujcie tej wersji, bo jest lżejsza niż mięsna, ale równie pożywna. Zamiast pure z kalafiora możecie użyć też resztek tłuczonych ziemniaków. Wegańską zapiekankę pasterską, podobnie jak mięsną można bardzo dobrze mrozić, gdyż doskonale się przechowuje w takiej postaci. Trzeba ją tylko zapakować do szczelnego pojemnika, albo do zamykanych woreczków do mrożenia. Zamrożoną trzeba później

Niedzielny kucharz
Przepis #129 Wielkanocne inspiracje: Czekoladowe jajeczka (wegańskie) 152

koszyczków - na moim są zawsze ! A jak jest u Was? Dzisiaj mam dla Was propozycję na przygotowanie takich jajeczek w domu -  z dosłownie czterech składników. Takie słodkości są wegańskie, bez laktozy i glutenu. A ich przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Musicie je koniecznie zrobić! Wartości odżywcze na 100 g: 314 kcal

Health-Fit-Life
Pieczona owsianka z kokosem i ananasem- szybkie ciasto owsiane 137

łyżki do posypania 60g płatków owsianych błyskawicznych 40g wiórków kokosowych 1 niepełna łyżeczka suszonego imbiru ½ łyżeczki soli 1 pełna łyżka nasion chia 2 jajka L (albo 2 „jajka wegańskie” z wody i siemienia lnianego) 300ml rzadkiego mleka kokosowego (używam mleka firmy Scotti, Rice-Coconut) 220g ananasa – świeżego albo z puszki + 1 plaster do dekoracji 2 pełne łyżki cukru brązowego albo

Karo in the Kitchen
PASZTET Z SOCZEWICY – wersja pieczona i gotowana (wegański) 160

  Pasztet z czerwonej soczewicy jest moim ulubionym tego typu pasztetem. Świetnie pachnie, jest tani i bardzo szybki w wykonaniu. Na pewno zagości na moim wielkanocnym

Via Gusto