wątróbka drobiowe - 500 przepisów (strona:18/34)

Wątróbka drobiowa zapiekana w boczku 146

końcowy efekt i smak jest lepszy od spodziewanego to cieszy podwójnie. Polecam Wam wykonanie tego dania, to tylko troszeczkę więcej przygotowania od standardowej wątróbki z cebulką :) Składniki : 350 gr wątróbki drobiowej 10-12 cienkich plastrów boczku wędzonego 1 szklanka mleka ok 10 śliwek suszonych (polecam Kalifornijskie) olej rzepakowy 5 większych cebul ser wędzony (oscypek lub Zakopiański) 2 ząbki czosnku

Mechanik w kuchni
placuszki z wątróbki 161

ostrym sosem chrzanowym. Podałam je tylko  z sałatką z pomidorów ale można także z ziemniakami. Szybki i tani sposób na obiad lub kolację.  Składniki: 500 g wątróbki drobiowej  1 cebula 2 jajka 100 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku sól pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia na sos chrzanowy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowy słoikowy 177

poniedziałek. Słoikowe smarowidła przetestujemy na wszelkie sposoby. Zapraszamy więc do śledzenia naszych poczynań. Składniki na 1 duży słoik lub 2 małe 400 g ćwiartek z kurczaka 80 g wątróbki drobiowej 30 g kaszy manny 300 ml wody (do gotowania ćwiartek kurczaka) 1 jajko 14 g mieszanki "Smarowidło domowe" od Dobrej Kiełbasy Ćwiartki z kurczaka gotujemy (w 300 ml wody

Marder&Marder Manufacture
Pasztet z szynkowara 111

innej formie, a i z przygotowaniem zejdzie krócej, bo już większość ugotowana :-) SKŁADNIKI 2 ćwiartki z kurczaka 2 skrzydła indycze 3 marchewki 1/2 selera 3 pietruszki 30 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 2 łyżki oleju 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Ćwiartki i skrzydła wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień palnika, dodajemy obrane

Czary - gary w kuchni
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 155

urozmaicenia pasztetów zazwyczaj kilku foremek dajemy jakieś dodatki, np. suszone pomidory albo wędzoną śliwkę lub żurawinę. Składniki: • 1 kg chudej wołowiny • 1 kg mięsa z udźca indyka • 25 dag wątróbek drobiowych • 40 dag surowego podgardla • 8-9jajek (w zależności od wielkości) • 2 marchewki • 2 pietruszki • pół niedużego selera • kilka kapeluszy suszonych grzybków (ok.4 szt, najlepiej prawdziwków) • przyprawy: liście laurowe

W mojej kuchni
Wątróbka duszona z jabłkami 175

delikatna więc dzielę się z Wami przepisem.  Jej zaletą jest to,  że szybko się robi, najlepiej smakuje prosto z patelni z pszenną bułeczką. Składniki: 60 dag wątróbki drobiowej 2 duże cebule 1 winne jabłko 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki delikatnej musztardy ½ szklanki wody 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% Zioła prowansalskie do smaku Biały pieprz do smaku

Wanilia i Kardamon
Pasztet drobiowy według Basi 390

Kolejna receptura z serii Wielkanocnych tym razem pasztet. Danie, które w tym wielkim dniu na niejednym znajduję się na stole. W naszym domu pieczemy pasztet drobiowy, przepisów na niego jest co niemiara a każdy dobry bo swój :) Receptura tego pasztetu jest moja autorska, lubię jedząc kolejne kęsy wyczuwać bukiet smaków, ziół, czosnku słodkiej marchewki. Kurczaka gotuję w ziołach aromatycznej włoszczyźnie(...)koperek pęczek natkę pietruszki pęczek 2 ząbki czosnku  bulionetki 3 łyżki (klik jak je zrobić )sól jeżeli wywar jest za mało słony do pasztetu 80 dag wątróbki drobiowej 4 żółtka plus osobno ubita piana z białek cebula 2 duże 1 bułkę namoczoną w wywarze sól czarna (ma bardzo aromatyczny posmak ugotowanego jajka) można

Basia w kuchni
Sałatka z figami i wątróbką drobiową 144

pochodzi z "Małej Paryskiej Kuchni" Rachel Khoo. Taka Francja-elegancja na talerzu.  Składniki: 1 łyżka klarowanego masła 1 czerwona cebula, pokrojona w krążki gałązka tymianku 200 g oczyszczonych wątróbek drobiowych sól, pieprz 2 łyżki czerwonego octu winnego 100 g świeżego szpinaku baby 4 figi, pokrojone w ćwiartki oliwa do skropienia Przygotowanie: Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę oraz

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek 174

Kolejne pyszne zastosowanie wątróbki. Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 1 dag suszonych grzybów 1 biała cebula 2 łyżki smalcu 1 żółtko jaja 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
166. Wątróbka drobiowa z bakłażanem i nie tylko 147

się w mojej kuchni. Tym razem wylądował obok wątróbki i było to lądowanie całkiem udane. 1 średni bakłażan 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 jabłko kilka suszonych śliwek wątróbka drobiowa (trudno mi powiedzieć ile wagowo) sól, pieprz, olej do smażenia Bakłażana, jabłko i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Bakłażana lekko posolić i popieprzyć a następnie

Jadło i czytadło
Pasztet domowy 189

teraz przygotowuje się do raczej "od święta" ale może też dlatego tak bardzo nam smakuje ;)  Polecam bardzo ;)  Składniki: 1.5 kg łopatki 0,8 kg boczku  0.4 wątróbki drobiowej 8 dużych cebul 7 jajek dwie szczypty gałki muszkatołowej pieprz do smaku  sól do smaku  smalec do obsypania foremki bułka tarta do obsypania foremki Wykonanie: Łopatkę

Krakowskie smaki Ani
Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :) 185

polega na tym, że kucharz wiedział jak całą sprawę załatwić by coś było po prostu pyszne! A oto mój pasztetowy przepis :) Składniki: 1kg karkówki/ karczku (może być mielony) ½ kg wątróbek (drobiowych) 30 dag pieczarek 30 dag sera gouda 1 duża cebula 3 łyżki bułki tartej 1 czerstwa bułka 1 ½ łyżeczki soli Około ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki vegety ½ łyżeczki pieprzu Cayenne

Smakowy Raj
Duszona Wątróbka i Brązowy Ryż 170

Składniki: 600 g wątróbki drobiowej 4 duże cebule pokrojone w kostkę 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka mielonego chilli świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól himalajska (na sam koniec) 3 jabłka pokrojone w kostkę do smaku: szczypta majeranku, oregano i lubczyku suszonego Przygotowanie Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 172

smakoszy krewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin borowiki -parmezan -oliwa -masło, łyżeczka -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia -szalotka -por część biała -wino półsłodkie -papryka ostra zmielona -suszone chili -czosnek Szalotki

BaRepas
PASZTET WIEPRZOWY 122

Przepis z gazety.  Pasztet bardzo smaczny.  Składniki: 60 dag wieprzowiny 25 dag wątróbek drobiowych 20 dag słoniny 3 jajka przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie,sól, pieprz, gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki) dodatkowo: bułka tarta i masło Sposób wykonania: Wieprzowinę ugotować z przyprawami. W rondelku na maśle zeszklić pokrojoną w grube plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez

Darcia w kuchni
Wątróbka z cydrem jabłkowym 129

miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed smażeniem, gdyż będzie gumowata! Polecam, gdyż tak przygotowana wątróbka wcale nie jest taka straszna, jak się co niektórym wydaje :)))  * wątróbka drobiowa- 1 kg * cebula- 3 bardzo duże szt. * cydr- 1,5 szklanki * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * olej- do smażenia Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju

Kraina Miodem Płynąca