wątróbka drobiowe - 500 przepisów (strona:7/34)

Pasztet z królika z marmoladą z czerwonej cebuli 174

około godzinie) wylewamy wodę i wstawiamy mięso na ogień w drugiej wodzie. Do niej dodajemy włoszczyznę i ziele angielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika i podroby będą

Bon Appetit Małgorzaty
pasztet domowy 157

pasztetu trwa dłuższą chwile to jednak jego wspaniały smak  z nawiązka rekompensuje nam czas poświęcony na jego wykonanie. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,  Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek(...)Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych składników dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę

Miód i pieprz
Pasztet domowy 122

Pasztet domowy Gotowy pasztet Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,  Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na podgrzanym na patelni smalcu. Obsmażone mięso(...)układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych składników dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, czosnek

Miód i pieprz
Pasztet z królika - tradycja mojej rodziny 163

około godzinie) wylewamy wodę i wstawiamy mięso na ogień w drugiej wodzie. Do niej dodajemy włoszczyznę i ziele angielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika i podroby będą

Bon Appetit Małgorzaty
pasztetowa z domowej wędzarni 206

choć niewątpliwie smaczny), pasztetowy wyrób, w prawdziwe dzieło, kulinarnej sztuki. Składniki 1,5 kg mięsa wieprzowego z łopatki 2 ćwiartki z kurczaka 0,5 kg boczku 0,5 kg wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu  2 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchew 1 pietruszka ( korzeń) kawałek selera 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 szklanki kaszy manny(...)Garnek ustawiamy na palniku, przyprawiamy solą, liściem laurowym, oraz zielem angielskim i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, a na dwie minuty przed końcem gotowania, dodajemy do garnka wątróbki drobiowe. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na patelni na pozostałym smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego

Miód i pieprz
pieczona kaczka faszerowana pęczakiem z bakaliami 188

drobiu. składniki dla czterech osób 1 kaczka sól, pieprz 1 łyżka majeranu 2 łyżki oleju składniki farszu 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 150 g wątróbek drobiowych 100 g wymieszanych orzechów i bakalii 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz sposób przygotowania Kaczkę luzujemy według  tego przepisu  . Możemy co prawda nie luzować ptaszyska(...)masło i na niewielkim ogniu szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Teraz zwiększamy ogień i do zeszklonej cebuli dodajemy umyte i posiekane drobiowe wątróbki, które smażymy przez kilka minut.  Następnie dodajemy bakalie, całość lekko solimy i pieprzymy. Wątróbki z owocami trzymamy na ogniu jeszcze minutę, patelnię

Miód i pieprz
Niedzielny obiad? A jak! 324

ależ skąd! - no, pięknie! a w lodówce nic gotowego.- To cudownie. Do zobaczenia!Z paniką w oczach biegałam to tu, to tam.No, udało mi się jednak coś zaradzic. WĄTRÓBKI DROBIOWE W SOSIE.(przepis autorski;)3 cebuleczubata łyżka masła 1 kg drobiowych wątróbeksól, pieprzliśc laurowy1 szklanka bulionu (np. z kostki) 1/2 małego kubeczka śmietany łyżka mąkiCebule pokroiłam w półplastry, rozdzieliłam

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z gęsich wątróbek z żurawiną 180

zrobić prosty pasztet z dodatkiem żurawiny. Wyszedł naprawdę świetny,lekko słodkawy, robi się go szybko, bardzo polecam! A tutaj podobne wątróbkowe przysmaki Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki czosnku ok. 50 g miękkiego masła łyżka

Stare Gary
Pasztet pomidorowy 142

innego apetytu lub mama nie ma pomysłu na kolację ... Spróbowałam więc odtworzyć smak w wersji zdrowszej. Mała zjadła ze smakiem :) 200 g mięsa gulaszowego drobiowego 150 g wątróbki drobiowej 100 g serc drobiowych cebula ząbek czosnku 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki margaryny ( masła dla nie alergików ) olej rzepakowy czerwona słodka papryka sól i pieprz Serca ugotować. Następnie odciąć(...)górne części a pozostałe pokroić. Cebulkę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso drobiowe i wątróbkę. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy i ugotowane serduszka. Smażyć do odparowania. Ciepły pasztet przełożyć do miksera, dodać margarynę i zmiksować na gładką masę. Miseczkę wyłóż folią spożywczą

Atlas Smaków
Pasztet drobiowy ze śliwkami 254

Składniki Wątróbka drobiowa 550g Pierś kurczaka 350g Cebula 1 duża Pietruszka 1 pietruszka Marchew 3 średnie marchewki Jajko 2 całe jajka + 1 żółtko Śliwki suszone 150g Sól Pieprz Liść laurowy 1 liść Ziele angielskie 2 ziarenka Vegeta 1 łyżeczka Wykonanie: Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon i skrzepów. Pierś z kurczaka umyć i usunąć błonki. […] The post Pasztet drobiowy

Kulinarne Przeboje
Wątróbka drobiowa z jabłkami i cebulą 165

Składniki: 70 dag wątróbki drobiowej 2 cebule 2 jabłka olej majeranek szklanka mleka sól, pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wykrawamy widoczne żyłki, możemy pokroić na mniejsze kawałki. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 1 godzinę (moczymy wątróbkę w mleku aby straciła gorzkawy posmak).  Cebulę kroimy w półpiórka i przesmażamy na patelni

Qchnia po prostu
delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku 131

cielęcego pasztetu, uzyskana dzięki pianie z białek jaj, doskonale współgra z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe)  300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu  600 g boczku wieprzowego 3 jajka 2-3 cebule 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 1/4 szklanki bułki tartej kieliszek koniaku sól(...)dodajemy do niej liście laurowe i ziele angielskie nakrywając patelnię przykrywką.  Mięso cielęce dusimy, na małym ogniu, przez 25-30 minut, dodając na pięć minut przed końcem duszenia drobiowe wątróbki ( dziś użyłem drobiowych, ale równie dobrze sprawdza się wątroba cielęca). Mięso z patelni lekko studzimy i jeszcze ciepłe, mielimy maszynką do mięsa ( na pasztetowym sicie) razem z przesmażoną cebulą

Miód i pieprz
Wątróbka drobiowa z pieczarkami 169

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g pieczarek 1 jabłko 1 cebula 250 g makaronu 200 ml śmietany 30% 1/2 pęczka koperku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, jabłko

magiczna kuchnia Kasi
Wątróbka drobiowa z jarmużem w sosie malinowym 173

zależności od wielkości porcji i dodatków może być przekąską, daniem obiadowym lub kolacją. Do przygotowania w 15 minut. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 2-4 Składniki: 500 g wątróbki drobiowej, 1 duża cebula, 3 liście jarmużu, mąka do obtoczenia wątróbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sos malinowy: 350 g mrożonych malin (w sezonie świeżych owoców

SzczyptaSmaQ
kotlety z wątróbki 552

wątróbce, a efekt? Spróbujcie sami. Moja rodzina jest zdecydowanie na TAK ;-) Jeśli lubicie zamienić czasem tradycyjny mielony na coś innego, proponuję spróbować pysznych kotletów z ryżu . składniki: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 średnia cebula 2 jajka 2 pełne łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia wykonanie: Wątróbkę myję, osuszam papierowymi ręcznikami i kroję w drobną kostkę jednocześnie oczyszczając

babka w formie