Dziś kurier zawitał do mnie z pachnącą przesyłką.Co w niej znalazłam.......... - herbaty !Nawiązałam współpracę z Teastore.pl i otrzymałam do testowania 3 rodzaje herbat.- herbata owocowa żurawinowo - truskawkowa- herbata zielona Dolce Vita- herbatę białą Fujan White Long z maliną O FIRMIE: Teastore.pl to sklep, który powstał z pasji i zamiłowania do herbaty. Nasze marzenie spełniliśmy w 2009 roku
kolorowotorcikowoPolecam, iście letni placuszek - serniczek na zimno ! Do przygotowania potrzeba ( na tortownicę śr. 28 cm. )Składniki:1 kg twarożku śmietankowego - w wiadereczku, np z Biedronki1 szkl
kolorowotorcikowocukru* 1 szklanka mąki pszennej* 1 łyżka mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 3 łyżki olejuMasa:* 2 opakowania śmietanki w proszku "Śnieżka"* 400 ml zimnego mleka* 2 galaretki truskawkowe* 300 ml wrzątkuPonadto:* około 0,5 kg truskawek* cukier puderWykonanie:Jaja myć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać cukier - ubijać do momentu rozpuszczenia cukru. Do piany
kolorowotorcikoworozpuścić, dolewając odrobinę wrzątku.Śmietanę, mocno schłodzoną ubić na wolnych obrotach. Do ubitej śmietany dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylać na biszkopt. Schłodzić.Ponadto:* 2 galaretki truskawkowe* 250 g truskawekGalaretki rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody. Odstawić do wystygnięcia. Truskawki opłukać i osuszyć.Gdy galaretka wystygnie i powoli zacznie tężeć, wylać około 1/3 na krem śmietankowy
kolorowotorcikowojest to potrawa regionalna. Do domu przywiozłam kawałek chleba orkiszowego i pierogu biłgorajskiego, który uwielbiam. Skusiłam się także na dwie nalewki 25%: śliwkową i miętową. Spróbowałam także: wiśniowej, truskawkowej, akacjowej i morelowej. "Ulik" - zapraszam! Pieróg biłgorajski Kiełbasa z dzika i chleb ze smalcem
Pasja Smakułyżki rumu opakowanie budyniu waniliowego 15 dag cukru 500 ml mleka 3 jajka sól 10 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag masła kilka rurek waflowych dżem truskawkowy lub konfitura morelowa Wykonanie: Rodzynki zalać rumem i odstawić na 15 minut. Przygotować budyń z budyniu w proszku, mleka (5 łyżek odlać) i połowy cukru. Zagotować i odstawić do ostygnięcia
Pasja Smakuciasto rabarbarowo-truskawkowo. W smaku doskonałe, idealne połączenie składników:) Znalezione tutaj. Składniki na kruche ciasto :1 i 3/4 szkl mąki orkiszowej2 łyżki ksylitolu1/2 kostki zimnego masłaSkładniki na nadzienie rabarbarowo-truskawkowe:1 szkl ksylitolu1/4 szkl mąki orkiszowejszczypta soli6 żółtek1 szkl kremówki4 szkl pokrojonego drobno rabarbaru (ok.0,5kg)1 szkl pokrojonych truskawekSkładniki pianki:6 białek1/2 szkl cukru trzcinowegoPiekarnik rozgrzać
Smaczne ZdrowePyszne, delikatne ciasto na bazie biszkoptu, z mnóstwem pysznych owoców. Całość idealnie uzupełnia polewa z kwaśnej śmietany. Gorąco polecam ! To ciasto z pewnością skradnie
Smaczne Zdrowehomogenizowanego o smaku waniliowym - 400 g jogurtu naturalnego - 100 g truskawek świeżych - 30g cukru pudru- cukier z laską wanilii - żelatyna Na wierzch: - 300g świeżych truskawek - 2 galaretki o smaku truskawkowym Herbatniki wkładamy do woreczka i tłuczemy młotkiem na desce tak długo, aż uzyskamy pożądaną wielkość. Ja najbardziej lubię, gdy ciasteczka jeszcze chrupią i nie są zupełnie miałkie. W garnuszku
Sajkofanka smakulodówce kilka dni. Twaróg domowy można jeść na słono, jak i na słodko, według naszych upodobań. Moja mam bardzo lubiła jeść kanapki z twarogiem i miodem lub z dżemem truskawkowym. Smacznego The post Ja zrobić domowy twaróg? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon truskawkowy trwa a więc pora na ciasto znowu z dodatkiem truskawek :) Ciasto drożdżowe z nadzieniem budyniowym pasuje na każdą okazję . Ma niezwykły i niezapomniany smak.Wymiary foremki: 25 x 36 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : ok. 45 minut Składniki:Ciasto: 500 g mąki 100 g cukru sól 1 torebka cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
Słodkości i nie tylkowizualnie deser ładnie się prezentuje i śmiało można przyrządzić go na spotkanie z rodziną czy znajomymi. Z przepisu można przygotować dwie porcje musu.Polecam również inne desery, np. deser truskawkowy lub deser pomarańczowo-czekoladowy. Mus kawowySkładniki:2 żółtka2 łyżeczki kawy50ml wody2 łyżki cukru100g serka homogenizowanego naturalnego100g śmietanki 30%1 łyżka kakao1 i 1/3 łyżeczki żelatyny3 łyżki wodykakao do dekoracji Wykonanie:- żółtka
Smakołyki BerenikiTruskawek w tym roku pod dostatkiem. Warto zatem przygotować domowe przetwory, które sprawdza się idealnie w sezonie jesienno-zimowym. Gęsta konfitura truskawkowa z odrobiną świeżej mięty najlepsza do naleśników, kanapek i przekładania ciast - dla łasuchów nawet solo ;) Zapraszam na mój sprawdzony przepis! Konfitura truskawkowo - miętowa - 2 kg świeżych truskawek - 300g cukru kryształu - garść listków świeżej mięty dodatkowo: 6 małych
Sajkofanka smakuspadły z patyków. Truskawki są miękkie i wodniste i najszybciej się grillują , należy użyć większe sztuki, można je pominąć ale ja bardzo lubię ich dodatek i ten przyjemny truskawkowy zapach podczas grillowania i jedzenia
Monia miesza i gotujeSkładniki: serek śmietankowy z wiaderka 150 g kremówka zimna 200 ml cukier puder 2 łyżki żelatyna 1 łyżeczka galaretka truskawkowa 1 szt Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 0,5 l przegotowanej gorącej wody . Odlać 1 szklankę galaretki a do reszty dodać łyżeczkę żelatyny i wymieszać . Odłożyć do lekkiego stężenia . Zimną kremówkę ubić na sztywno , dodać cukier puder i dodając po łyżce
Ala piecze i gotuje