truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:134/166)

Fit truskawkowe pole/ Szpinakowe ciasto z musem truskawkowym (bez glutenu) 509

Szpinak i ciasto? To połączenie się nie wyklucza, a wręcz przeciwnie. Smak szpinaku jest niewyczuwalny, a nadaje on piękny zielony kolor naszego wypieku. Z pewności kojarzycie

Fabryka pomysłów
TARTA KOKOSOWO-GRYCZANA Z TRUSKAWKAMI 248

Jest święto (dzień dzieciaczka) jest okazja do upichcenia czegoś dobrego dla rodzinki 🤗 😁 Padło na tartę 🥘 A że sezon z truskawkami już wystartował nie mogłam przejść obok

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort czekoladowy z wiśniami 211

płynie i zanim się obejrzeliśmy minęły dwa lata od czasu kiedy ogłosiliśmy światu, że blogujemy kulinarnie :) Z tej okazji upiekłam tort, drugi w moim życiu. Pierwszy zrobiłam rok temu: truskawkowy - możecie go zobaczyć tutaj . W tym roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają(...)powinny być schłodzone. 200 g gorzkiej czekolady 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 500 ml śmietanki 30 - 36% Wiśnie w alkoholu: 300 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 200 ml wiśniówki Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek. Białka

W kuchni Katie
Ciasto z truskawkami galaretką i bitą śmietaną 425

cukru kryształ 5 jajek rozdzielone białka od żółtek (jajka L) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na warstwę truskawkową: około 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody (używam mniej wody niż jest podane na torebce) na bitą śmietanę: 500 ml dobrze schłodzonej śmietany 30% lub 36% 40 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (około(...)foremki i równo rozprowadzam. Dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia ale możemy foremkę posmarować tłuszczem. Pieczenie ciasta: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na środkową półkę i piekę około 25 minut na złoty kolor, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. W pierwszych 20 minutach pieczenia ciasta, nie należy

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z truskawkami A 160

krzaczka, a to co uda się donieść do domu wrzucamy do ciasta. Udało mi się nawet wypróbować nowe przepisy i dziś podzielę się pierwszym z nich. Wprawdzie sezon truskawkowy powoli się kończy, ale jestem pewna, że i inne owoce świetnie zagrają z tą delikatną pianką. To było tak- wieczór, w misce truskawy, a ja szukam pomysłu. Spróbujcie wyguglować "ciasto(...)tortura. Wszystko piękne, smakowite, kolorowe- jak wybrać to jedno? Na ciepło czy na zimno? Z kruchym, czy z biszkoptem, a może w serniku? Z kremem? Z bitą śmietaną? Z bezą? Jest wszystko, co tylko wpadnie na myśl. Ślinotok trwa, odwodnienie coraz poważniejsze, a im dalej w internet, tym trudniej wybrać. I nagle pojawia się zwrot- budyniowa pianka. I już wiem

les mirabelles
Tort czekoladowo - śmietankowy 127

przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: ok. 250g białek szczypta soli 0,5szkl. cukru 150g maki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 80g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru na 0,5l mleka 750ml mleka 4 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej ok. 120g masła Pozostałe składniki: 300ml(...)Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodałam ją partiami do ubitej piany na przemian z masłem i wymieszałam łyżką do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyłam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka w temp. 170 stopni bez termoobiegu. W praktyce zajęło

Waniliowe Improwizacje
Piankowiec 119

Zastanawiałam się jaki wpis dzisiaj wrzucić i patrząc na pogodę, a raczej jej brak, za oknem postawiłam na coś słodkiego i kolorowego. Piankowiec idealnie wpisuję się

PatiGotuje
Shake truskawkowy. Deser na słoneczne dni. 191

Dziś zapraszam Was na pyszny shake truskawkowy. Uwielbiam takie desery, szczególnie w piękne słoneczne dni. Jak byłam mała podobne shake przygotowywał mi mój tata. Niestety w

Słodkie okruszki
Muffiny dla czekoladoholików 193

filiżanki kawy. Ich obłędny smak wpędza w uzależnienie – z tego zaproszenia trudno nie skorzystać. Tylko czekolada – babeczki ekstra czekoladowe, nadziewane, z kawałkami czekolady Jeśli nie potrafisz żyć bez czekolady, koniecznie musisz wypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę(...)mąka 250 g kakao 50 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka brązowy cukier 150 g jajko 2 szt posiekana gorzka czekolada 100 g gorzka czekolada do polania W dwóch miskach zmieszaj składniki - w jednej mokre, w drugiej suche. Następnie dodaj jedne do drugich i wyłóż na papilotki. Piecz w piekarniku ok 20 min (180 stopni). To, czy babeczki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik brzoskwiniowy z winogronami 139

Serniki na zimno to idealne rozwiązanie na czas upałów. Choć te już za nami, to miło jest czasem przypomnieć sobie, jak smakuje lato... Torcik jest nie

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK NA ZIMNO I 220

Miał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i

Walijskie Pichcenie
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 165

mnie truskawkowy) Przygotowanie rolady biszkoptowej: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę. Podczas ubijania partiami dodajemy cukier. Gdy piana będzie już sztywna dodajemy żółtka, jedno po drugim i dalej ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy całość. Przygotowane ciasto wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 44x30 cm. Pieczemy około 13-15 minut, do zezłocenia, w temperaturze 190ºC. Biszkopt musi jedynie wyrosnąć i nabrać koloru, jeżeli będzie siedział w piekarniku za długo, nie uda się nam go później zwinąć. W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy ręcznik kuchenny: rozkładamy go na płaskiej powierzchni i posypujemy drobnym cukrem z wanilią. Upieczone ciasto kładziemy

Życie zamknięte w smaku
Chleb polski na zakwasie 201

się zapach w całym domu kiedy pieczywo piecze się w piekarniku!  Pyszny chleb! Chrupiąca skórka i mięsisty miąższ idealnie współgrały ze świeżym masłem i jeszcze ciepłą domową konfiturą truskawkową! Niebo! Idealne rozpoczęcie dnia! Przepis na chleb znaleziony na Moje Wypieki , w oryginale od Tatter . Składniki: 200 g zakwasu żytniego, 550 g mąki pszennej chlebowej(...)miejsce na mniej więcej 1 - 1 1/2 godziny. Chleb pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni z parą przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 230 stopni i pieczemy jeszcze około 30 minut. Jeśli pieczemy w keksówce lepiej wyciągnąć z niej chleb wcześniej, aby się dobrze dopiekł bez foremki.  Upieczony chleb postukany od dołu musi wydawać głuchy

Plate of Joy
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 174

Pomysł na przepyszne i ekspresowe ciasto na bazie roślinnych składników. Ciasto inspirowane jest przepisami na bananowe babeczki i truskawkową tartę z bloga Kuchnia Via Gusto. Serdecznie

Kuchnia Ellie
Koktajl na mleku migdałowym i recenzja bezprzewodowego blendera Deerma 92

Zdrowie to podstawa. Choć kocham słodkie wypieki, to codzienna porcja witamin jest u mnie obowiązkowa. Moje dzieci najchętniej na przekąskę jedzą miseczki pełne owoców lub pokrojonych

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z truskawkami i owocową pianką 115

łyżeczki proszku do pieczenia Owocowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 2 budynie truskawkowe lub malinowe w proszku Dodatkowo: Ok 250g truskawek       *** Do miski przesiewamy mąkę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładamy żółtka oraz pokrojone w kostkę masło i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie nierówne części- jedną(...)mniejszą ok 40%. Mniejsze ciasto wkładamy do zamrażarki *** *** Większą część ciasta wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wyrównujemy i nakłuwamy widelcem (moja blaszka ma wymiary 25/35cm ) *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’ C i pieczemy przez około 15 minut – piekłam z termoobiegiem *** *** W między czasie ubijamy białka ze szczyptą soli. Kiedy są już sztywne stopniowo dodajemy

Blog z Apetytem
Truskawkowa kula -ciasto 170

piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i wyrównać. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Ciasto nie może być zbyt spieczone , bo będzie się kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki(...)Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. Ubitą śmietaną posmarować całość ciasta, wygładzając na gładko. Polewa 200 g mleka skondensowanego bez cukru 70 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 100 g czekolady gorzkiej Żelatynę zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać lekko w mikrofali. Mleko zagotować

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania