warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:671/829)

GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 179

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami Jeżeli masz ochotę przyrządzić gołąbki z kaszą jaglaną to musisz zaopatrzyć się w : 1 główka młodej kapusty 150 gram kaszy

Markowy smak
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 260

sobie wracając, zaczynałam myśleć co z ta moją łopatką dalej począć, nogi zaprowadziły mnie na pobliski bazarek... Uwielbiam tam chodzić jest tam zawsze dużo dobrych i świeżych warzyw cało rocznych i sezonowych, prawdziwe mięsa od prywatnych hodowców, w końcu trzeba wspierać naszych dobrych i wspaniałych  rolników, a nie tą tanią, chińską, chemię wyhodowaną na wacie szklanej "pomidory o smaku(...)dalszego etapu.                                                Następnie rozgrzewamy na patelni olej i układamy roladki, obsmażamy  na małym ogniu (to jest własnie tajemnica odnośnie nawet zwykłych kotletów, mięso dojdzie a się nie spali od razu np. panierka) Gdy już

Zainspiruj się kuchnią
Lasagne z brokułami 183

Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu coraz częściej na półkowych sklepach mogą znaleźć odpowiedniki produktów, których dotychczas nie mogli stosować.Przekreślony kłos, który znajdziemy na produkcie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak odczarować wątróbkę? 173

Jeszcze kilka lat temu brzydziłem się wątróbką. Gdy widziałem jak ktoś ją spożywa, uciekałem jak najdalej od tego talerza. Pewnie wiele osób ma tak do tej

Right Behind The Kitchen
wigilijne uszka z grzybami 443

Wierzcie lub nie, ale w tym roku po raz pierwszy sama robiłam i jadłam uszka wigilijne. Ponoć swego czasu robił je mój tato, ale musiało być

chili & sugar
Smażony camembert z żurawiną na liściach szpinaku 114

Dawno dawno temu (prawie tak dawno, że najstarsi górale ledwo to pamiętają), jeszcze za czasów szkoły średniej byłem ze dwa, czy trzy razy na Słowacji z

Marder&Marder Manufacture
ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 166

ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze

Martyna Cooks
ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER 183

ŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze

Martyna Cooks
Naleśniki z pure 157

Puszyste, mięciutkie i delikatne, doskonałe na sycące śniadanie lub deser. Naleśniki z pure to doskonały patent jak wykorzystać pozostałości z wczorajszego obiadu: resztki gotowanych ziemniaków. Pomysł

Niedzielny kucharz
TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 150

parze z wędzonym łososiem. Mnóstwo możliwości, każda smaczna i warta przygotowania!  I na którą się zdecydować? Miałam spory dylemat przy wyborze przepisu. Kusiła mnie wersja serowa z pieczonymi warzywami, ale już ją znam i zwykle przyrządzam latem.  Terrina z łososiem pojawia się u nas wiosną, a owocowa jako deser na rodzinnych spotkaniach. Szukając nowej inspiracji natrafiłam na terrinę(...)pora na karmelizowane owoce. Jabłka i gruszki obrać ze skórki (wybierzcie raczej gatunki, które są twarde, aby podczas karmelizowania nie rozpadły się) i pokroić na cieniutkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzać masło i ułożyć na niej plasterki owoców. Obsypać grubo mielonym kolorowym pieprzem oraz cukrem. Po kilku minutach odwrócić delikatnie na drugą stronę i tak samo doprawić. Trzymać na ogniu

KUCHARNIA
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 181

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini quiche z burakiem ćwikłowym, kozim serem i orzechami czyli Lublin gotuje buraki 165

To już trzecia odsłona Lubelskiego Kociołka tym razem burak ćwikłowy w roli głównej!!! Przyznam, że gdy dziewczyny zaproponowały buraka pomyślałam ,,I co ja zrobię?! - Chyba tylko

sierotka maRysia w kuchni
Pissaladiere 122

Kolejne wirtualne spotkanie z kulinarnymi blogerami przy piekarniku, czyli Wypiekanie na śniadanie . Tym razem jak temat zarzucone zostało pissaladiere. Jest to danie z południowej Francji. Albo

Marder&Marder Manufacture
Gołąbki z ryżem i buraczkami w liściach botwinki 136

Zazwyczaj unikam pracochłonnych przepisów. Wyjątek robię dla malutkich gołąbków zawijanych w liście winogron, nazywanych w Grecji dolmades . Uwielbiam te nadziewane ryżem i warzywami maleństwa, które można by również nazwać fit-gołąbkami :) Choć bardzo lubię tradycyjną wersję dolmades , którą zajadałam się w czasie pobytu na Kos , oraz tę libańską z dodatkiem ciecierzycy i korzennych przypraw , tym razem nabrałam ochoty na szaloną(...)Powtórz z pozostałymi liśćmi. Zajrzyj do mojego przepisu na libańskie gołąbki , gdzie pokazywałam na zdjęciach jak krok po kroku je zawinąć.  Wyłóż dno garnka pozostałymi liśćmi (ja wybrałam patelnię o wysokich ściankach). Na tak powstałym posłanku ułóż gołąbki, ciasno jeden przy drugim. Polej je oliwą i posyp solą i pieprzem.  Przykryj dużym talerzem, (dopasowanym rozmiarem do wymiarów

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak pod mozarellą z domowymi frytkami 140

Jest taki czas kiedy podejmuje się poważne decyzje. Decyzje, które odcisną w najbliższej przyszłości piętno na człowieku. Nie mam tu na myśli wybrania długopisu, którym następnie

Right Behind The Kitchen