w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:50/68)

Schab w sosie kurkowo - musztardowym 183

Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab(...)grzyby, zalewamy 1/2 litra wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę.  3. Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę. Mąkę rozrabiamy w odrobinie zimnej wody, również dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Dusimy jeszcze 5 minut

Szefowa kuchni
Sałatka ze szparagami i tuńczykiem 173

roślin kapustnych i rzepowatych. Liście musztardowca nadają się zarówno do spożycia na surowo, ale także do duszenia i smażenia. MOzna z niego także przygotować pesto lub sos. Musztardowiec ma ciekawy smak: ostry, pieprzno-musztardowy . Liście musztardowca mogą być składnikiem mieszanek warzyw liściowych, nadając im orientalny smak. Młode liście doskonale nadadzą się do sałatek – dodadzą im delikatnie pikantnego smaku.  Liście(...)szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki i gotujemy je na parze przez 5 minut. Liście szpinaku i musztardowca płuczemy, jajka kroimy w ósemki. Tuńczyka odcedzamy z oleju. W szklance mieszamy składniki sosu - jeśli chcecie możecie wykorzystać do niego olej z tuńczyka. W dużej misce układamy listki szpinaku i musztardowca. Na nim układamy rybę i jajka, wszystko polewamy sosem z oliwy. Przed podaniem

Kulinarne przygody Gatity
Grillowany łosoś w sosie teriyaki w towarzystwie buraczków na rukoli 358

teriyaki i łosoś to idealne połączenie smaków. Grillowanie tej ryby w słodko-słonym sosie daje wspaniałe rezultaty. Towarzystwo buraczków na rukoli, ulubionego pleśniowego sera (tym razem w tej roli camambert) i prosty vinaigrette musztardowy cudownie dopełniają tę kompozycję. Danie szybkie, proste i smaczne i trochę mniej banalne niż zwykle. Polecam!Składniki na 2 porcje:2 filety z łososia50 ml sosu(...)pieczone)2 garści rukolikilka plasterków camemberta lub innego sera pleśniowegołyżeczka ziaren czarnego sezamuVinaigrette musztardowy:1 łyżka musztardy Dijon1 łyżka octu jabłkowego1 łyżeczka miodu50 ml oliwy z oliwekstarty drobno ząbek czosnkuszczypta świeżo zmielonego pieprzuszczypta soliPrzygotowanie:Wszystkie składniki (oprócz oliwy) dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewając oliwę ucierać aż sos nabierze gęstej konsystencji i stanie się jednolity.Na rukoli układać pokrojone w cienkie plasterki

Food Square
Wegańska PRAGA 178

Cena za 100 g wynosi 24 CZK. Od godziny 18 do 20 jest taniej o 20%. Za pierwszym razem próbowaliśmy prawie wszystkiego w małych porcjach - springrollsy, wegański gulasz, pakorę, sos z tofu, warzywa, makaron itp. Na talerzu jest totalny misz-masz. Nabraliśmy tego na tyle dużo, że nie daliśmy rady wszystkiego zjeść. Maugo: Wybór jedzenia jest bardzo duży, wyglądem również(...)zamówiłam burgera portobello, który jak się okazało, zamiast tradycyjnej bułki ma dwa duże pieczarkowe kapelusze (koszt 190 CZK). W środku były świeże warzywa i dip musztardowy. Całość podawana była z grillowanymi ziemniakami i sosem śliwkowym z chili. Porcja była bardzo duża, a całość naprawdę smaczna. Ciekawe zestawienie smaków, estetyczny wygląd - wszystko to zachęcało do zjedzenia tego niecodziennego burgerka :) Paszko: Zamówiłem

Bananowe Pole
Smażone młode śledzie ze słodko-kwaśną sałatką ziemniaczaną 210

sobą łyżkę oleju, musztardy Dijon i octu. Na patelni po smażeniu śledzi ląduje 1 łyżka masła, wysmażony boczek i cebulka. Wlewamy mieszankę musztardową, mieszamy, dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę. Robimy na śledziach kilka kleksów z sosu i od razu podajemy. Potrawa nie musi być jedzona gorąca – wystarczy, że śledzie i ziemniaki będą lekko ciepłe. Ości wyjmują się bardzo łatwo i wszystkie

Karo in the Kitchen
Wiosenna sałatka ze szparagami, szpinakiem i tuńczykiem 189

Wczorajsza propozycja na sałatkę z sosem tuńczykowym była, powiedziałabym, dość zachowawcza. Wszystkie składniki do siebie pasowały i była to niezwykle prosta, aczkolwiek smaczna kompozycja. Postanowiłam jednak przygotować jeszcze jedną sałatkę. Myślą przewodnią było to, by troszkę ze składnikami zaszaleć, dobrać coś, co z pozoru do siebie nie pasuje (tu np tuńczyk i miodowo-musztardowy dressing, tudzież tuńczyk w parze(...)wszystko to przykryte obsmażonymi szparagami owiniętymi szynką parmeńską, posypane kiełkami rzodkiewki i skropione miodowo-musztardowym dressingiem. Niby mix. Niby misz masz, ale wyszło całkiem fajnie. Spróbujcie. pęczek szparagów ok 200 g szynki parmeńskiej ok 150 g świeżego szpinaku 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym Princes pęczek rzodkiewek garść kiełków rzodkiewki 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2-3 łyżeczki płynnego

Smaki Na Talerzu
Zestawienie Wielkanocnych pyszności 325

ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami Obiad Miodowe udka z kaczki Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej Udka kaczki duszone w soku jabłkowym Udka kacze w glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami

karmelowy
Roladki z gruszką i serem 137

Delikatne roladki ze schabu z gruszką i camembertem w sosie własnym. Mięso ma lekko słodki posmak, gdyż nacieramy je miodowo - musztardową marynatą. Roladki idealne na wyjątkową okazję, pięknie się prezentują podane z posiekanymi orzechami. Polecam! Roladki z gruszką i serem Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów schabu, cienko rozbitych 1-2 gruszki świeże lub z kompotu opakowanie sera camembert przyprawy

Smak mojej kuchni
Żeberka na sposób azjatycki + test sosu Woh Hup do żeberek 223

żeberek, który zakupiłam niedawno i szukałam pomysłu na jego wykorzystanie. Żeberka wyszły znakomite. Doskonale komponują się z azjatyckimi przyprawami. Sos przetestowałam również na grillu i naprawdę mogę go polecić wszystkim. Do żeberek podałam sałatę lodową z moim ulubionym dressingiem miodowo-musztardowym. Żeberka na sposób azjatycki   Składniki: 1,5 kg żeberek 2  łyżki przyprawy do żeberek 1 cm świeżego(...)użyć keczupu lub sosu Hoisin) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 3 łyżki sosu sojowego ciemnego ½ łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki wiśniówki 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki płynnego miodu 1,5 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków sezam do posypania Miodowo-musztardowy dressing 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki soku

Mania Gotowania
Puszyste krokiety ziemniaczano - selerowe z serem 352

jego skończeniu mogą pozostać na stole jako przekąska. Wystarczy postawić obok nich jakiś sos. Może być serowy na ciepło lub zimno lub jakiś sos na bazie jogurtu lub majonezu, np. koktajlowy, na ostro, musztardowy czy czosnkowy. Krokiety można podać do każdego mięsnego lub rybnego dania. SKŁADNIKI: 1/2 kg mączystych ziemniaków (obranych i pokrojonych w kawałki) 250 g selera (obrany

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z brokułem i sosem czosnkowym 178

talerzu dozować dowolną jego ilość.  Składniki: różyczki średniej wielkości brokuła mała puszka (210 ml) kukurydzy kilka ogórków z zalewy musztardowej (lub korniszony, ogórki kiszone , konserwowe ) 1 słoik selera konserwowego 200 g żółtego sera twardego mały pęczek rzodkiewek Sos: słoiczek sosu czosnkowego 1 ząbek czosnku śmietana gęsta szczypta soli pieprz ¼ łyżeczki imbiru mielonego Wykonanie: Różyczki brokuła bardzo krótko obgotowałam

Kuchnia u Krysi
Sałatka na każdą okazję 676

zachęcę do zrobienia takiej sałatki na teraz, na... każdą okazję Składniki: 250 g ryżu (waga po ugotowaniu) 130 g tuńczyka  w sosie własnym (odsączonego z zalewy) mała puszka kukurydzy 3 ogórki z zalewy musztardowej 1 jajko ugotowane na twardo pieprz świeżo zmielony łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy Wykonanie: Mo miseczki przekładałam kolejno poszczególne składniki sałatki:  ryż

Kuchnia u Krysi
PIT- y 4 z załącznikami 152

przyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci pakują w swoje kanapki nawet te warzywa, które zwykle odsuwają :)  SMACZNEGO! #pita #kolacja #drożdżowe #jakzrobićpitę

I tu będę miała takie te
Ajwar paprykowy 122

    Na około 10 słoiczków musztardowych: 2 kg czerwonej papryki 1 kg bakłażanów 1 główka czosnku 1 szklanka oleju 5 łyżek octu winnego 1,5

peggiwkuchni
Grillowane szparagi 204

grilla? Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy