Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej, to p ropozycja dla osób lubiących musztardową nutę . Mimo, że musztarda jest tutaj tylko lekko wyczuwalna, nadaje karkówce charakterystycznego smaku. Mięso podajemy z ziemniakami. Składniki: 500 g karkówki papryka słodka sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki pszennej olej do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy firmy Skworcu ) 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku(...)Całość mieszamy i dokładamy kotlety. Kotlety układamy pod cebulą. Mięso przykrywamy i dusimy do miękkości. Moje potrzebowało około 90 minut. Jeśli podczas duszenia mięsa, wyparuje za dużo wody i sos zrobi się za gęsty, dolewamy ją (najlepiej gorącą). Smacznego
Smak mojego domuAnanas, kurczak i ryż, to dosyć popularne i często stosowane połączenie (czemu wcale się nie dziwię, bo razem te produkty smakują naprawdę wyśmienicie!) znane głównie z
Kraina Miodem Płynącamoże się obyć! Cała ta kompozycja po zapieczeniu tworzy na mięsie niesamowicie chrupiącą skórkę, dzięki której prosty, zwykły schab zyskuje iście królewski charakter. Spróbujcie! Gwarantuję, ze taki schab miodowo-musztardowy stanie się jednym z ulubionych – zarówno do obiadu, jak i na kanapki! Polecam! SKŁADNIKI: * schab bez kości * musztarda sarepska – 150 g * miód prawdziwy ( ja użyłam kruszynowego(...)pieprzu, układamy w brytfannie z dodatkiem masła i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika ( przykrywamy na ok. 30 minut. Po tym czasie pieczemy odkryty oblewając co jakiś czas powstałym sosem ). Ps. do przegotowania schabu wykorzystałam nowości od AMBITION – Brytfannę owalną Taurus , posiadającą pokrywę o podwójnej funkcjonalności. Może ona służyć jako normalna pokrywka, ale również jako patelnia grillowa. Czegoś
Ostra na SłodkoDzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha
Oryginalny smakfaszerowany schab, u innych soczysta wołowina, a jeszcze u innych pyszności z drobiu. I to właśnie na drób dziś mam dla Was przepis! Zapraszam na fantastycznego kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z karmelizowanymi pomidorami i pieczonymi warzywami. Kilka składników… chwila roboty… i pyszny niedzielny obiad mamy gotowy! Ps. podczas przygotowań do Tłustego Czwartku i przy okazji przepisu(...)funkcja parowania. Kurczaka dajemy wyżej, warzywa niżej. Czas pieczenia zależny jest od wagi mięsa – wynosi średnio 1 godzinę na 1 kg mięsa. Mięso co jakiś czas podlewamy sosem tworzącym się podczas pieczenia. Warzywa w połowie pieczenia obracamy. Podajemy gorące! Smacznego! Mięso oraz warzywa przygotowane z dodatkową funkcją pary są fantastyczne i zdecydowanie zyskują na smaku! Różnica w soczystości mięsa
Ostra na SłodkoGrilowana polędwica z pieczonymi pszczółkami - wariant miodowo - musztardowy - bezglutenowo, bezjajecznie, bezdrożdżowo, bezlaktozowo Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Barwne pieczone pszczółki ziemniaczane z delikatna grillowaną cukinia i soczystą az delikatna poledwiczka zaspokoja wymagania deliktanego podniebienia. :) Danie to może miec wiele wariantów smakowych w zależności od humoru oraz maryntay i przypraw które wybierzemy... Skladniki na 2 osoby(...)rukoli. Umyta cukinie kroimy, najlepiej za pomocą tarki płaskiej do sera, na plastry (bez koniecznosci obiernia ze skórki). Cienkie podłużne platki cukini polwamy deliktanie oliwa, posypujemy swieżo zmielonym pieprzem. Sos 1 lyżka miodu, 1 łyzka musztardy Dijon, 1 lyżka musztardy zwykłej (nie ostrej), pół główki cytryny, 1 lyżka wody, 1 lyżka oliwy z oliwek. Calość mieszamy, aż powstanie jednolity
Lajtkraft food intolerancegrilla na nowo. Marynowane w miodzie, ciemnym piwie, keczupie, musztardzie i ziołach żeberka to 100 % niepowtarzalnego smaku. Przepis na soczyste grillowane żeberka Żeberka w przepysznej glazurze miodowo-musztardowej, marynowane 2-3dni w naturalnych ziołach i przyprawach. Najlepsze jest to, że zazwyczaj każdy ma w domu składniki potrzebne do przygotowania tej marynaty. Aby żeberka z grilla były miękkie(...)odpowiednimi dodatkami będzie jeszcze lepsze i ciekawsze. Oto kilka pomysłów na żeberka na grilla: żeberka z grilla, marynowana papryka z miodem i kromka chrupiącego pieczywa żeberka z grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :) Zobacz również przepis na karkówkę z grilla
Moja Książka Kucharskamarynacie miodowo-musztardowej. Kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów. Smakosze twierdzą, że najlepszy jest wtedy, kiedy tuszkę piecze się w całości. Kurczaka nacieramy ziołami i przyprawami. Dzięki marynacie miodowo-musztardowej kurczak po upieczeniu ma naprawdę chrupiącą skórkę. Mięso jest delikatne i aromatyczne. Kurczak po Polsku faszerowany. Wersja z farszem z wątróbki, zwana kurczakiem po polsku, jest dość łatwa(...)nacieramy całego kurczaka. Krok 3. Układamy tuszkę grzbietem do dołu w brytfannie z rozpuszczonym masłem. W piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni pieczemy przez 1 godzinę 45 minut, polewając sosem z brytfanny (to ważne!), żeby kurczak nie wysechł. Po około 30 minutach kurczaka można luźno nakryć folią aluminiową, aby zbyt mocno się nie przyrumienił. Po upieczeniu, kurczaka wyjmujemy
Moja Książka Kucharska