truskawki - 19264 przepisów (strona:981/1285)

Deser z nasionami chia&truskawki, jagody, czereśnie 160

ewentualnie ekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie składniki mieszamy za pomocą trzepaczki. Nakładamy do pucharków i wstawiamy na całą noc do lodówki. U mnie w postaci dodatków wystąpiły owoce (truskawki, jagody, czereśnie)  podsmażane z niewielka ilością cukru. Owoce można zastąpić innymi, także świeżymi. Deser z chia jest idealny na upały, bo zimny

Humanistka w kuchni
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 178

było czystą przyjemnością. Ja powędrowałam do grupy deserowej i mogę powiedzieć, że było jeszcze słodko :)   Tefal Cuisine Companion kręcił kremy jak szalony, miażdżył lód do sorbetu razem z truskawkami, a my nie mogliśmy się wszyscy nadziwić jak cicho mu to wychodzi. Filmik, który w genialny sposób podsumowuje kilkugodzinne warsztaty można obejrzeć tutaj: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

bistro mama
Fioletowa fala orzeźwienia 204

się przyjęła. Zapraszam Was serdecznie na takie smaczne i orzeźwiające kieliszki pełne owocowych witamin. ... pysznie, orzeźwiająco i zdrowo - idealnie na lato Składniki: 3/4 szklanki jagód (mrożonych) 1 1/2 szklanki truskawek (mrożonych) 400 ml kefiru 0% o smaku owoców leśnych opcjonalnie 1 banan do podania z koktajlami (idealnie się komponuje) Przygotowanie: Uwaga: Jeśli nie posiadamy wcześniej zamrożonych w lodówce owoców

Słodkie okruszki
Tyrolskie knedle szpinakowe 216

Inna wersja naszych rodzimych knedelków ze śliwką czy truskawką. Te są wprost z Tyrolu i tu nie wiem czy bardziej austriackiego czy włoskiego? Tak czy siak są pyszne i warte wypróbowania. Ja podałam z aromatycznym masłem szałwiowym. Nadają się jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsiwa. Zapraszam gorąco do próbowania. Tyrolskie knedle szpinakowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki deser truskawkowo-brzoskwiniowy na zimno 163

Składniki (na 2 porcje) śmietana kremówka 36% ubita na sztywno 200 ml 30- 50 g mieszanki truskawek i białych brzoskwiń 2 łyżki cukru białego 2 łyżeczki żelatyny na 2 łyżki wody pół łyżeczki whisky Przygotowanie: 1. Śmietankę ubić na sztywno. 2. Owoce podgrzać na patelni z cukrem do momentu, aż całkowicie rozmiękną i puszczą sok, sok zacznie odparowywać a syrop

KreatywnePiny
Lemoniada bazyliowa II 116

tylko wodę, ale także domowe wody smakowe. Dziś zapraszam na lemoniadę bazyliową. Na blogu znajdziecie również: Orzeźwiający koktajl arbuzowy Kompot porzeczkowy Lemoniada z kwiatami czarnego bzu Lemoniada imbirowa Koktajl truskawka-grejpfrut Lemoniada truskawkowa Lemoniada bazyliowa Kompot truskawkowy Lemoniada miętowa II Najprostsza lemoniada Lemoniada miętowa Kompot z rabarbaru Lemoniada z rabarbaru Lemoniada bazyliowa II Czas przygotowania: 10 minut  Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Mini Pavlova z musem nektarynkowo śliwkowym 138

mini pavlova: Nigella Lawson) 8 białek, szczypta soli 500 g cukru pudru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki białego octu winnego 500 ml śmietanki kremówki truskawki do dekoracji mus nektarynkowo śliwkowy 2 nektarynki 2 duże żółte śliwki kilka gałązek czerwonej porzeczki owoce razem ze skórką miksujemy w robocie kuchennym na mus. do dekoracji: borówki i czerwona

noteskulinarnyfiga
Mój pierwszy raz z See Bloggers 165

kulinarni mentorzy byli na to przygotowani i zawczasu upiekli dla nas dwa pyszne i zdrowe (bo bez dodatku mąki, nabiału i cukru ciacha): czekoladowe z bananami i kokosowe z truskawkami. Oba na spodzie z kaszy jaglanej i wiórków kokosowych. Po warsztatach z Feed My Soul wyszedłem nie tylko najedzony i zdrowo zainspirowany dawką pozytywnej energii, ale i głody nowych wrażeń

Food Square
Owsianka inaczej czyli placuszki owsiane 156

smażymy w formie placuszków  na odrobinie rozgrzanego oleju (lub bez oleju na dobrej patelni teflonowej, jeśli posiadamy). Podajemy z dżemem lub owocami, świetnie mogłyby się tu sprawdzić chociażby truskawki czy banany

psgotujemy
Pieczenie ciast - od czego by tu zacząć? Porady dla początkujących 190

powietrza - efektem tego będzie pięknie wyrośnięte ciasto w piekarniku podczas pieczenia i wielkie opadnięcie po wyłączeniu piekarnika (nie dotyczy zazwyczaj ciast drożdżowych), Jeśli do ciasta używamy świeżych owoców typu truskawki, śliwki, wiśnie itp., to po ich umyciu i osuszeniu powinniśmy je obtoczyć w bułce tartej - dzięki temu też zminimalizujemy ryzyko powstania zakalca, Formy, blaszki do pieczenia ciast zawsze należy wyłożyć

psgotujemy
Pierogi leniwe (kluski leniwe) 125

bloga ciągle niedostatek, więc dziś wrzucam na szybko przepis na kluski leniwe. Tradycyjnie każdy je owe kluski z bułką tartą i masełkiem, ale ja zdecydowałam się na wersję z truskawkami, równie pyszną. Póki co, jako że dziś Dzień Zwycięstwa, a ja jestem w Moskwie, czas biec na paradę :) Smacznego! Składniki: 500 g białego sera 150 g ziemniaków 2 jajka

psgotujemy
Ciasto morelowe z orzechami nerkowca 109

trenując zwycięskich reprezentantów Polski w światowych konkursach cukierniczych”.    Ponieważ spotkanie odbyło się w czerwcu, czyli w okresie, kiedy zaczyna się lub trwa „wysyp” polskich owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki....), wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół przygotował wszystkie

królestwo garów
Owocowe ciasto piankowe 200

Ciasto składa się z cienkiego biszkoptu, masy śmietanowo-owocowej i pianki. Pyszne i lekkie. Do masy owocowej można wykorzystać dowolne owoce: truskawki, brzoskwinie, jagody, itp. Składniki: Biszkopt 3 jajka 100 g mąki 100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia łyżka octu Masa owocowa: 500 g śmietanki 30% (zimnej) 100 ml wody 2,5 łyżki żelatyny 600 g owoców (dałam śliwki

e-PrzepisyKulinarne
Ratafia wieloowocowa 154

spirytusu lub wódki. Przy zlewaniu pojawia się jednak kłopot niewymieszanego i nierozpuszczonego cukru. Dlatego proponuję wykonanie ratafii z syropem. Składniki : różne owoce sezonowe (w ilości do 75 dag), np.: truskawki poziomki (niewiele) porzeczki jagody borówki (niewiele) wiśnie czereśnie brzoskwinie nektarynki maliny jeżyny aronia (przemrożona) jabłka ze skórą gruszki ze skórą śliwki garść owoców dzikiej róży (przemrożone) garść owoców głogu (najpierw

Weekendy w domu i ogrodzie
Kompot wieloowocowy z miętą 161

lecie korzystamy z sezonowych owoców i między innymi robimy świeże kompoty. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 garść jagód kilka moreli 1 szklanka czereśni 1 gałązka świeżej mięty cukier do smaku Sposób wykonania: 1. Owoce myjemy. Wrzucamy do garnka, zalewamy 3 litrami wody i gotujemy. 2. Kiedy woda zawrze, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 3-5 minut. Wyłączamy gaz, do kompotu

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania