najlepszy kompoty truskawkowy jaki robiłam .Smak i zapach truskawek zniewalający.Pierwszy raz w ten sposób go przygotowałam i naprawdę byłam mile zaskoczona.Polecam ten przepis!.Przepis ze starego kocurkowo. 2 litry wody 2 szkoły.cukru 1 kg.truskawek 1 cukier waniliowy ***************************** 1 . Wodę zagotować z cukrem.Ugotować syrop.Odstawić z gazu.Chwile odczekać i włožyć całe umyte i obrane z szypułek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczęsto mieszać by cukier się rozpuścił) Po tym czasie garnek postawić na gazie i gotować masę przez 3 min. cały czas mieszając Do umytych, wyparzonych słoiczków nalewać wrzącą masę truskawkową po sam dekielek( uważać by się nie poparzyć), zakrywać wyparzonymi dekielkami. Wyszło mi 5 małych słoiczków konfitury. Myślę, że o niebo lepsze od tych kupnych, choć i moje
Proste PotrawyRewelacyjnie smaczne a do tego bardzo proste w przygotowaniu ciasto truskawkowe z kokosem, bez pieczenia, to świetny deser dla wszystkich wielbicieli truskawek i kokosu. Wszystkie składniki ciasta doskonale się ze sobą komponują, tworząc idealny smakołyk na upalne dni. składniki na tortownicę 23 cm 180 g małych biszkoptów 500 ml śmietany 30% 2 tabliczki białej czekolady
Smakowite Danianiesłychane, jak kilkanaście gałązek, a konkretnie baldachimów czarnego bzu może zmienić smak mojego ulubionego dżemu truskawkowego. Niepowtarzalny aromat i smak, a do tego zapach w całym mieszkaniu, po prostu cudo. Róbcie, bo warto, a bez właśnie kwitnie
Gosia gotujePropozycja idealna dla wszystkich kochających lody, ale którzy nie posiadają maszynki do lodów. Wystarczy dobry blender albo kruszarka do lodów i voila! Dla kogo: dla plantatorów truskawek dla szukających truskawkowej ochłody dla posiadających blender Składniki: 500g mrożonych truskawek 30g cukru pudru 120g śmietany 30 lub 36% Wykonanie tradycyjne: Truskawki zamrozić. Śmietanę mocno schłodzić. Do misy blendera lub kruszarki do lodów
Mania WypiekaniaJeśli podobają się Wam moje filmy, dajcie mi o tym znać! Subskrybujcie mój kanał i wciskajcie łapki w górę! Z góry dzięki!!! Artykuł Domowe lody w trzech smakach – truskawkowe, czekoladowe i pietruszkowe pochodzi z serwisu Dietolog
Dietologwsypuję do gotującego się mleka kaszę i gotuję na małym ogniu ok. 25 minut, jaglanka powinna być gęsta gdy kasza przestygnie blenduję ją z miodem SKŁADNIKI NA SOS TRUSKAWKOWY: ok 0,5 kg truskawek miód ok 2-3 łyżki WYKONANIE: truskawki kroimy w ćwiarteczki i dusimy na patelni, aż puszczą sok gdy przestygną dosładzamy je miodem nakładamy jaglaneczkę
Upiecz sobie babeczkęopakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. 2. Z truskawek usuwamy szypułki, rozgniatamy je widelcem (zostawiamy kilka do dekoracji). Dodajemy jogurt, cukier, mieszamy. 3. Makaron mieszamy z powstałym sosem truskawkowym. Umieszczamy w miseczkach. Dekorujemy truskawkami, borówkami i miętą
Szefowa kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuZAPIEKANE TRUSKAWKI - SŁODKOŚCI NA WEEKEND 29. PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 30. GRECKA TARTA DIONIZOSA! 31. SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 32. DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! 33. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! 34. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI 35. PRZEPIS NA MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM
SMYKWKUCHNIZapraszam na gęsty i smakowity koktajl truskawkowy z awokado, który został posłodzony miodem lipowym od Huzar . Koktajl świetnie smakuje jako przekąska lub zdrowy deser. Składniki: 1 awokado 200 g truskawek 1 łyżka miodu lipowego Huzar 1 łyżka soku z cytryny 1 szkl mleka Przygotowanie: Awokado i truskawki myjemy. Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę a miąższ wyjmujemy łyżeczką wprost
słodkie i nie tylko historie kulinarnemiałam najmniejszych problemów, żeby znaleźć ładne truskawki do przygotowania tego wpisu dlatego na ciastkożercach oficjalnie uważam sezon truskawkowy za otwarty :) Dziś proponuję delikatne jogurtowe babeczki z truskawkami w czekoladzie i kremem śmietankowym – palce lizać! Składniki na babeczki: 200 g mąki 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju
Ciastkozercyłyżki żelatyny • 600 g twarogu z wiaderka • 2/3 szklanki cukru • 2 opakowania cukru waniliowego • 2 żółtka • 125 g miękkiego masła • 250 g herbatników maślanych • 250 g truskawek • 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy
KUCHNIA POLSKADomowy, szybki koktajl mleczny, którego nie dosładzam, ale możecie wg uznania to zrobić. Polecam syrop z agawy, miód, syrop klonowy, cukier puder. Do mlecznego koktajlu truskawkowego można dodać lód i schłodzić się na dobre koktajl powstanie także na bazie innych owoców, jak np. bananów, malin, borówek, brzoskwiń czy ananasów. Warto dodać szczyptę cynamonu lub wanilii, na zdrowie! Dziś u mnie
Zasmakuj KuchniSezon truskawkowy właśnie się rozpoczął, a szparagowy jest w pełni, więc to dobry moment żeby przygotować sałatkę, w której bohaterami są te dwa wiosenne produkty. Szparagi i truskawki to bardzo dobre połączenie, doskonale się ze sobą komponują wizualnie i smakowo. Zarówno truskawki, jak i szparagi to uznane afrodyzjaki. Już w XVI wieku w Anglii uważano, że szparagi parzone w winie
Smakowity Blog Kulinarny