moje knedle tymi orzechami i efekt juz nie byl ten sam, ale i tak wszystko smakowalo wspaniale.Smacznego!Knedle twarogowe z truskawkami to moja kolejna propozycja w ramach zabawy "Sezon truskawkowy
Przysmaki Karolkiciasto nakladamy krem, a nastepnie ukladamy polowki truskawek. Tarte posypujemy uprazonymi platkami migdalow i cukrem.Przechowujemy w lodowce.Smacznego!Zrodlo: "Maxi ciusine" N°58 kwiecen/maj 2010Przepis dodaje w ramach zabawy "Sezon Truskawkowy 2010" zorganizowanej przez Olge Smile
Przysmaki Karolkiostatnich truskawkowych wpisach dziś będzie bananowo. Mimo że na nadmiar ciepła jakoś nie narzekamy ostatnio to i tak weekendowe ciepło sprawiło, że zapragnęliśmy ochłody. Pod nóż poszły banany. Mimo, że osobiście nie należne do fanów bananowych przetworów, wole je takie jakie są, w naturalniej postaci, to tym razem skosiłam się na bananowy napój. Ku memu zaskoczeniu smakował wyśmienicie
Przysmaki Karolkimasła 250 g truskawek 500 g twarogu śmietankowego 250 g serka mascarpone 120 g cukru 3 jajka + 1 żółtko sok i skórka z 1 cytryny 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Ciasteczka kruszymy i łączymy ze stopionym masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny
Przysmaki Karolkijest najlepszy placek, jaki zrobiłam i wcale się nie chwale, ja po prostu mam talent:) Sezon truskawkowy w pełni wiec musiałam zrobić z nimi ciasto. I wyszło obłędne. Nie dość ze jest proste w wykonaniu, tanie to idealne w smaku. Polecam każdemu łasuchowi. Źródło Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon truskawkowy w pełni. Oprócz koktajli, lodów, czy truskawek ze śmietaną warto upiec z nimi proste, szybkie ciasto budyniowe, które nie może się nie udać. Zresztą do tego ciasta można użyć każde owoce nawet mrożone, z każdym będzie smakowało wybornie. Zapewniam i polecam. Źródło babeczka Zuzka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksernik na zimno z owocami Składniki:paczka herbatnikow1/2 kostki masła1 kg sera do sernikowsmietana 30% 400 mlsmietana fix4 łyzki cukru
Smaki Edytyziemniaka :) Glazura1,5 szklanki cukru pudru rozpuszczamy z 3-4 łyżkami gorącej wody.Nadzienie. Oczywiście takie jaki lubimy najbardziej- dżem, konfiturę różaną, budyń czy tez nadzienie z ajerkoniaku.Moje mają nadzienie truskawkowe I morelowe- ulubione mojej rodzinki.Polecam I życzę smacznego
Smaki Edytysię wiodło.Wedle przysłowia nasmażyłam pączków I faworków :) oby nam się wszystki dobrze działo :)Zaczynamy: Pączki zrobiłam z przepisu wcześniejszego.Tutaj - możecie znalezć. :) Nadzienie oczywiście ulubione- truskawkowe , plus polewa - lukier.A teraz zaczynamy faworki :) Składniki:3 szkl mąki50 gr masla3 jaja3 łyzki cukrusól30 ml spirytusu , wódki lub innego alkoholuśmietana do podlaniaoliwa do smażenia Wykonanie:Wszystkie składniki łączymy
Smaki Edytyochłodzenia. Ciastka wykładamy z blachy mufinkowej na płaska , wyłożoną papierem do pieczenia.Wykonanie bezy:Ubijamy białka na sztywną pianę, powoli dodając cukier. Na każde ciastko wykładamy łyżeczkę dżemu truskawkowego. Na dżem nakładamy pianę z białek. Wkładamy do piekarnika.I tu dwa sposoby:1 - Trzymamy ciastka 10 min w tem 190 C I wyciągamy.2 - Trzymamy ciastka
Smaki Edytysię rozmarzyłam Zaczynamy :) Składniki :500 g mąki 100 g masła 120 g cukru 7 g drożdży suszonych ok 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko dżem truskawkowy budyń Wykonanie:Masło rozpuszczamy. Mleko lekko podgrzewamy.Mąkę, cukier,drożdże I sól- mieszamy w misce. Dodajemy ciepłe mleko I masło. Łączymy wszystkie składniki mikserem lub wyrabiamy ręcznie
Smaki EdytyDzis troszeczkę wysokoprocentowo :) Tort w kształcie butelki wina . Słodkie truskawkowe wino zamknięte w urodzinowym torcie. Polecam
Malinowa KawiarenkaTruskawkowy zawrót głowy trwa ... Ciasto :3 szklanki mąki pszennej1/2 kostki masła1/4 kostki smalcu3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia5 żółtekew łyżka śmietany , gdyby ciasto nie dało się skleić.Na stolnicę wsypać mąkę i posiekać ją z zimnym masłem i smalcem na drobna kruszonkę.Wsypać cukier i proszek, wymieszać.Dodać żółtka jaj , znów przesiekać wszystkie składniki ,żeby się połączyły
Malinowa Kawiarenkaminut gotować na bardzo małym ogniu. Zdjąć z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż do rozpuszczenia. Rozlać do filiżanek i odstawić do wystygnięcia. Sos do mojego deseru to kisiel. Truskawkowy oczywiście. Dobra alternatywa gdy nie mamy truskawek
Magiczne Życie Marty