najlepiej smakuje krojone na cienkie kawałki (cieńsze niż widać u mnie na początkowych zdjęciach). Mus śliwkowy jak dla mnie super sprawa – czuć było śliwki, a jednocześnie posmak galaretki (truskawkowej, w moim przypadku). Choć mnie ciasto nie powaliło, bardzo smakowało mojej Mamie – myślę więc, że wszystko to rzecz gustu;) Ciasto I: 200 g masła 200 g mąki
Smaki Na TalerzuWiem, że sezon truskawkowy ruszył pełną parą, bo co widzę smaczne przepisy to królują te owoce. Ja dziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie […] Artykuł Mini tarta
Pink Envelopewsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy już łyżką, jak będzie jednolita masa wylać na blaszkę i piec ok 40 min 170 st . masa malinowa składniki 3 opakowania galaretki truskawkowej 450 g malin przygotowanie galaretki rozpuścić w 4 szklankach przegotowanej wody, a maliny dajemy na sitko żeby nam się odsączyły, ja akurat mialam zamrożone maliny . Gdy biszkopt nam się upiecze
Moje Wyrobytrochę rozrzedzić masę (wszystko zleży od możliwości Waszego blendera). Ciasteczka blendujemy ze 100 ml schłodzonego mleka. Pozostałe mleko ubijamy z 1 łyżką mleka skondensowanego. Do dużej szklanki wkładamy masę truskawkową, następnie ciasteczkową i na koniec spienione na zimno mleko. Mleko trochę nam namiesza, ponieważ ma zupełnie inną konsystencję, ale ja uważam że w tym właśnie kwi cały urok tego pysznego
MamaOskarkaSkładniki : • 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) • 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów • 600 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 2 łyżki żelatyny • 1/2 szklanki mleka • 150 g śmietanki 30% lub 36% • 1 op. cukru wanilinowego • 3/4 szklanki cukru pudru Przygotowanie : Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Po przygotowaniu przelać galaretkę do czystej miski
KUCHNIA POLSKAowoce mieszaj i czekaj, aż się mocno rozgotują i puszczą dużo soku (około 7 minut). Sok przelej przez sitko, a owoce zjedz lub wykorzystaj do sporządzenia dżemu. W soku truskawkowym rozpuść cukier waniliowy. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sok połącz z wodą gazowaną. Przed podaniem możesz schłodzić oranżadę w lodówce lub podawać z kostkami lodu
Delicious PlaceWszystko wymieszać do powstania zwartej masy (będzie dość klejąca). Ciasto przełożyć na spód foremek na mufinki (najlepiej silikonowych), dokładnie dociskając. Na to wykładać łyżkę masła orzechowego. Składniki na warstwę truskawkową umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. W zależności od preferencji można dodać więcej miodu. Tak przygotowany krem wyłożyć na wierzch . Muffinki wsadzić do zamrażalnika na miniumu
Healthy food explorerżeberka duszone w miodzie i piwie (16 zł) pierogi ruskie i z mięsem (13-15 zł) placek po węgiersku (18 zł) Na deser zamówcie koniecznie: sernik z musem truskawkowym (12 zł) razową szarlotkę na ciepło z lodami (12 zł) Warto podkreślić też relację ceny do jakości dań. Ceny są tu bardzo przystępne, a porcje naprawdę duże. Lokal serwuje
Kulinarne przygody GatityZapraszam dzisiaj na kolejne ciasto z truskawkami, bardzo wilgotne, puszyste, proste w przygotowaniu, po prostu wyśmienite. Jest to świetna propozycja na deser lub podwieczorek zwłaszcza, że sezon truskawkowy w pełni. składniki na tortownicę 23 cm 500 g truskawek 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki smietany
Smakowite DaniaPycha, cudownie kruche, rozpływają się w ustach. Składniki: 220 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 300 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli marmolada truskawkowa lub inna Masło miksujemy na puszystą masę. Miksując nadal dodajemy cukier – nadal miksujemy, żółtka – miksujemy dalej. Po 1 łyżce dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z ziemniaczaną i solą. Nadal
MojaQchnia.pljajka 4 szt, cukier 250 g, szpinak mrożony rozdrobniony 450 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej 1 szklanka, Śmietankowa pianka: śmietanka 30% 500 ml, galaretka malinowa lub truskawkowa 1 szt, woda 0,5 szklanki, cukier puder 2 łyżki, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, dodatkowo: maliny 300 g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca
kulinarne odsłony patibiszkoptach z sezonowymi owocami. Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy
Pyszności Słodkościświeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy połączyć kawę z prosecco i odstawić do przestudzenia. W drugiej misce miksujemy żółtka z cukrem (jak nie macie dostępu do sprawdzonych jaj, to warto to robić
Poezja smakuMaddalena Fossati Dondero. **** Una bella chiacchierata con Maddalena Fossati Dondero, direttore responsabile de "La Cucina Italiana". A teraz chciałabym zaprosić Was do zapoznania się z przepisem na truskawkowy cheesecake. Gorąco zachęcam do jego wypróbowania, smacznego ;) **** Oggi vorrei condividere con Voi la ricetta per un goloso dessert: cheesecake nel bicchiere alle fragole. Non posso quindi che consigliarVi
La grande e la piccola cuoca