truskawkowe - 9516 przepisów (strona:232/635)

Orzechowo ryżowe miseczki z owocowym sosem (z dodatkiem oleju lnianego) 152

około 3 łyżki)* 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1/2 szklanki mrożonych jagód 1/2 szklanki świeżych jeżyn 3 łyżki jogurtu naturalnego (schłodzonego) 3 łyżki soku truskawkowego (najlepiej domowego) do podania: 6 jeżyn i 2 łyżeczki jogurtu naturalnego * można również użyć orzechów bez karmelu, lecz wówczas doradzam dosłodzić ryż łyżeczką miodu Przygotowanie Orzechy wkładamy do misy blendera(...)dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i znów mieszamy. Do misy blendera wsypujemy 1/2 szklanki świeżych jeżyn, 1/2 szklanki mrożonych jagód. Następnie dodajemy 2 łyżki oleju lnianego oraz 3 łyżki soku truskawkowego. Na koniec dodajemy 3 łyżki schłodzonego jogurtu naturalnego. Wszystko razem miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji gęstego musu owocowego. Na miseczki wykładamy po 1/2 ryżu i połowie musu owocowego. Na wierzch

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 233

waniliowych 200g jogurtu naturalnego 150g gęstej śmietany 36% lub serka mascarpone 4 żółtka jaj 4 łyżki cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe Delecta 300g świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Jogurt naturalny, serki waniliowe i kremówkę łączymy z koglem moglem(...)niej kilku łyżek waniliowej masy, a następnie dodanie do całości. W ten sposób unikniemy zważenia masy. Do szczelnej tortownicy przelewamy masę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2/3 zalecanej ilości wody. Studzimy. Na zastygniętej masie waniliowej układamy połówki truskawek. Delikatnie zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego

DefinicjaSmaku
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 177

wyciągamy bezę, odwracamy do góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna(...)masa zacznie bardzo szybko tężeć. Jak masa już będzie wystarczająco gęsta aby wypełniać roladę kokosową, zaczynamy działać. Roladę delikatnie rozwijamy tak aby nam się nie połamała, wypełniamy masą truskawkową i rolujemy, całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki. Po tym czasie roladę wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam gotowej

SMYKWKUCHNI
Wiosenna łąka, czyli szarlotka z budyniem i delikatnym kremem twarożkowym 167

cytryny skórka z 1 cytryny Nadzienie: 1 budyń waniliowy premium Delecta z dodatkiem wanilii 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 500 ml domowego musu jabłkowego 1 opakowanie galaretki truskawkowej 125 ml wody 150 g serka mascarpone 150 g jogurtu greckiego 150 g serka kremowego 5-6 łyżek ksylitolu Maczek truskawkowy Delecta do dekoracji opcjonalnie: stokrotki Jajka umieścić w misce

FitKot
Makaron w lekkim miętowo serowym sosie truskawkowym 181

bardzo wdzięczny składnik. Wystarczy kilka dodatków i już na talerzu mamy syty posiłek. Gdy sezon owocowy jest w pełni bardzo często przygotowuję makaron w lekkim miętowo serowym sosie truskawkowym. Danie idealne zwłaszcza na ciepłe dni. Choć i o innych porach roku smakuje równie dobrze, ale wówczas do przygotowania takiego obiadu trzeba wykorzystać mrożone lub niekrajowe truskawki. Czy Wy również lubicie(...)takie proste dania z makaronem? Makaron w miętowo serowym sosie truskawkowym 2016-04-15 14:03:31 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily

Słodkie okruszki
Dżem z całymi truskawkami i pomarańczą 104

Jakiś czas temu chwaliłam się przesyłką od Diamantowej kuchni, a teraz przyszła pora, by te upominki zacząć właściwie wykorzystywać :-) Sezon truskawkowy póki co trwa - chociaż pogoda w ostatnich dniach raczej nie sprzyja - więc proponuję dżem :-) Ten jest dość słodki, ale kawałki pomarańczy i orzeźwiający sok fantastycznie tę słodycz przełamują :-) Następnym razem powiem Wam co zrobiłam z syropem otrzymanym w procesie(...)białe błonki, a następnie wycinamy sam miąższ (wycinajcie go bezpośrednio nad garnkiem z owocami lub nad salaterką żeby nie stracić soku) i dodajemy do truskawek. Dolewamy 1/2 szklanki syropu truskawkowego i dodajemy Konfitur-Fix, całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy, a następnie gotujemy 3 - 5 minut aż dżem wyraźnie zgęstnieje. Pamiętajcie, by podczas całego procesu delikatnie mieszać całość,by nie uszkodzić

Czary - gary w kuchni
Serek ziarnisty z rzodkiewką i pomidorkami. 212

nadaje się na śniadanie lub kolację. Pozdrawiam i przesyłam buziaki :).   SEREK ZIARNISTY Z RZODKIEWKĄ I POMIDORKAMI.           Składniki: 1 twarożek ziarnisty 2 garście pomidorków truskawkowych lub koktajlowych kilka sztuk rzodkiewek 3 łyżki pokrojonego szczypiorku sól pieprz czarny pieprz ziołowy           Sposób przyrządzania:             Pomidorki truskawkowe umyć

Zakątek rozkoszy kulinarnych
,,Truskawkowa Panna Cotta’’ 137

Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru Wykonanie: Mus: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Truskawki kroimy na ćwiartki, posypujemy 1 łyżką cukru i odstawiamy

Podróż w kulinaria
Serniczki light na zimno. Pyszne i lekkie serniczki w szklaneczkach. 183

look wrong? Składniki 1 opakowanie serka homogenizowanego 0% (140 g x1) 2 opakowania serków waniliowych o obniżonej zawartości tłuszczu (165 g x 2) 2 galaretki (u mnie wiśniowa i truskawkowa) + 0,5 l gorącej wody 1 połówka brzoskwini z lekkiego syropu lub 1-2 świeże brzoskwinie 1 galaretka cytrynowa + 0,5 l gorącej wody Przygotowanie Serki powinny być wcześniej wyciągnięte(...)lodówki. W 0,5 l wody rozpuszczamy dokładnie dwie galaretki - proponuję smak wiśniowy i truskawkowy. Gdy galaretki zaczną tężeć dodajemy powoli nasze serki homogenizowane i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą serową masę. Brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszej serowej masy, mieszamy wszystko razem. Masę serową przekładamy do przygotowanych szklaneczek, odstawiamy do ostygnięcia następnie wkładamy do lodówki

Słodkie okruszki
CIASTO Z BRZOSKWINIOWĄ PIANKĄ. 180

czubata łyżka kakao. PIANKA: 2 śnieżki, 1 i 1/2 szklanki mleka, 50dag serka Philadelphia (można zastąpić zmielonym twarogiem), 2 galaretki brzoskwiniowe, 1 puszka brzoskwiń. Na wierzch 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 750ml wody. WYKONANIE: CIASTO: Dno blaszki o wymiarach 23x34cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180'C. Mąkę przesiać z sodą, proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Białka(...)ubitą wcześniej śnieżką. Dodać tężejącą galaretkę, pokrojone brzoskwinie, delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką). Masę wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki aż masa serowa stężeje. Na zastygnięta masę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. SMACZNEGO

Zrób to smacznie
KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z LODAMI 129

propozycja na deser. Z dodatkiem dowolnych owoców i lodów idealny na upalne dni. Moja dzisiejsza propozycja to koktajl z truskawkami.  Składniki: *1 duży jogurt naturalny *1 mały jogurt truskawkowy *kilka łyżek lodów (u mnie były truskawkowe i waniliowe) *odrobina cukru pudru *świeże zmiksowane truskawki Wykonanie: Wszystko do jednego naczynia i wszystko zmiksować.  Cukru pudru dodać według uznania

Zrób to smacznie
Czekoladowe babeczki z konfiturą truskawkową 168

Małe słodkie i niepozorne czekoladowe  babeczki z konfiturą truskawkową, oprószone cukrem pudrem, słodkość idealna dla dzieci czy popołudniowej kawy. Papilotki do nabycia w  Cukieteria.pl Składniki: Ciasto: 1 czubata (z górką ) szklanka mąki tortowej 2 jajka 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju rzepakowego ¾ szklanki trzcinowego brązowego cukru ½ tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki ciemnego kakao ½ laski  wanilii Dr.Oetker 1 mała(...)płaska łyżeczka  sody Dr.Oetker Konfitura truskawkowa Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy kakao, oraz pokruszoną na kawałki czekoladę oraz wydrążone ziarenka z laski wanilii, podgrzewamy na małym ogniu nie gotując, cały czas mieszając do rozpuszczenia. Zestawiamy z palnika, studzimy. Jajka ubijamy mikserem na puszystą masę , wlewamy olej, dodajemy mąkę wymieszaną

Wanilia i Kardamon
Muffinki z kremem budyniowym 144

świeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a smakują tak dobrze, że na pewno sięgniecie po dokładkę :) Truskawki można zastąpić dowolnymi owocami, wykorzystując zimowe zapasy ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać z 1 łyżką masła. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią babeczki. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowe ciasto kokosowe :) 175

babkę piaskową. Jest mięciutkie oraz delikatnie pulchne . Z dość wyczuwalnym smakiem kokosowym - w końcu owoc ten wstępuję tu pod trzema postaciami. Idealnie słodkie, aż może nad to :) Ekologiczny dżemik truskawkowy ciekawie i smacznie urozmaica ten bezglutenowy wypiek. Ciasto pozbawione jest białego cukru, pszennej mąki czy tłuszczu. I jak tu można mówić, że wypieki bezglutenowe nie są smaczne i zdrowe? Wystarczy(...)pieczenia  1 opakowanie cukru z wanilią 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki syropu z agawy  250 ml mleczka kokosowego (Dobra Zielarnia) 250 ml mleka  100 g dżemu truskawkowego (Dobra Zielarnia) płatki kokosowe (Dobra Zielarnia) Przygotowanie: Do miski przełóż mąki, jajka, proszek do pieczenia, wszystkie cukry, wstrząśnięte mleczko kokosowe oraz mleko zwykłe. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki

Zdrowie na języku :P
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 197

wiśni • 2 spore łyżki mąki ziemniaczanej (nie płaskie łyżki, takie z małym czubkiem) • 1/3 szklanki wody • 2 łyżki cukru) Masa śmietanowa: • 1 galaretka wiśniowa w proszku • 2 łyżki galaretki truskawkowej w proszku • 500 g śmietanki kremówki 30% lub 36% • 1-2 łyżki cukru pudru • 2 łyżeczki cukru wanilinowego Do nasączenia: • 1/3 szklanki wiśniówki • 1/3 szklanki wody Dodatkowo: • cukier puder(...)temperaturze 160 stopni C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. 11. Przygotować krem: Kawę rozpuszczalną zalać 1 łyżką gorącej wody i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. 12. Masło utrzeć z cukrem pudrem

W mojej kuchni