Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :)
Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :)
Nie wiem jak Wy, ale ja lubię wiedzieć co jem, dlatego boje się jeść gotowych, kupowanych w sklepach czy restauracjach pasztetów, czy innych tego typu wynalazków, które najczęściej robione są z odpadów, a cały sekret polega na tym, że kucharz wiedział jak całą sprawę załatwić by coś było po prostu pyszne! A oto mój pasztetowy przepis :) Składniki: 1kg karkówki/ karczku (może być mielony) ½ kg wątróbek (drobiowych) 30 dag pieczarek 30 dag sera gouda 1 duża cebula 3 łyżki bułki tartej 1 czerstwa bułka 1 ½ łyżec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj
Autor
Smakowy Raj Olinka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, pasztet, bułki, mięso, pieczarki, tarta, mięso mielone, wątróbka drobiowa, drobiowe, karczek, bez pieczenia, karkówka, kanapka, dania mięsne, kanapki, mielone pieczarki, karkówka w cebuli, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, dania bez mięsa
Inne przepisy z Smakowy Raj
Dodaj komentarz