udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:62/86)

Roladki z uda kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 143

cudem. Kiedy jednak ten cud się przydarzył i M. przywiózł do domu pięknie wytrybowane, świeże mięso z udek, wiedziałam, że przeznaczę je na coś fajnego. Wystarczyło kilka chwil, by skomponować pyszny obiad dla całej rodziny! Składniki dla 4 osób:   4 udka kurczaka bez kości i skóry 200g szpinaku mrożonego (rozdrobnionego) 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku 2 łyżki(...)następnie resztę- jak roladę. Spinamy dokładnie wykałaczkami, obtaczamy w mące i opiekamy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pieprzem oraz vegetą, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 90 minut. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub na zimno- pokrojone w plasterki jako przekąskę. #durszlakXvegetanatur  #vegetanatur  #inspirowanenatura

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone pierożki z mięsem. 171

ciasto: 3,5 szkl. mąki pszennej kostka margaryny u mnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej  pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka 1 szkl. mleka 1-2 łyżki masła klarowanego cebula ząbek lub dwa czosnku sól, pieprz(...)jajko, bułkę namoczoną i wyciśniętą z mleka, mieszamy i farsz gotowy, ciasto wałkujemy na 3-5 milimetrowe placki, wykrawamy krążki, nakładamy farsz zlepiamy i na 20 min, do rozgrzanego piekarnika-180 stopni

Kuchnia Beaty
Pasztet wieprzowo-drobiowy 197

natka pietruszki 3 liście laurowe 1 ziarna ziela angielskiego zioła prowansalskie mleko do namoczenia bułki Mięso pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać pokrojoną w większe kawałki słoninę i udka kurczaka, zalać zimną wodą i zagotować. Kiedy pojawią się szumowiny zebrać je i dodać obraną włoszczyznę, liście laurową, ziele angielski, a także sól i pieprz i gotować na małym ogniu(...)Przyprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Dobrze uklepać mokrą ręką, żeby nie było powietrza w środku. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. Kroić dobrze wystudzony. Życzę smacznego

talerz przyjemności
Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa) 199

duży seler 1/4 kapusty białej 1 duży por 1 duża cebula 3 gałązki lubczyku 2 gałązki selera 3 ząbki czosnku 700ml rosołu drobiowo-warzywnego Mięso drobiowe z 5 udek 250g soli 15 ziarenek pieprzu 6 liści laurowych 12 ziaren ziela angielskiego 50ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania:  1. Warzywa: marchew, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę obieramy(...)czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas, pozwalamy odparować nadmiarowi płynu. Blenderem miksujemy na gładką pastę i przekładamy np. do słoiczków i wtedy pasteryzujemy "na sucho" w piekarniku lub przekładamy do plastikowych pojemników i mrozimy. Tak przygotowana pasta może być także przechowana w lodówce bez wcześniejszej pasteryzacji ok 2 tygodni. Pasteryzacja na sucho: Słoiczki ustawiamy na blaszce piekarnika i włączamy

Kuchnia w czekoladzie
Musztardowo - miodowe kurczaki 190

Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 4 łyżki musztardy dijon 2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnkami gorczycy) 1 łyżka miodu (np. gryczanego) 2 łyżki oleju sól

Qchnia po prostu
Pijany kurczak 364

Tym razem romans z Pascalem i kurczakiem. Kuchnia Lidla - ciąg dalszy (kopiuję ze strony Lidla), jednak moja miłość skierowana jest w stronę Okrasy. Składniki: podudzie kurczaka

Brzuszki Łakomczuszki
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 123

Warszawy. Przez cały tydzień lało niemal bez przerwy dlatego z planowanego opalania, palenia ogniska, robienia grila wyszły nici. Ale i tak prawie codziennie jedliśmy dania grilowe, tyle że z piekarnika . Polecamy Wam przepisy na proste dania, które odpowiednio przyprawione smakują jakby były robione na grilu. Powrót do domu po urlopie nigdy łatwy nie jest, bo trudno przestawić się na myślenie(...)pesto do niej, ryż do loco moco i kaszę orkiszową do indyka pod parmezanem. Sam indyk zapanierowany trafił do piekarnika razem z kalafiorem. Po uduszeniu sosu marinara przyszedł czas na przygotowanie lasagni i pulpecików do zoodli, które razem trafiły do piekarnika. W tym czasie usmażyliśmy burgery i przygotowaliśmy sos do loco moco. Na koniec zostało już tylko ukręcić makaron

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 107

Warszawy. Przez cały tydzień lało niemal bez przerwy dlatego z planowanego opalania, palenia ogniska, robienia grila wyszły nici. Ale i tak prawie codziennie jedliśmy dania grilowe, tyle że z piekarnika . Polecamy Wam przepisy na proste dania, które odpowiednio przyprawione smakują jakby były robione na grilu. Powrót do domu po urlopie nigdy łatwy nie jest, bo trudno przestawić się na myślenie(...)pesto do niej, ryż do loco moco i kaszę orkiszową do indyka pod parmezanem. Sam indyk zapanierowany trafił do piekarnika razem z kalafiorem. Po uduszeniu sosu marinara przyszedł czas na przygotowanie lasagni i pulpecików do zoodli, które razem trafiły do piekarnika. W tym czasie usmażyliśmy burgery i przygotowaliśmy sos do loco moco. Na koniec zostało już tylko ukręcić makaron

Niedzielny kucharz
Ryż z kurczakiem w curry 197

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słodko-ostry kurczak po żydowsku 220

warto. A jeśli wolicie klasykę – polecamy absolutny hit na naszym blogu – kurczaka nadziewanego wątróbką . Przepis na słodko-ostrego kurczaka po żydowsku pochodzi od Melissy Clark . Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 3 szklanki posiekanej w kostkę marchewki Duża czerwona cebula posiekana w krążki Niepełna szklanka posiekanych daktyli Zielenina: siekana pietruszka i szczypiorek Marynata(...)lodówce na całą noc. Krok 2 Pokrój cytrynę w półplastry. Zagotuj w garnku odrobinę wody, wrzuć do niej cytryny i gotuj 2 minuty. Odcedź i ostudź. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przełóż kurczaka z marynatą i warzywami na tacę do pieczenia i piecz w piekarniku przez 30 minut. Gotowe! Smacznego! Artykuł Słodko-ostry kurczak po żydowsku pochodzi

Niedzielny kucharz
Kurczak rozmarynowy z młodymi ziemniakami z cukinią z piekarnika 215

Kurczak upieczony w piekarniku jest idealny i nieziemsko pyszny. Cienka, chrupiąca skórka, delikatne, mięciutkie i aromatyczne mięsko posmakuje każdemu. Przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Kurczaka zamarynowałam wcześniej w oliwie z cytryną i rozmarynem, a do pieczenia na blachę dołożyłam młode ziemniaczki, czerwoną cebulę i cukinię. Cały sekret pysznego kurczaka to odpowiedni czas pieczenia, a ten zależy od wielkości kurczaka(...)czerwonej papryki 8-10 młodych ziemniaków 2 średnie cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku Wykonanie: kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć na 4 części. Z okolic kuperka i udek usunąć nadmiary tłuszczu, z kuperka wyciąć "górkę" z odbytem  wymieszać sok z cytryny z oliwą i pociętymi gałązkami rozmarynu i skórką otartą z cytryny. Kurczaka natrzeć solą, oprószyć pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ramen drobiowo- wołowy 195

planowałam przygotować. Przerażał mnie jednak czas przygotowania. Teraz wiem, że warto poświęcić ten czas bo zupa jest naprawdę smaczna! Składniki: Wywar: 500 gram gęsi bez piersi 400 gram udek drobiowych 400 gram wołowiny z kością 3 marchewki 1/2 selera 1 por 5 ząbków czosnku 1 cebula 4 cm imbiru 3 pietruszki 3 gałązki rozmarynu trawa cytrynowa   kilka grzybów(...)makaron soba Mięso myjemy, suszony. Warzywa obieramy, myjemy i osuszamy. Wszystkie warzywa i mięso umieszczamy na blaszce do pieczenia i polewamy sosem sojowym i miodem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni i pieczemy przez 30 minut, do skarmelizowania. Następnie wszystkie składniki przekładamy do garnka, dodajemy grzybki oraz wodorosty i zalewamy całość zimną wodą, gotujemy przez

Mango Papaja
Marokański kurczak z pomidorami i miodem - Djaj Matisha Mesla 282

Marokański kurczak z pomidorami i miodem - Djaj Matisha Mesla przepis z książki Łatwa kuchni śródziemnomorska Claudia Rodenna 4 porcjeSkładniki: 1 kurczak, pokrojony w ćwiartki (ja wykorzystałam 0,5 kg udek i 0,5 kg piersi z kurczaka) 3 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, drobno pokrojona 1 kg pomidorów, bez skórki, drobno pokrojonych 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego(...)kości:) Wyjmij kawałki kurczaka z garnka i zabezpiecz przed utratą ciepła - ja ułożyłam je na talerzu i przykryłam arkuszem folii aluminiowej. Można je też wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Zwiększ ogień pod garnkiem i gotuj sos, aż uzyska gęstą konsystencję - mi zajęło to 30 min. Mieszaj sos, aby nie przywarł do garnka. Na koniec wmieszaj w niego miód i włóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa kiełbasa 111

kiełbasy, jednakże uważam, że nie wszyscy mają je pod ręka. Dlatego proponuję, aby zrobić ją w folii spożywczej, którą mamy prawie wszyscy w domu. Składniki 70 dkg. mięsa z udek kurczaka (bez kości i skóry) 30 dkg. fileta z kurczaka 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku (można pominąć) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka żelatyny 30 ml. oleju sól(...)delikatnie dociskamy z drugiej strony tak, aby pozbyć się reszty powietrza. Zawiązujemy drugi koniec i jeszcze raz zawijamy tak, aby zawiązane końce zostały przykryte drugą warstwą foli. 5 Piekarnik rozgrzewamy do 80 stopni. Do naczynia żaroodpornego wlewamy wrzącą wodę i wkładamy kiełbasy (wody ma być tyle aby zakrywała kiełbasę). Całość wsadzamy do piekarnika i pozostawiamy na około godzinę. 6 Wyciągamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy