truskawkowy - 4000 przepisów (strona:121/267)

Tęczowe jajeczne pianki 437

wszystkich gości świątecznego stołu, a w szczególności tych najmłodszych. Piankowym pisankom nikt nie jest w stanie się oprzeć. Składniki: 200g mleka zagęszczonego niesłodzonego 1/2 galaretka agrestowa 1/2  galaretka truskawkowa 1/2 galaretka cytrynowa Polewa: 170g białej czekolady 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 30% wiórki kokosowe około 20 wydmuszek jajka Wykonanie: 1. Każdą z galaretek w osobnym naczyniu zalać 125ml

Szalona Kuchnia Eweliny
Dżem malinowy 116

Opis dżem malinowy: Dżem malinowy zaraz po dżemie truskawkowym, jest jednym z moich ulubionych. Nie wyobrażam sobie śniadania bez świeżego pieczywa z ulubionym dżemem. Przygotowany z dodatkiem soku z cytryny, zachowuje piękny i intensywny kolor, a owoce z drobnymi pestkami, nadają mu charakterystycznej konsystencji. Maliny są owocami, które doskonale nadają się na dżem, ponieważ bardzo dobrze się je konserwuje. Składniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Naleśniki czekoladowe 167

Gryczane, czekoladowe naleśniki z twarożkiem truskawkowym polecają się nie tylko na śniadanie. Naleśniki: 50 g mąki gryczanej (ok. 3 czubate łyżki) 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki wody gazowanej 1 jajko Nadzienie: czubata łyżka dżemu 100 % truskawek 1 opakowanie serka grani Składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta – należy dolać odrobinę wody. Smażymy

Kucharzyca
panna cotta klasyczna 179

składniki: 250 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 80-100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo do podania: mus owocowy np. malinowy, truskawkowy owoce wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 5 min. do napęcznienie. Do rondelka wlewamy śmietankę oraz mleko, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści

Domowy Smak Jedzenia
Ekspresowe kulki daktylowo-orzechowe | Kulki mocy 169

laskowe i migdały) 1/3 szklanki płatków owsianych bg 1/5 szklanki świeżych daktyli bez pestek łyżka suszonych czereśni bez pestek trochę skórki startej ze sparzonej pomarańczy   opcjonalnie puder truskawkowy lub buraczany do obtoczenia kulek Kulki przygotowuje używając Thermomixa, ale możecie je zrobić w dowolnym malakserze. Dostosujcie czas miksowania do swojego sprzętu. Orzechy miksujemy przez 8 sekund na obrotach

Mienta blog
Zdrowe placuszki dla dzieci i dorosłych - gotowe w 10 minut :) 157

Dzięki " truskawkowej łyżce smaku " od marki Helpa takie owocowe placuszki możesz przyrządzić swoim pociechom, sobie i całej rodzinie nie tylko w lato, kiedy jest sezon na truskawki, ale przez okrągły rok. Placuszki robi się dosłownie w 10 minut. Bazą nie jest małowartościowa mąka pszenna, a odżywcza kaszka jęczmienno-gryczana . Tak na prawdę takie placuszki możesz przygotować z każdej kaszki dostępnej

Zdrowie na języku :P
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ 185

drożdży bądź 1 1/2 łyżeczki drożdży suszonych * 1 szklanka płynu: pół szklanki wody wymieszane z połową szklanki mleka * 2 łyżki oleju * sól * 1 łyżeczka cukru  * marmolada o smaku truskawkowym  (użyłam marmolady Stovit) * cukier puder i woda do zrobienia lukru Wykonanie: Mleko wymieszać z wodą, podgrzać (płyn musi być ciepły ale nie gorący!!!). Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać

Zrób to smacznie
Szybkie ciasto z brzoskwiniami 163

mniam :) Składniki na tortownicę o śr. 24 cm: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 1 jajko 2 łyżki dżemu truskawkowego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki wiórków kokosowych 1 puszka brzoskwiń cukier puder do posypania   Do dużej miski wsypać

Simply Food
Babeczki galaretkowe 153

Cukry Nyskie z dodatkiem masła posmakują dzieciom i dorosłym. Polecam   Składniki: 1 op.  herbatników owsianych z żurawiną od Cukry Nyskie 30 g masła 1 galaretka truskawkowa bez żelatyny (na 375 ml) kilka świeżych truskawek (3-4 szt) bita śmietana kolorowa posypka Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze bardzo drobno. Masło rozpuszczamy w mikrofalówce (ok. 30 sekund

słodkie i nie tylko historie kulinarne
NALEŚNIK Z NADZIENIEM KOKOSOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 134

kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek)  do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu.  mus truskawkowy - to nic innego jak mixowane truskawki, bez dodatku cukru.  Do tego kawusia ii dzień staje się piękniejszy

BezglutenowaIzabela
Ciasto bez miksowania 126

cukru ( ja dałam 180 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mokre: 2 jajka roztrzepane 1 szklanka mleka 90 g oleju 250 g dżemu truskawkowego  Sposób przygotowania: Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dosyp kakao. Dodaj cukier i wymieszaj. Ja wymieszałam łopatką drewnianą :) W drugiej misce roztrzep jajka

Różne smaki w kuchni
Pączki lekkie jak piórko 145

żółtka 6 szt, jajko 1 szt, olej 6 łyżek, sól 1,4 łyżeczki, spirytus 30 ml, skórka starta z pomarańczy lub cytryny 1,5 łyżeczki, dodatkowo: marmolada różana lub truskawkowa 1 słoik, lukier, skórka kandyzowana z pomarańczy, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Z drożdży przygotować rozczyn.  Mąkę przesiać, dodać ciepłe mleko, oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Pod koniec

kulinarne odsłony pati
KOKOSOWO-OWSIANE SERDUSZKA 151

mleka 2% (ok. 160 g) 1 łyżka ksylitolu (ok. 10 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatki: 1/2 banana (ok. 60 g) garść winogron (ok. 70 g) 3 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego (ok. 45 g) 1/2 łyżeczki ciemnego kakao (ok. 3 g) 1 łyżeczka mleka 2% (ok. 5 g) 1 łyżeczka miodu (ok. 6 g) olej kokosowy

Vroblewska-fitlife
PLACUSZKI TWAROGOWE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM 160

łyżki). Jak puściły już sok i się rozmroziły dodałam 1 łyżkę siemienia lnianego, poczekałam aż się zagotowały i zblendowałam 😊 3. Placuszki podzieliłam na dwie porcje i polałam sosem truskawkowym. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* porcji: 382 kcal 27,1 g białka 15,6 g tłuszczów (w tym 6,5  g tłuszczów nasyconych

Vroblewska-fitlife
Buchty maślane z konfiturą 144

proste w wykonaniu. Składniki: 125 ml mleka 2 żółtka jaja 2 dag drożdży ¾  szklanki cukru 8 dag masła 2 szklanki mąki pszennej ½ słoiczka konfitury własnej roboty (może być truskawkowa lub inna) Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miseczki, zalać 50 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dosypać

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania