już nie mogę się doczekać, aby dodać truskawki, maliny. Składniki: (kwadratowa blaszka o wymiarach 22x22cm) podłużne biszkopty (24 sztuki) pół litra śmietany 36% 1 śmietan-fix 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa brzoskwinie z puszki Galaretkę cytrynową i agrestową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy(...)Brzoskwinie drobno kroimy, może być w kosteczkę. Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową. Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką. Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy
Pyszności Słodkościciężk ie. W cale nie czuć w nich alko holu , a d odatek likieru dodaje delikatności i cudownego waniliowego posmaku . Całości dopełnił śmietankowy krem z dodatkiem pysznego likieru truskawkowego . SKŁADNIKI: (ok 16-20 szt w zależności od wielkości foremek ) 250 g masła/margaryny 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka 250 g mąki(...)proszku do pieczenia szczypta soli 150 ml likieru waniliowego Dalkowski KREM: 1/2 szkl śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 30 ml likieru truskawkowego Dalkowski 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch. 2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku. 3. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Partiami dodawać
Kto ugości moich gości?Truskawki są wspaniałymi owocami które niestety są przez krótki okres czasu, można z nich przygotować wiele wyśmienitych potraw ja dziś robiłam tartę truskawkową którą uwielbiam. Tarta truskawkowa Składniki: - 500 g truskawek - 100 g margaryny Kasi - 150 g mąki - 50 g cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany 18% - szczypta soli - 1 galaretka truskawkowa - 300 ml śmietany 30% - 1 op. Śmietan
Kulinarne życieSezon truskawkowy w pełni więc warto to wykorzystać. Truskawkowy deser Składniki: - 2 galaretki truskawkowe - 150 ml serka homogenizowanego waniliowego - 350 ml zmiksowanych truskawek - 100 ml śmietanki 30 % - truskawki do dekoracji Przygotowanie: Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. 400 ml galaretki mieszamy z serkiem waniliowym i 250 ml zmiksowanych truskawek. Przelewamy do pucharków i odkładamy
Kulinarne życiePyszny biszkoptowy torcik z masą truskawkową, bitą śmietaną, karmelem i czekoladą! Omonomonnn! ;-))) Ten torcik jest banalnie prosty w wykonaniu, nie zajmuje wiele czasu, dzięki użyciu mrożonych truskawek samodzielnie zrywanych z krzaczków na polu, smakuje rewelacyjnie. Od razu człowiekowi przypomina się lato i słońce, którego ostatnio jak na lekarstwo. Jeśli nie czujecie się zbyt mocni w wypiekach, to ten torcik jest(...)pieczenia (standard) wyłożonej papierem do pieczenia, możesz też użyć dużej tortownicy Biszkopt pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 160 stopni C. Studzimy całkowicie. MASA TRUSKAWKOWA: - 900 ml zmiksowanych mrożonych truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 100 ml wrzątku Galaretki (proszek) rozpuść w 100 ml wrzątku. Dodaj do zmiksowanych truskawek. Masa zacznie szybko tężeć, jak będzie już lekko
SMYKWKUCHNIkokosowej: 100 g wiórków kokosowych 30 g cukru pudru 40 ml śmietany kremówki 30 g masła Łyżka mąki kokosowej Ptasie mleczko: 100 ml mleka kokosowego Galaretka niebieska wieloowocowa Galaretka truskawkowa 0,5 kg dowolnych truskawek świeżych lub mrożonych 1 opakowanie galaretki truskawkowej Dodatkowo: pierścienie cukierniczo-kucharskie Przygotowanie: Spód wkładki kokosowej: Do miski wsypujemy kokos, mąkę kokosową i cukier puder(...)minimum 30 minut w lodówce. Ptasie mleczko: Galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Mleko kokosowe ubijamy a następnie dodajemy tężejącą galaretkę niebieską i przekładamy do naszych obręczy. Galaretka truskawkowa: Galaretki rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i ostudzamy. Tężejącą galaretką zalewamy na ułożone truskawki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Do wykonania torcików wykorzystałam pierścienie
Podróż w kulinariacukru waniliowego Masa serowa: 500 g sera białego tłustego 200 ml słodkiej śmietany 15 g cukru waniliowego 50 g cukru 5 ml ekstraktu waniliowego 2 żółtka Sos truskawkowy: 1 dżem truskawkowy 50 ml wody cynamon Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i cukrem waniliowym. Z przygotowanego ciasta smażymy(...)Dodajemy ser biały ( stopniowo ) cały czas miksując. Następnie do masy dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy. Masę dokładnie wyrabiamy. Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w kopertę. W rondelku rozpuszczamy dżem truskawkowy, dodajemy wodę i miksujemy. Całość redukujemy do pożądanej konsystencji. Dodajemy cynamon, mieszamy. Podajemy z naleśnikami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchenktóry podzieliłam na 3 blaty. Na pierwszym z nich rozsmarowałam krem z mascarpone, konfitury jagodowej, białej czekolady i soku z cytryny, a na drugim taki sam krem z konfiturą truskawkową. Przełożone i schłodzone ciasto przekroiłam pionowo na 2 połówki, a następnie każdą połówkę przekroiłam skośnie. Przekrojony tort wygląda jak pacyfka ;) Zamieniając połówki miejscami (prawą na lewą stronę, lewą na prawą(...)minuty. Po tym czasie mieszamy czekoladę i dodajemy ją do kremu dobrze wszystko miksując. Krem przekładamy na biszkoptowy blat i przykładamy drugim blatem. Składniki na krem truskawkowy – 1 warstwa do tortu o średnicy 24 cm: 250 g serka mascarpone 200 g konfitury truskawkowej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 100 g (1 tabliczka) białej czekolady Schłodzony serek
Trzeci talerzWitam serdecznie Propozycja na orzeźwiający i chłodzący napój truskawkowy na upalny dni. Będziemy potrzebować: 250 g truskawek 250 ml soku pomarańczowego 250 ml soku ananasowego 250 ml wody gazowanej 2 łyżki cukru brązowego można użyć mniej lub więcej kwestia gustu kostki lodu Link do filmu z przygotowania: Napój truskawkowy https://www.youtube.com/watch?v=oaf_ayzR5uQ Przygotowanie : Obrane z szypułek i umyte truskawki(...)rozdrabniam blenderem. Do dzbanka przelewam wszystkie składniki napoju dodaję truskawki, cukier i dokładnie mieszam. Dodaję kostki lodu napój jest gotowy. Napój truskawkowy jest gotowy. Życzę przyjemnego orzeźwienia. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujenaszego zdrowia i lepszego samopoczucia. Będziemy potrzebować: 1 litr wody źródlanej (niegazowanej) 300 g truskawek 1/2 cytryny kilka listków mięty dzbanek lub słoik Link do filmu z przygotowania: Napój truskawkowy z miętą https://www.youtube.com/watch?v=fK7XUcoJ1qc Przygotowanie: Umyte i oczyszczone truskawki kroję na mniejsze kawałki i daję do słoja lub dzbanka. Wyszorowaną cytrynę kroję razem ze skórką na mniejsze kawałki(...)smakuje, możemy odstawić nawet na całą noc i rano będzie gotowy na upały. Owoce możemy dodać do szklanek lub zalać jeszcze raz wodą i przygotować kolejną porcję napoju. Napój truskawkowy podaję schłodzony. Napój truskawkowy jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujemnie w formie od babki, przekroić na blaty i przełożyć czym chcecie, dekoracja do wyboru. Jestem pyszny w polewie czekoladowej przyozdobiony bakaliami lub posypany cukrem pudrem i posypką truskawkową. Możecie mnie przygotować przed samymi świętami, będę pyszny i delikatny. Składniki: mąka pszenna 300 g jaja masło cukier miód płynny 200 g śmietana 18% 3 łyżki soda(...)łyżeczki cynamon 1 łyżeczka imbir mielony pół łyżeczki gózdzki 2 zmielone kakao 2 łyżki Dodatkowo: powidła lub dżem do przełożenia 300 g cukier puder do obsypania truskawkowa posypka na wierzch Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z sodą, wsypujemy przyprawy korzenne i kakao. Dodajemy cukier i śmietanę. Ubijamy osobno jaja i wlewamy do reszty składników.Wlewamy rozpuszczone
Różowa kuchniajutro, ananas i banana. Do koktajli użyjcie naturalnego jogurtu, tez będzie smaczny. Jeśli latem zrobiliście zapasy i zamroziliście ulubione owoce, wykorzystajcie je do koktajli. Kilka inspiracji znajdziecie na blogu: Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl
Moja smaczna kuchniaTort wyszedł przepyszny, jubilatka i goście byli zachwyceni i wniebowzięci. Trochę się obawiałam, że będzie za słodki, w końcu ponad pół kg białej czekolady i jeszcze do tego słodki truskawkowy dżem, ale wyszedł idealny, słodycz idealnie wyważona, po części jest to zasługa pigwówki Tort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem(...)mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej 600 gr białej czekolady (u mnie z Lidla 200 gr (w białym opakowaniu)) 1400 lub 1500 ml śmietany kremówki 30% 400 gr dżemu truskawkowego (najkwaśniejszego jaki znajdziecie) 250 ml kwaśnej nalewki u mnie z pigwy 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru'; document.write(" "); Składniki na tortownicę
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant(...)będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki są kwaśne czy słodkie
moj przepis namikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek
moj przepis na