Kieszonki z kurczaka nadziewane wątróbką w sosie pomidorowym 588Piersi z kurczaka napełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej i papryki czerwonej. Duszone w aromatycznym sosie pomidorowym to propozycja na smaczny, mięsny obiad. 4 filety z kurczaka sól pieprz czarny przyprawa do kurczaka NADZIENIE: 1 cebula 20 dag wątróbki z kurczaka 2 połówki papryki marynowanej majeranek sól pieprz czarny SOS: 1 cebula 3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2 puszki pomidorów Pelati
https:KKuchniaMniam
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 395łososiemDrożdżowe bułeczki z pieczarkamiDrożdżowe bułeczki z rzodkiewkąSzybka tarta z warzywamiTarta ze szpinakiem i serem pleśniowymFocaccia z oliwkamiPate z wątróbki z dzikaJajka faszerowane pastą łososiowąPasztet z dzikaMasło czosnkowo-ziołowePasztet mięsnyPasta rybna w wersji lightTwarożek zwany bryndząPasta twarożkowa z pstrągiemPate z drobiowych wątróbekPasta z tuńczykiemPasta łososiowaRybna pasta twarożkowaDomowy majonez w słoikuSos tatarskiWędlinySchab z pończochy, czyli domowa wędlinaDomowy baleronSchab ze słoika w pikantnej
Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy z suszonymi grzybami 246iwki w pasztecie będą twarde, ale wymoczenie ich w gorącej wodzie w zupełności wystarczyło. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki(...)zalewamy wrzącą wodą, pozostawiamy pod przykryciem na minimum godzinę, po czym kroimy je na drobne kawałki. 3. Pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy. 4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę
Szefowa kuchni
Nadziana kalarepa 219Kalarepy zazwyczaj chrupałam na surowo, ale ta wersja też jest bardzo ciekawa a przede wszystkim smaczna :) Składniki: - 6 kalarep - 200 g wątróbek drobiowych - 1/2 szklanki bulionu - 1/2 szklanki śmietany 18% - 2 łyżki bułki tartej - sól - pieprz Przygotowanie: Kalarepy obieramy i gotujemy 20 minut w osolonym wrzątku, studzimy i wydrążamy miąższ, który następnie siekamy. Wątróbki podsmażamy, studzimy i siekamy
Zainspirowana w kuchni
wątróbki drobiowe smażone z cebulką, papryką i miodem 174wątróbki z cebulą i papryką składniki dla czterech osób 750 g wątróbki drobiowej 2 niewielkie cebule 1 papryka czerwona 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu(najlepiej gęsiego) 1 łyżka miodu sól, pieprz szczypta majeranku gałązka szczypioru sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne
Miód i pieprz
Pulpety z wątróbki i parówek 203tłumaczeniu oznacza - miazga. Jest to gotowana potrawa z mięsa, z dodatkiem jaj, bułki tartej oraz przypraw. Ja tym razem zmieliłam wątróbkę z parówkami. Pulpeciki wyszły pyszne. Składniki: 25 dag wątróbek drobiowych 25 dag parówek dobrej jakości (najlepiej z szynki) 1 cebula 2 jajka 20 dag kaszy manny 10 dag bułki tarty Sól Pieprz Wykonanie: Cebulę bardzo drobno posiekać dodać parówki
Tradycyjna Kuchnia
INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 299niego farsz wyjęty z indyczki.Składniki nadzienia:- 1 duży lub 2 mniejsze selery- 1 duża pietruszka- por- biała część- 1-2 czerstwe bułki ( namoczone w wodzie)- 3-4 wątróbki drobiowe- 2 jajka- sól , pieprz,+ cała tuszka: indyczki, kaczki lub gęsiDodatkowo: -ok 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina, do podlania(...)masłaTuszkę dokładnie umyć , z wnętrza usunąć podroby( jeżeli są), wytrzeć papierowym ręcznikiem i natrzeć z zewnątrz solą i pieprzem. Seler i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, por drobno pokroić. Wątróbki umyć, poodcinać wszystkie żyłki, drobno pokroić. Rozdusić dodatkowo nożem. Do miski z warzywami dodać wątróbki, odciśnięte bułki oraz 2 jajka, dodać także sól oraz pieprz ( później będziemy jeszcze całość doprawiać
Smaczne Zdrowe
Spaghetti z bazylią i aromatyczną wątróbką 161wątróbką i bazylią? I właśnie o to chodzi - cała magia kuchni aby żonglować rozmaitymi, wydawałoby się skrajnie pasującymi do siebie, składnikami. Spaghetti z bazylią i aromatyczną wątróbką Oczyszczoną wątróbkę drobiową (150 g) marynowałem w pokojowej temperaturze przez 30 minut w takiej o to miksturze: ocet balsamiczny, jasny miód, musztarda stołowa (po łyżeczce) oraz odrobina soli, pieprzu i łyżka oliwy
Right Behind The Kitchen
Pasztet z kurczaka z grzybami 267procent zrobię pasztet z kurczaka, którym ostatnio się zajadaliśmy. Obiecałam, że przed Świętami podzielę się z Wami tym przepisem na pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami. Pasztet drobiowy z grzybami jest pyszny, aromatyczny i wilgotny. A z dodatkiem suszonych grzybów… to idealny pasztet na świąteczny stół, ale też na zwykłą kanapkę.Na blogu możecie też znaleźć przepisy na pasztet(...)pasztet z fasoli i pieczarek czy pasztet z ciecierzycy i dyni. Zapraszam Pasztet z kurczaka z grzybamiSkładniki:800g ugotowanych – z rosołu- udek z kurczaka (waga bez kości)400g wątróbki drobiowej1 cebula1-2 garści suszonych grzybów1 ugotowana marchewka3 jajka (żółtka i białka oddzielnie)2 łyżki majeranku1 łyżka papryki słodkiej1 łyżka pieprzu mielonego1 płaska łyżka soli (staram się mało solić
UgotujmyTo.pl
wątróbka w sosie ogórkowym 206akcent nadaje wyraźnego smaku dzięki czemu sos nie jest mdły. Polecam wielbicielom wątróbki ale nie tylko, mój mąż jej nie znosi a w takiej postaci zjadł. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 2 ogórki kiszone (nie konserwowe!) 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych sól biały pieprz zielona cebulka 2 łyżki oleju ziele angielskie liście laurowe łyżka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jajka z farszem wątróbkowym 196Jakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka delikatnie obieramy ze skorupek, kroimy
Kuchnia w czekoladzie
Śniadanko wielkanocne 199pisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz
Wielki apetyt
Pasztet pieczony z mięs różnych 229Zapraszamy na pyszny pasztet. Jak nazwa mówi: z mięs różnych, bo i wieprzowy, i wołowy, i cielęcy, a nawet również drobiowy. Wszystko co najlepsze. Pasztet wyszedł świetny, taki lekko miękki, nie sztywny i suchy. Lubimy taki. Smakował doskonale, a po kilku sekundach od zjedzenia pozostawiał na języku delikatną, ledwo wyczuwalną nutkę pikantności. Tak, że nawet już po zjedzeniu jeszcze się(...)spróbowania: Składniki na 1 foremkę (ok. 22 x 9 x 6 cm): 200 g łopatki wieprzowej 100 g wołowiny 100 g cielęciny 100 g tłustego boczku 100 g wątróbki drobiowej 1 sucha kajzerka 1 jajko 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 3 ziarna jałowca 22 g mieszanki przypraw "Pasztet domowy" od Dobrej Kiełbasy do posmarowania
Marder&Marder Manufacture
Drobiowa wątróbka duszona z cebulką 209odrobiną czosnku. To potrawa szybka i prosta do przygotowania, może więc można ją zrobić na obiad, kiedy mamy mało czasu. Składniki na 2-3 porcje: 500 g drobiowej wątróbki 2 średnie cebule 2-3 duże ząbki czosnku sól i pieprz masło do smażenia mąka do oprószenia wątróbki Wątróbkę oczyścić z ewentualnym błonek. Opłukać pod zimną bieżącą wodą i dokładnie
Codzienna kuchnia niecodzienna
Bardzo kremowy pasztet słoikowy 237również u Pana Boczka Składniki - proporcje na 3 słoiki o pojemności 300 ml 450 g wieprzowiny (szynka lub łopatka) 200 g podgardla lub bardzo tłustego surowego boczku 100 g wątróbki drobiowej 200 ml wywaru z mięsa pół kajzerki 1 jajko 8 g soli 1,5 g czarnego pieprzu 0,5 g gałki muszkatołowej duża szczypta ziela angielskiego 1 mały liść
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach 219pomarańczy 2 cebule sól, najlepiej gruboziarnista 100 ml porto lub innego słodkiego wina czerwonego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie wątróbka drobiowa/ żołądki drobiowe lub z gęsi masło Wykonanie: Jeśli używacie mrożonej gęsi należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej i najlepiej zacząć ją rozmrażać 24 godzin wcześniej, trochę to trwa. Rozmrożoną
Pociąg Do Kuchni
Pasztet z pieczonych wątróbek 309smaku. Uwierzcie mi na słowo - sklepowe pasztety nie mogą z nim konkurować ;) Poniższy pasztet najlepiej smakuje podany z jasnym pieczywem i plasterkami kiszonego ogórka. Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej (waga po oczyszczeniu!) 230 g surowego wędzonego boczku (waga po odcięciu skóry) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 200 ml mleka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz gałka
Ugotować
Wątróbka z kurczaka z cebulką 184Wszyscy, którzy dobrze mnie znają wiedzą, że od lat jestem miłośniczką podrobów. Ostatnio zdziwiło mnie, że na blogu nie ma przepisu na klasyczną wątróbkę drobiową podsmażoną z cebulką. Ta cebulka właśnie jest tu niezbędnym dodatkiem - zawsze robię jej dużo i wyjadam z przyjemnością, posypuję nią również ziemniaki. Przepis jest bardzo prosty ale bądźcie uważni - tu liczą się minuty, bo wątróbka
Milion Smaków
Kluski wątrobiano mięsne do rosołu 197Pyszne kluseczki z wątróbki drobiowej i delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Doskonały dodatek do niedzielnego rosołu. Zasmakuje małym i dużym. 50 dag wątroby drobiowej 1 pierś z kurczaka łyżka cebuli liofilizowanej kupuję tutaj KLIK 2 jajka łyżeczka czosnku w granulkach pieprz biały mielony sól ( wg smaku ) 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka bułki tartej
Takie tam pichcenie
Wątróbka z boczkiem 210Bardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam wątróbkę i staram się ja przygotowywać na wiele sposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem. 300 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule Przyprawa do mięsa 0,5 szklanki bulionu Sól Pieprz 300 g makaronu świderki 4 jajka Olej Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni
VioletoweKucharzenie
Duszona wątróbka z warzywami 221sposób będzie bardzo miękka i soczysta. Na prawdę, jeżeli nie jedliście duszonej wątróbki to poniższe danie musicie wypróbować! Składniki na 4 porcje: co najmniej 0,5 kg wątróbki drobiowej 250 g pieczarek 1 duża czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej olej do smażenia sól, pieprz majeranek posiekana zielona pietruszka 2 łyżki śmietany do zup i sosów
Ugotować
Pasztet z wątróbek drobiowych 249Składniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 całe jajka 2 czerstwe bułki 2 średnie cebule olej (do usmażenia cebulki) 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć
O kuchni z uczuciem