truskawki - 19764 przepisów (strona:909/1318)

KETO MUS CZEKOLADOWY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 227

czekoladę i delikatnie mieszać tak by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków/kieliszków/szklaneczek i wstawić do lodówki aby stężał. Podawać z bitą śmietaną, owocami (maliny, borówki, truskawki), orzechami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów itp. Smacznego! — BTW całości (tylko mus bez dodatków): 510 g, 1320 kcal

Ola la LCHF
Koktajl bananowo-owsiany 186

jakieś miejsce na blacie, gdyż prawie codziennie coś miksuję. Jak chociażby taki koktajl z bananów i płatków owsianych na śniadanie. Kilka chwil - i gotowe. A ja już czekam na truskawki, też coś z nich zmiksuję;) Składniki: 150ml naturalnego jogurtu 3 łyżki płatków owsianych górskich 1 dojrzały banan 1 łyżeczka siemienia lnianego Banan obrać i pokroić, razem z płatkami, siemieniem

Obiad gotowy
Drożdżowe ciasto (jak u babci) z rabarbarem i kruszonką 190

ciasto przypomina mi wakacje u babci, słodki z mega ilością kruszonki z kwaśnym rabarbarem, mam do niego ogromny sentyment, czasami zmieniam tylko nadzienie na truskawki, porzeczki czy maliny, z kubkiem zimnego mleka czy kakao smakuje obłędnie….wracają wspomnienia! Nie ma chyba bardziej prostszego ciasta…. Składniki: Blacha 42/29 cm Ciasto drożdżowe: ½ kg mąki pszennej typ 500 10 g suchych drożdży

Wanilia i Kardamon
placek gryczany z owocami 271

łyżki miodu, mleko, mleko roslinne lub woda gazowana (ok. 300ml), łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka soku z cytryny. Przepis jest na tyle uniwersalny, że rabarbar możemy zastąpić innymi owocami: truskawki, wiśnie, czereśnie a na wet jabłka czy gruszki. Eksperymentujcie w kuchni – to może tylko wyjść Wam na dobre. Przygotowanie: Rabarbar tak jak ostatnio myjemy i kroimy w niewielka kostke (najpierw

Gar Zdrowia
Minitarty karmelowe bez pieczenia [bez cukru] 180

oleju kokosowego 1 łyżka kakao niesłodzonego Masa karmelowa wg tego przepisu (przygotuj 1/4 porcji i mniej mleka, żeby sos był gęstszy) http://www.powiedzdietomnie.pl/2017/05/krem-karmelowy.html Do przybrania świeże owoce (maliny, truskawki, borówki, jagody) tarta gorzka czekolada Przygotowanie Wiórki i płatki owsiane zmiel blenderem Przesyp do miski, dodaj miód, olej i kakao. Wszystko dokładnie połącz za pomocą rąk. Przygotuj foremki (najlepiej silikonowe

Powiedz dietom nie
Tosca – szwedzkie ciasto z migdałami i rabarbarem 183

wersja jest z jagodami. Taką robi moja przyjaciółka Natalia z przepisu z książki “Fire + Ice”. Ja najbardziej lubię rabarbar, do którego dodaje trochę czerwonych owoców np. wiśni, malin lub truskawek, żeby kolor był bardziej intensywny. Lubię to ciasto, bo bardzo łatwo się robi, a jest efektowne, mocno maślane i chrupiące. Jest też praktyczne, bo pół kostki masła zużywamy do ciasta

Ugotowane pozamiatane
Wiśniowa jaglanka z w serkiem wiejskim 216

Brak wyraźnych oznak wiosny doprowadza mnie do istnego szaleństwa dlatego ratuję swoją podświadomość śniadaniami, których zapach przyprawia o słoneczny zawrót głowy. Gotowi na wiśniowe szaleństwo? ;) Wiśnie, czereśnie, maliny, truskawki, jagody... Jak ja za nimi tęsknię !!! Całe szczęście rozwój technologiczny przetwórstwa żywnościowego przyniósł na zamrożoną namiastkę letnich smaków... A więc czas to wykorzystać. Łyżka w dłoń i czarujemy słońce w kuchni

Gawron w rosole
Czekoladowo-wiśniowa fantazja na waniliowych gofrach 241

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 l mleka 2 pełne szklanki mąki pszennej Lody jak dawniej Czekoladowe z wiśniami Bracia Koral 450 ml garść liofilizowanych owoców – maliny, truskawki, jeżyny sos czekoladowy kandyzowane wiśnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy szczyptę soli, cukier i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania

Słodkie okruszki
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI 207

Witajcie ! Wracam po krótkiej przerwie z nowymi pomysłami i przepisami :) Czekam z niecierpliwością na pojawienie się sezonowych owoców i warzyw, choć można teraz już przez cały rok cieszyć się truskawkami i borówkami z innych krajów to jednak nasze Polskie mają swój urok i ... SMAK !  Ale przerywamy naszą zadumę i powracamy do rzeczywistości :D  W prawdzie dodawałam już

Marcepanowa kuchnia
Kompot z rabarbaru 183

najlepszy i najzdrowszy początek Koktajl jabłko-banan-kiwi Koktajl łatwy i szybki w przygotowaniu, wystarczy zaledwie 10 minut i Koktajl truskawkowo-bananowy Kolejna koktajlowa propozycja to truskawka-banan. Gęsty, zdrowy koktajl, bomba witaminowa. Składniki na koktajl: 10 dużych .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color

NiePieprz.pl
Rolada bezowa z mascarpone i owocami 218

szczypta soli 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 125 gram serka mascarpone 250 ml śmietany 30 % + 4 łyżki cukru dowolne owoce – u mnie garść borówek i kilka truskawek ( świeżych nie mrożonych )  papier do pieczenia + 1 łyżeczka oleju rzepakowego  Piekarnik rozgrzewamy do 150 C.  Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy już będą lekko ubite dodajemy

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim 170

Idealne do jedzenia od tak, ale i w sałatkach czy na kanapkach są wyśmienite. Z surowych buraków lubię miksować koktajle, mają niepowtarzalny smak, a taki koktajl z burakiem i truskawkami to prawdziwy hit! Buraka ugotowanego połączyłam z serkiem wiejskim i posiekaną natką z pietruszki. Bardzo prosta sałatka, którą zjadłam z przyjemnością na pierwsze śniadanie. Z czym warto łączyć takie ugotowane

Moja smaczna kuchnia
Crème fraîche 164

królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni ją wyjątkową to wysoka zawartość tłuszczu

Food Square
Pomysły na szparagi 192

szynce Mus szparagowy z krewetkami Frittata ze szparagami Szparagi z jajkiem na miękko Jajecznica ze szparagami Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami

Codzienne Gotowanie
Placki kajmakowe 167

połowy porcji, bo wychodzi ich dużo. Ja robiłam dla sześciu osób i było ok. Na blogu w zakładce PLACKI znajdziecie inne pomysły. Szczególnie polecam placki twarogowe  z truskawkami Składniki 1 puszka kajmaku (400 g ) 2 jajka 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Kajmak zmiksować z jajkami i mlekiem. Dodać mąkę

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania