Kiedy nadchodzi weekend człowiek ma więcej wolnego czasu. Leniwe poranki sprawiają, że marzy nam się zjedzenie czegoś wykwintnego! Moją propozycją są bez jajeczne naleśniki z twarogiem
Truskawkowa FiestaSernik jedno z najlepszych i najszybszych ciast. Bardzo dawno nie jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się
Truskawkowa FiestaKolejny hit wśród blogerów kulinarnych - ciasto pomidorowe. Ja też postanowiłam je upiec! Jest rewelacyjne i absolutnie nie czuć smaku pomidorów. Przygotowuje się je w niecałe 10
Truskawkowa FiestaŚrednie Przystępne Przepis na biszkopt z masą truskawkową, masą raffaello i herbatnikami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego trzeba spróbować! […] Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plkawy. Lekki, mało słodki i orzeźwiający. Składniki 500g twarogu 3x mielonego 400g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 3 galaretki cytrynowe 5-6 łyżek cukru pudru 2 galaretki truskawkowe Ciasteczkowy spód 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w ½l wrzątki. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaterkę truskawkową zalewamy 1 ½ szkl wrzątku i odstawiamy do półóstężenia(...)pudrem. Łączymy z drobno zmielonym serem. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretką i żelatynę. Dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę. Na ciasteczkowy spód wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki. Gdy stężeje zalewamy truskawkową galaretką. Ponownie chłodzimy. SMACZNEGO
Słodki ZakątekJedliście ciasto truskawkowe z dodatkiem kaszy jaglanej? Słodki truskawkowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy jaglanej gotowanej na mleku sojowym. Wszystko to na delikatnym biszkopcie. Alternatywa dla osób nietolerujących laktozy. Biszkopt: 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500g truskawek ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka sojowego(...)Studzimy. W malakserze blendujemy truskawki, cukier puder, ugotowaną kaszę i twaróg. Tak długo aż otrzymamy jednolitą gładką masę. Śmietankę ubijamy. Żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia i dodajemy do masy truskawkowej, a następnie ubitą śmietankę. Miksujemy do połączenia wszystkich składników. Na jedną część biszkoptu wylać masę twarogowo truskawkową, a następnie przykryć drugim blatem biszkoptu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Słodki ZakątekDawno temu kupiłam świeżą bazylię. Rosła, rosła i rosła, aż w końcu pomyślałam, że zrobię z niej pesto. Świetnie komponuję się z makaronem. Polecam - idealny posiłek
Truskawkowa FiestaKilka razy kupowałam gotowy hummus, ale w końcu postanowiłam przygotować go samej. Główną inspiracją był przepis z bloga Jadłonomii - Marty Dymek . Idealna konsystencja, naturalne składniki i
Truskawkowa FiestaW końcu odważyłam się przygotować znaną wśród wegetarian, wegan i nie tylko - pastę tahini. Osobiście uwielbiam produkty w których jest sezam, więc ta pasta jest dopasowana
Truskawkowa FiestaJuż za kilka dni rozpoczną się święta, czas spędzania z bliskimi w rodzinnym gronie i przy stole pełnym przepysznych dań! photo © Google
Truskawkowa FiestaZapach pomarańczy w okresie zimowych - coś pięknego! Kandyzowana skóra w cieście jeszcze lepsze rozwiązanie z dodatkiem mąki ryżowej, która sprawia, że wypiek jest bardzo delikatny. Polecam
Truskawkowa Fiestatworzą rewelacyjny efekt końcowy. Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i co najważniejsze nie wymagające pieczenia! Polecam serdeczne, efekt (zarówno smakowy jak i wizualny) murowany! 3. Ciasto „Truskawkowa mgiełka” (przepis TUTAJ ). Delikatna jak mgiełka masa truskawkowa na biszkopcie, przykryta śmietankową pierzynką. Może to wygląda na skomplikowane ciasto, ale wcale takie nie jest. Robiłam już je chyba(...)galaretek. Wspaniale smakuje i pięknie wygląda :)) Wykonanie ciasta nie jest skomplikowane jednak trochę czasochłonne ze względu na stygnięcie i tężenie galaretek. 7. Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym (przepis TUTAJ ). Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :)) 8. Tarta z kremem z mascarpone
Blog z ApetytemBrioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym Łowicz są przepyszne. Bardzo żałuję, że nie możecie ich spróbować przez Internet, bo ich smaku nie da się opisać. Są bardzo delikatne i maślane z lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem pomarańczy i kardamonu, zaś w ich wnętrzu znajduje się pyszny dżem truskawkowy. Po prostu niebo w gębie! Mi najbardziej smakują na ciepło z dodatkową(...)wody 75 g cukru 1 łyżeczka soli drobno otarta skórka z 2 pomarańczy 6 jajek + 1 żółtko 230 g masła 2,5 łyżeczki mielonego kardamonu 200 g dżemu truskawkowego Łowicz WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miseczki wlać letnią wodę, rozkruszyć drożdże i wymieszać. Dodać 100 g mąki, ponownie wymieszać i zostawić na 15 minut
Passions hobbies lifeSezon na mandarynki w pełni. Jak każdemu z nas ich zapach kojarzy się z nadchodzącymi świętami. Tak i te ciasto - przypomina nadchodzące święta. Składniki: Tarta 2
Truskawkowa FiestaChyba czas na porządny deser, a najlepszy deser jest truskawkowy. Ten, który mam dziś dla Was wcale nie jest trudny, ani bardzo pracochłonny, do zrobienia o każdej porze roku i możecie nim zadziwić niejednego gościa. Panna cottę z mleka kokosowego i dżemu truskawkowego można przygotować dzień wcześniej i trzymać przez noc w lodówce, "kawior" z soku pomarańczowego i agaru również(...)mąki z quinoy 2 łyki mąki kasztanowej 1 łyżka mąki z tapioki 2 płaskie łyżki zimnego masła 2 płaskie łyżki miodu 250 ml mleka kokosowego 4 - 5 łyżek dżemu truskawkowego Łowicz 3 łyżeczki żelatyny 5 łyżek soku pomarańczowego kawałek skórki pomarańczowej pół łyżeczki agaru pół szklanki mocno schłodzonego oleju (do zrobienia kawioru) 2 łyżeczki pyłku pszczelego Wykonanie: Żelatynę zalewam
Quinoa Raz!