biszkoptów- 250 ml śmietany 30%- 4 łyżki cukru pudru- 4 waniliowe serki homogenizowane (150 g każdy)- 15 g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku- ok. 200 g truskawek- opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowania zaczynamy od tortownicy, której spód wykładamy folią aluminową, a po zamknięciu obręczy wystającą folię wywijamy do góry - to uszczelni naszą formę. Na tak przygotowane dno wykładamy biszkopty
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: 1/2 kg truskawek mrożonych, 800 ml śmietany słodkiej i gęstej 18%, 3/4 szklanki pudru cukru, 2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 łyżeczki żelatyny, 200 gram opakowanie biszkoptów, 250 ml śmietana kremówka 30%, 2 łyżki cukier puder, 1 opakowanie śmietanfix, - do posypania czekolada mielona w młynku Kotanyi 2 galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostudzeniatruskawki
W Mojej Kuchni Lubięmargaryna, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka cukier waniliowy, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 kg rabarbar, 1 litr jabłka prażone, 1 opakowanie kisiel truskawkowy, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki cukier ,- do posypania cukier puder miałam porcje rabarbaru zamrożone i taki użyłam jak również litrowy słoik prażonych jabłek rabarbar zamrożony opłukać ciepłą wodą i dodać
W Mojej Kuchni Lubięgotującego się mleka. Ugotować budyń. Gdy budyń ostygnie , utrzeć miękkie masło i połączyć z budyniem. Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie
Słodkości i nie tylkoPrzepis dostałam od mojej ukochanej babci :)Idealne na niedzielne śniadanie w duecie z kawą.Dżem dobry! :)Składniki:500 g mąki pszennej + do podsypywania80 g drożdży
Czarnawisienkawedług mnie 50% wspólnego z czarną porzeczką, ale był bardzo dobry. Delikatnie słodko-kwaśny, momentami z nutką goryczy. Zapachem uwiódł mnie całkowicie! Zaraz później na łyżeczkę nabrałam dżemu truskawkowego i się zakochałam. Szybko posmarowałam nim kromkę chleba pełnoziarnistego i zjadłam w kilka sekund. Piękny zapach; świetny kolor; wyrazisty, słodki smak. Zdecydowanie bardziej mi smakował, gdyż momentami czułam
Czarnawisienkazmielone oraz farsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany pieczarkami (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 8 ćwiartek kurczaka 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 bułki namoczone w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędrugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie.Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno.Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego
Kulinarny karnet ChristopheraFrużelina truskawkowa z lodami. Składniki. 500g truskawek 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lody Wykonanie. W rondlu podgrzewamy owoce z wodą i cukrem. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z łyżką wody i wlewamy do truskawek. Gotujemy, na małym ogniu, aż utworzy się klarowna galaretka. Frużelina powinna być półpłynna ,a owoce całe. W zależności od tego ,czy owoce
Kulinarny karnet Christopherawięc sorbety dosyć szybko się rozpuszczają, podobnie jak lody. Jeżeli chcemy, to do mieszaniny syropu z sokiem , możemy dodać białko lekko roztrzepane, albo trochę rozpuszczonej żelatyny . Sorbet truskawkowy. Składniki: 0,5 kg truskawek świeżych lub mrożonych400ml wody mineralnej.6 łyżek cukru 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dobrze też sprawdza się mikser
Kulinarny karnet Christopheraresztę i na końcu odwracamy i spód jest wierzchem. Składniki . 30 dag truskawek 20dag jogurtu naturalnego 25 dag sera ricotta 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 3 łyżki orzechów posiekanych Wykonanie. Truskawki oczyścić i pokroić. Część ułożyć dekoracyjnie na dnie. Galaretki rozpuścić w połowie wody niż podaje instrukcja. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Tężejącą
Kulinarny karnet Christopheranaleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h. Następnie pokroić w plastry. Truskawki na sos blendować z cukrem i imbirem. Roladki podawać z sosem truskawkowym
Kulinarny karnet Christopheramasła 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka śmietany 18% 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 30 dag truskawek 1 łyżka kisielu truskawkowego-proszek 3 białka 3/4 szkl. cukru Wykonanie. Zagnieść mąkę z proszkiem, jajkami, masłem i cukrami. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i śmietanę i zagnieść. Wszystko
Kulinarny karnet Christopheranaturalna galaretka. Farszem w tym przypadku jest duszona z cebulką czerwona papryka. Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany papryką (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 6 ćwiartek kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 bułka namoczona w mleku sól i pieprz czarny do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnajlepsza recepta? Smoothie! Cóż lepszego może być od świeżych owoców zmiksowanych z jogurtem i lodem? W czasie upałów to prawdziwe zbawienie, a dodatkowo bomba witaminowa. Truskawkowy klasyk Jagoda+malina+truskawka Wiśnia+jagoda Malina+nektarynka Wszystkie koktajle zostały przygotowane na bazie jogurtu naturalnego 0% tłuszczu i 0% cukru oraz lodu. Każdy z pewnością znajdzie swoją ulubioną wersję- możliwości
peanutbuttermonster