w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:49/68)

Kolorowa sałatka z kaparami, oliwkami, fetą z sosem vinaigrette 237

Kapary to nic innego jak marynowane lub solone pączki kwiatu (lub owoce) kapara ciernistego, rośliny występującej między innymi w klimacie śródziemnomorskim. Mają zdecydowany, lekko pikantny, porównywany do musztardowego, smak. Zastosowanie znajdują do sosów na zimno, sałatek, jako dodatek do mięs, wędlin, jajek. Zawierają antyoksydanty (antyutleniacze), które zapobiegają się starzeniu organizmu i działają antynowotworowo. Wspierają właściwe funkcjonowanie układu krążenia i układu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chicken Tikka Masala z chlebem Naan 147

wykałaczki do szaszłyków najlepiej na metalowe (zdj.4) Następnie opiekamy nad gazem tak by troszkę się poprzepalało zdj. nr.5,6 Ostawiamy żeby odpoczęło i zabieramy się za sos. Sos składniki: 2 łyżki oleju musztardowego,może być zwykły 1 łyżka pasty czosnkowej 1 czerwona cebula zmiksowana 5 łyżek świeżej kolendry drobno posiekanej 3-4 łyżki proszku z nerkowca (jeśli nie możemy kupić

Viola cooks with passion
Tarta z boczkiem i fasolką szparagową Mamut 200

spód wyłożyć farsz, a wierzch posypać żółtym serem. Piec ok. 45 minut ww. temperaturze 190-200oC. Tartę podawać ciepłą z czerwonym barszczem do picia lub polaną sosem na bazie jogurtu, np. musztardowym, chrzanowym lub czosnkowym

Czerwień i błękit
Frytki z pietruszki 197

mieszając, aż pietruszka zmięknie. Następnie przekładamy blachę na najwyższy poziom piekarnika i podpiekamy jeszcze przez kilka minut, aż frytki się przyrumienią. Gotowe frytki świetnie smakują z domowym sosem czosnkowym lub miodowo-musztardowym :) Przepis dodaję do akcji

Zawsze głodna!
Sałatka z rydzów i kuskus 227

Lubicie kuskus? Często kuskus podaję do mięsa Wieprzowina w musztardowej marynacie, Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym, Szynka pieczona z żurawiną. Tym razem postanowiłam ją podać z grzybami. A lubicie rydze? U nas właśnie pojawiły się rydze, a Piotrek jako wytrawny grzybiarz trochę ich nazbierał. Przysłowie mówi lepszy rydz niż nic! Trzeba umieć zbierać rydze, nie wszędzie występują, u nas rosną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska 262

Lubicie kuskus? Często kuskus podaję do mięsa Wieprzowina w musztardowej marynacie, Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym, Szynka pieczona z żurawiną. Z kaszy kuskus robiłam nawet kluski do gulaszu. Przygotowywałam też lekką sałatkę warzywną z kuskus. Lubię kaszę kuskus wykorzystywać, gdyż wymaga krótkiej obróbki. A lubicie rydze? Piotrek je z zapałem zbiera, gdyż jest wytrawnym grzybiarzem. Wg mnie rydze obok borowików

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka ziemniaczana z parówką 361

Jak chcecie to mnie za tę parówkę w sałatce ukamienujcie;) Mimo, że parówki mają wielu przeciwników, to te jem niezmiennie odkąd pamiętam. Kiedyś te parówki produkowano

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym 753

Jeśli kilka lat temu ktoś zapytałby mnie czy lubię sałatki śledziowe, odpowiedziałabym, że nie. Nie byłaby to wprawdzie kompletna odpowiedź, bowiem w tamtym czasie po prostu

Smaki Na Talerzu
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 104

Sałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Wątróbki w sosie ziołowo-musztardowym 159

Do tego dania użyłam wątróbek drobiowych, ale bardzo często korzystam z wątróbki wieprzowej. Przyznam , że drobiowe są o wiele delikatniejsze w smaku i bardziej miękkie. Polecam

Bea(u)ty kitchen
Red Rock City - opinia 248

przetestować stek. Po jakimś czasie zamieniliśmy się bo okazało się, że bardziej smakują nam potrawy wybrane przez współbiesiadnika.  Mięso zostało potraktowane jak trzeba, żeberka otrzymały zarówno sos BBQ, jak i miodowo-musztardowy, do tego frytki i znów świetna Coleslaw. W obróbce karkówki można było wyczuć marynatę, a słodko-ostre dodatki w postaci grillowanego ananasa oraz wasabi dopełniały danie

Pasja Smaku
Pulpety w sosie koperkowo-miodowo-musztardowym 164

Pulpety to wdzięczny obiad, zwłaszcza te gotowane a nie smażone. :-) Są zdrowe, lekkie, smaczne. Możemy dowolnie kombinować z sosami, ja wybrałam dziś klasyczny, koperkowo-miodowo-musztardowy. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami. Pulpety: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Sos: 1 pęczek koperku 3 łyżeczki ostrej musztardy

Szefowa kuchni
Wrap / tortilla z kurczakiem i piklami z sosem pomidorowym - śniadanie do pudełka 235

wykonaniu no i smaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy sos, doprawiamy go solą i pieprzem

Smaki Ewy
Kurczak z grilla 134

naprawdę często i jak do tej pory nam się nie znudził, bo przygotowuję go na wiele sposobów. Przepis na kurczaka: Kurczak po hiszpańsku Kurczak w miodowo - musztardowej skorupce Kurczak w pesto Kurczak w sosie z suszonych pomidorów Kurczak w sosie koperkowym Kurczak luzowany Wiecie jaki jest mój ulubiony sposób na kurczaka ? A właściwie ulubiony i najszybszy! Kurczak z grilla

MamaOskarka
Sos musztardowo- miodowy do sałatek 126

musztardowy do sałatek Składniki: 1 łyżka musztardy (sarepskiej lub francuskiej) 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 3 łyżki oliwy  sól, świeżo mielony pieprz W miseczce dokładnie wymieszać miód, musztardę i sok z cytryny (lub ocet winny). Dolać oliwę, cały czas mieszając. Jak już składniki się połączą, dodajemy sól i pieprz. Jak zrobić sos idealny

Calzonella.com
Ryba po japońsku 171

ryby (ja użyłam filet z dorsza) 6 pełnych   łyżek mąki 1 jajko ok. ½ szklanki wody Warzywa: 4 cebule 6–7 szt. ogórków np. z zalewy musztardowej lub konserwowych mały słoik papryki konserwowej Sos: ok. 1,5 szklanki wody 100 ml oleju 3 łyżki octu 3 łyżki keczupu łagodnego 3 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 listki laurowe

Kuchnia u Krysi
Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami 412

mozzarellą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami → Skrzydełka miodowo-musztardowe → Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi

Oryginalny smak
Żeberka na ostro z miodem 216

Dziś wpadam tylko na chwilkę i zapraszam Was na żeberka!Już kiedyś wspominałam, że lubię marynaty miodowo-musztardowe do mięsa. Tym razem dodałam jeszcze sos sojowy i czosnek więc wyszły pysznie pikantne żeberka :) Polecam!Składniki:1 kg żeberekMarynata:2 liście laurowe1 łyżka miodu2 łyżki sosu sojowego2 łyżki pikantnego ketchupu2 łyżki musztardy ostrejsól, pieprz3 zmiażdżone ząbki czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka - szpinak i buraczki w sosie musztardowo-miodowym 225

polałam sosem musztardowo-miodowym.  Składniki na 2 porcje: 2 garście świeżego szpinaku 4 średniej wielkości buraki 100 g sera koziego (pleśniowego) sól, pieprz sos 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardowy francuskiej 1 łyżeczka miodu Buraki umyć, odciąć końcówki i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec pod przykryciem około 1 godzinę w 180°C (aż buraki będą miękkie). Upieczone(...)skórki. Szpinak umyć, osuszyć. Na brzegu talerza ułożyć szpinak. Następnie pokrojone plasterki buraka. Ser kozi pokruszyć. Wierzch sałatki posypać serem, delikatnie posypać solą oraz pieprzem. Przed podaniem, sałatkę polać sosem (składniki na sos wymieszać ze sobą). Sałatkę najlepiej przygotować na płaskich talerzach (1 talerz= 1 porcja

Ugotować
Proste marynaty do ryb i owoców morza 185

Ryby i owoce morza smakują rewelacyjnie z grilla. Korzystanie z marynat pozwala im uzyskać dodatkowy smak. Chrzanowo-musztardowa marynata Ta chrzanowo-musztardowa marynata jest bardzo uniwersalna

naRuszcie