ricotta po 100 g) 3 płaskie łyżeczki budyniu wiśniowego (proszek) – u mnie z eSłoneczko 2 płaskie łyżki cukru 1 jajko (najlepiej większe wiejskie) 2 kostki czekolady białej z truskawkami bez cukru – u mnie z eSłoneczko cukier puder do oprószenia serniczka opcjonalnie 4-5 kandyzowanych wiśni Przygotowanie: Do miski przekładamy całą ricottę, wbijamy jajko, dodajemy budyń i dokładnie mieszamy
Słodkie okruszkipoczątku był mały stres, ale jak wszystko przemyślałam i zaplanowałam to wszystkie wątpliwości zniknęły. Lubię przygotowywać torty, które są dla mnie wyzwaniem :). W środku tort jest pełen owoców: truskawek i malin, był bardzo ciężki. Tort składał się jakby z 3 tortów, był trzypiętrowy. Każdą cześć tortu przygotowałam na osobnej podstawce. Cały tort był pokryty ganachem, a następnie wyprofilowany na kształt
Mała CukierenkaDaje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców. Składniki: 2 litry mleka 1,2 l śmietany 30 % 6 jajek 5 op. cukru wanilinowego 1 masło 1 szklanka cukru pudru owoce (brzoskwinie, truskawki) galaretka biszkopty Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe. Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu. Następnie twaróg studzimy i odciskamy. Odciśnięty twaróg łączymy
Pyszności Słodkościowocami. Było smaczne i bardzo szybko zostało zjedzone. Upiekłam trzy mazurki, ale ten cieszył się największym powodzeniem. Możecie do ciasta wykorzystać dowolne sezonowe owoce. Ja miałam jeżyny, kiwi, truskawki i winogron. Polecam! Ciasto 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa 100 g śmietany
O kuchni z uczuciemGalaretka : 3 galaretki truskawkowe 0,5 kg truskawek 1 litr wody Śmietana : 600 ml śmietany 30 % 2 cukry
Kulinarne Fantazje MarioliGalaretka : 3 galaretki truskawkowe 0,5 kg truskawek 1 litr wody Śmietana : 600 ml śmietany 30 % 2 cukry
Kulinarne Fantazje Mariolipiętnastka . Parszywa dwunastka : - najbardziej chłonące pestycydy warzywa i owoce - kupujmy je tylko jeśli mamy pewność, że pochodzą z gospodarstw ekologicznych W 2016 roku należą do nich: 1. Truskawki 2. Jabłka 3. Nektarynki 4. Brzoskwinie 5. Seler naciowy 6. Winogrona 7. Wiśnie 8. Szpinak 9. Pomidory 10. Papryka 11. Pomidorki koktajlowe 12. Ogórki Czysta piętnastka: - warzywa i owoce najmniej
Gocha gotuje!musów owocowych do zapiekanek warzywnych lub mięsno-warzywnych doskonale sprawdza się jako dodatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno-warzywnych zmiksowana z mlekiem i owocami (banany, mango, truskawki, maliny itp) stanowi rewelacyjny i pożywny koktajl, w przeciwieństwie do kaszy jaglanej nie przytłacza smaku owoców można ją dodawać do sałatek warzywnych (np. do arabskiej tabbouleh) i owocowych oraz
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataposmarowania foremek Masa: 0,5 l mleka 200 g masła 2 opakowania gotowego kremu waniliowego (opcjonalnie) masa kajmakowa krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko siekamy dodając
Mojewlasne.plchałwowa 200 g miękkiego masła 400 g chałwy waniliowej Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodać chałwę i wszystko razem dokładnie zmiksować. Dodatkowo kilka łyżek gęstego dżemu, np. z truskawek 100 g gorzkiej czekolady 100 g podprażonych na suchej patelni płatków migdałowych Na upieczony spód wyłożyć równomiernie dżem i go rozsmarować. Łyżką w kilku miejscach ułożyć masę chałwową, rozsmarować przy
Słodkie inspiracjemożna dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni razem z wiśniami, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, kilka świeżych jeżyn, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, ziarenka z owocu granat, kawałki białej i mlecznej czekolady - ja kupiłam gotowe, ale można zetrzeć na tarce
W kuchni u MonikiPrzedstawiam wszystkie czekoladowe przepisy, które są na blogu. Udanego świętowania! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Mus czekoladowy Mus czekoladowy
Moja smaczna kuchniaczerwony agrest. Na swoją kolej cierpliwie czekają cukinie (czyżbym w tym roku po raz pierwszy miała przygotować nadziewane kwiaty cukinii...?), cebulki i kilka gatunków (a może rodzajów ...?) chilli. Truskawki już dawno rozpleniły się aż w dwóch skrzynkach, rabarbar winny i truskawkowy (ten to będzie musiał mieć fantastyczny kolor!), mam nadzieję, wypełnią kolejną, a malusieńkie poziomki dopiero pokazują pierwsze listki. Wszystko
Pożeraczka, czyli raz adobrzeorzechami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem Ślimaczki z żurawiną i białą czekoladą Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya
karmelowysposób tradycyjny, co ma decydujący wpływ na jakość i smak, a ich nazwa jest chroniona prawem. Takie chronione produkty w naszym kraju, to między innymi oscypek, miód kurpiowski, truskawka kaszubska czy ser koryciński. Karol przygotowuje trzy dania oparte o produkty wytwarzane tradycyjnie i takie posiadające Chronione Oznaczenie Geograficzne: hamburger z sosem ze świeżego ogórka i wielkopolskim serem smażonym, zupę krem
WojnaNaSmaki.pl