w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:53/68)

Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek) 223

Planowałam dziś ugotować dal bhat, czyli sos z soczewicy i ryż - klasyczne danie kuchni nepalskiej. Jednak gdy podsmażałam cebulę i czosnek z nasionami czarnej gorczycy, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i dodać grzyby. Kurki tak świetnie wkomponowały się w smak, że nie dodawałam już innych warzyw aby nie przytłoczyć grzybowego aromatu. Składniki: soczewica (czerwona lub żółta) 200 g cebula(...)gorczycy  (można pominąć, jeśli nie przepadacie za musztardowym smakiem ). Dodać pokrojone kurki i smażyć do lekkiego przyrumienienia. Ugotowaną soczewicę odsączyć, dodać do niej usmażone grzyby z cebulką, przyprawy i zalać wodą. Dusić na małym ogniu kilkanaście minut. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać do sosu i zagotować do zgęstnienia. Podawać z białym lub brązowym ryżem

głodny alergik
Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie 267

Karkówka w musztardowej marynacie Tak zamarynowaną karkówkę można upiec zarówno na grillu jak i na patelni. Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo smaczne, kruche i soczyste. Polecam!     Składniki: ok 0,5 kg karkówki MARYNATA: 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka ziół prowansalskich pół łyżeczki(...)EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Wegetariański pasztet musztardowo-grzybowy, w kruchym cieście 214

kaszy jaglanej doprawiłam musztardą pełnoziarnistą, zmielonymi suszonymi prawdziwkami oraz olejem rydzowym, który ma musztardowy posmak i sprawdził sie w tym daniu idealnie. 150 g suchej zielonej soczewicy 150 g suchej kaszy jaglanej duża cebula 3 łyżki oleju Rzepakowy Wielkopolski SemCo, do smażenia 2 łyżki sosu sojowego tamari 100 ml oleju Rydzowy SemCo 2 łyżki zmielonych suszonych grzybów (użyłam prawdziwków

Mienta blog
Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo- musztardowej + film 143

świetna przekąska do piwa czyli skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej. Idealne do pieczenia na grillu bądź tradycyjnie w piekarniku. Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 10 skrzydełek z kurczaka          marynata 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego 4 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego sól przepis Od umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki skrzydełek

Smakowite Dania
Brokułowa sałatka do grilla 1156

sera wykładamy na sałatkę *** *** Następnie wykładamy drugą część warzyw *** *** Całość zalewamy resztą sosu. Na sałatkę wykładamy drugą część sera i całość posypujemy łuskanym słonecznikiem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Sałatka ziemniaczana do grilla 400

czosnkiem. Dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Mieszamy i delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Sos mieszamy z pokrojonymi wcześniej warzywami. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze całość solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem sałatkę wkładamy do lodówki na minimum godzinę aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 171

kostkę i skarmelizowałam podmażając w gęstym sosie z masła, kremu balsamicznego i wina. Buraczki pokryły się pyszną, słodką glazurą, a ich smak stał się bardziej głęboki i słodki. Połączyłam je z dojrzałym, maślanym i łagodnym w smaku awokado oraz wyraźnym w smaku i lekko pikantnym serem pleśniowym. Całość skropiłam kremowym miodowo-musztardowym dressingiem i posypałam prażonymi pestkami dyni. SKŁADNIKI(...)musztardy. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Łyżka  po łyżce wlewamy oliwę za każdym razem energicznie mieszając do połączenia składników (powinniśmy otrzymać gęsty i jednolity sos). Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Polewamy sałatkę.  Podajemy od razu

cool and minty
Pierś z kurczaka w cieście majonezowo-musztardowym 393

Kolejny zaległy przepis..podpatrzony gdzieś w necie..prawdę  mówiąc tą pierś robiłam w marynacie[ przepis w następnym poście], ale jest tak smaczna, że można zjeść

Moje domowe kucharzenie
Hamburger z kotlecikiem z łososia 144

alternatywa dla chemicznego brata ze znanej restauracji;) Sosik koperkowo- musztardowy podkręca smak. Polecam na mały i większy głód :)   POTRZEBUJEMY (na 5 niewielkich kotlecików) 300 g łososia 1 roztrzepane jajko 1 łyżka chrzanu 3 łyżki dymki 2 łyżki bułki tartej szczypta soli szczypta pieprzu skórka i sok z 1/2 cytryny SOS 1/2 kubka gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz koperek

WYSPA SZCZĘSLIWA
Francuska sałatka z liści mlecza (mniszka lekarskiego) 217

szpinak baby.  Francuska sałatka z liści mlecza z musztardowym winegretem inspiracja frenchwomendontgetfat.com dla ok. 4 osób czas przygotowania: 15 min. Składniki: ok. 300 g liści mlecza (lub rukoli, liści rzodkiewki, roszponki, szpinaku), ja wykorzystałam mieszankę różnych liści rzodkiewki z jednego pęczka ok. 30 g parmezanu w kawałku na sos: 1 łyżeczka posiekanej szalotki, 1 łyżeczka francuskiej musztardy, 1 łyżka

Chilli Czosnek i Oliwa
Kalafiorowy „kurczak” w pikantnej musztardowej panierce 135

jednych kalafiorowy “kurczak” w musztardowej panierce będzie wegańskim kurczakiem na ostro, a dla innych po prostu kalafiorem w pikantnej panierce . W każdym razie że jest pysznie chrupiący, smakowicie pikantny i rozpływa się w ustach. Na pewno nie jest niskotłuszczowym daniem, bo smażymy je na głębokim oleju! Ale co tam, od czasu do czasu można zaszaleć Polecam wypróbować! Składniki: Mokre składniki(...)Zamiennik jajka: 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 10 łyżek wody 2 łyżki ulubionej musztardy (np. dijon) 1-3 łyżek ostrego sosu (np. Luisiana Hot Sauce) – zalecam ostrożność i wypróbowanie smaku po dodaniu każdej łyżki Suche składniki: 1 szklanka mąki jaglanej 1 szklanka mąki ryżowej (można też użyć pszennej, ale ja preferuję bezglutenową) 1/2 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka czosnku

Lamarida.pl
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 267

migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Żeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka: cynamon i chilli | blog: cynamonichilli.blogspot.com Weekendowe

Kuchenna Kontrrewolucya
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 210

pomidorami, mozzarellą i owocami z musztardowym dressingiem - w środku są też gruszki, maliny i truskawki, płatki migdałów i cholernie ostra czerwona cebula, której się nie da zjeść. Straszny misz masz... sałatka robi wrażenie dania zrobionego "na winie", czyli co mi się nawinie pod rękę, to wrzucam na talerz, sernik krakowski z sosem wiśniowym (18 zł) - sernik jest bardzo dobry, delikatny

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone żeberka jabłkowo – musztardowe na ostro 163

pieczone żeberka w jabłkowo – musztardowej glazurze.Odpowiednio ostre … delikatnie słodkie , podane z pieczonymi ziemniaczkami tworzą danie godne najlepszej restauracji!SKŁADNIKI:* Żeberka – 400 g* Smakowita Pajda z jabłkiem i cebulką – 100 g* Jabłko – 3 szt* Ostra musztarda ziarnista – 1 łyżka* Cebula – 1 szt* Piwo – 100 ml* Czosnek – 2 ząbki* Miód wielokwiatowy – 1 łyżka* Sos sojowy – 1 łyżka* Sól

Ostra na Słodko
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2038

środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad. Czas przygotowania: 2 hPorcja dla 2-3 osóbKoszt przygotowania: 9,00 złSKŁADNIKI:500 g podudzia z kurczaka7 szt. selera naciowegoSKŁADNIKI na marynatę miodowo-musztardową:1 łyżka musztardy dijon1 łyżka musztardy francuskiej lub rosyjskiej

kulinarnyJa