Prosto, zdrowo i szybko. Wszystko się przygotowuję podczas gdy gotuje się makaron. Idealny posiłek do pudełka i nie tylko. ;) Składniki: 125g łososia wędzonego 100g makaronu pełnoziarnistego
Truskawkowa FiestaJabłka, jabłka, jabłka moje ulubione owoce! Jak powiedzenie głosi: "Jedno jabłko dziennie uchroni Cię od lekarza". Jak w łatwy sposób przemycić jabłka w swoim dziennym jadłospisie
Truskawkowa Fiestaodnośnikami do poszczególnych wpisów ;) Pyszności :) Tort Czekoladowy z Owocową Nutą Czekoladowy Tort z Chałwą Tort Mocno Czekoladowy AL'A Tiramisu Tort OREO Leśny Tort Tort cytrynowy z musem truskawkowym i wiśniowym Zawijany Tort z Powidłem Śliwkowym Tort Napoleon Tort Czekoladowo-Owocowy Tort z Frużeliną Wiśniową Tort Orzechowy Brzoskwiniowy Puch Truskawkowa Bomba w Lustrzanej Glazurze Tort Mocno Truskawkowy Tort Truskawkowy
Kulinarna (nie)codziennośćNie bardzo lubię smażyć placuszki, gdyż zajmują dużo czasu, ale jak mam chwilę wolnego to sięgam po najzdrowsze składniki oraz patelnię i działam! Placuszki z kaszy
Truskawkowa FiestaSzybkie i proste posiłki są najlepsze! Uwielbiam warzywa, więc staram się je jeść przy każdym posiłku. Polecam idealny pomysł na pieczone skrzydełka z batatem i papryką
Truskawkowa FiestaBrak pomysłu na posiłek? Mam kolejny świetny i szybki pomysł! Mięso mielone z indyka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku. Pychotka! Składniki: 200g mięsa mielonego
Truskawkowa FiestaWiosna zbliża się wielkimi krokami. Najważniejszą rzeczą jest wzbogacanie organizm w witaminy. Koktajle owocowe posiadają ich bardzo dużo. Zachęcam do przygotowania pysznego smoothie! ;) Składniki: jabłko pomarańcza
Truskawkowa Fiestaśmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto 60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał(...)delikatnie wymieszać szpatułką. Masę podzielić na 3 równe części. 2. Poncz: Gotową kawę przelać do miseczki, dodać amaretto, wódkę, aromat migdałowy i dokładnie wymieszać. 3. Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 4. Na dnie formy o wymiarach
Szalona Kuchnia EwelinyLekkie i pyszne ciasto z kaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2
Truskawkowa FiestaKiedy mamy mało czasu a głód jest silniejszy wybieramy szybkie opcje posiłków. Zazwyczaj jest to nie zdrowe jedzenie, które dostarcza pustych kalorii. Moją propozycją jest pierś
Truskawkowa Fiestałyżeczka proszku do pieczenia i octu MASA SEROWA: 1 kg sera w wiaderku lub dobrze zmielonego twarogu 2 wiśniowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru WIERZCH: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa ok. 60 dag mrożonych owoców np. truskawek lub malin WYKONANIE: OWOCE: Wyciągamy z zamrażarki żeby się lekko rozmroziły. BISZKOPT: Ubijamy białka i dosypujemy partiami cukier(...)szklanki wody. Ja gotuję wodę w garnku, wsypuję galaretki i jeśli nie chcą się rozpuścić delikatnie je podgrzewam, ale już nie gotuję. Mieszam aż się rozpuszczą. Odstawiamy do wystudzenia. TRUSKAWKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie mieszamy z lekko rozmrożonymi owocami. GALARETKA AGRESTOWA I CYTRYNOWA: Każdą osobno rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody. Odstawiamy. MASA SEROWA: Ubijamy
Pani na deserroztopionego i ostudzonego • 2 łyżki spirytusu oraz • 1 litr oleju np. rzepakowego, smalcu, oleju z orzeszków ziemnych (arachidowych), oleju ryżowego, kokosowego lub palmowego • marmolada wieloowocowa (lub truskawkowa lub różana), może też być konfitura z róży (płatki róży w cukrze), konfitura truskawkowa, pomarańczowa lub wiśniowa około 100 g cukru pudru • lukier : (około 250 g cukru pudru i 1 - 2 łyżki wody(...)dać tyle nadzienia ile się chce. Możemy nadziewać pączki przed smażeniem, ale trzeba uważać aby dokładnie zlepić ciasto. • Nadzieniem dla pączków może być: marmolada wieloowocowa lub marmolada różana czy truskawkowa. Dobre są też: dżem truskawkowy, dżem pomarańczowy, dżem wiśniowy i płatki róży w cukrze. Pączki polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Do lukru możemy dodać smażoną w cukrze skórkę pomarańczową
KUCHNIA POLSKAAby nie zaniedbywać bloga w moim przypadku podczas nauki gotuję szybkie i smaczne dania, dzielę się z wami moimi banalnymi pomysłami. Jest zima, więc słońce nie
Truskawkowa FiestaW moim przypadku mam sesję, więc mózg potrzebuję paliwa. Ze względu, że zdrowo się odżywiam wybieram zdrowe i pełnowartościowe przekąski. Przygotowałam znane "kulki" mocy, czyli kulki
Truskawkowa FiestaKombinowanie w kuchni to moja specjalność, więc po raz kolejny postanowiłam zaszaleć! Ciasto z gałką muszkatołową? Dlaczego nie! Dzięki dodanej mące ryżowej ciasto jest bardzo miękkie
Truskawkowa Fiesta