truskawki - 19764 przepisów (strona:913/1318)

S'mores brownies 166

ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie to to, że nie znalazłam ich w neutralnym kolorze, tylko w podejrzanie fioletowym... i to w dodatku o smaku truskawki ;) Składniki Spód 10 ciasteczek digestive lub innych pełnoziarnistych 4 łyżki rozpuszczonego masła Pokruszone ciasteczka wymieszać z masłem i wyłożyć nią dno blaszki o wym 20x20 cm (wyłożoną wcześniej papierem

Słodkie inspiracje
Wegański tort czekoladowy 203

ciasto jest niewyobrażalnie wilgotne. Mocno czekoladowe (można dorzucić kawałki gorzkiej czekolady do środka), z kremem czekoladowym na bazie awokado i mrożonymi owocami. Świetne byłoby też przełożone dżemem, np. z truskawek. Ilość kremu można zwiększyć. Składniki Ciasto 5 łyżek oleju roślinnego (75 ml) 1 2/3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody szczypta soli 3 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu

Słodkie inspiracje
KOLOROWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI (Z TWAROGU) 294

wiaderka * 2 galaretki różnego koloru * 600 ml wrzącej wody * 2 łyżeczki żelatyny * cukier puder- ilość według uznania * podłużne biszkopty * herbatniki na spód * owoce do dekoracji- u mnie maliny i truskawki Wykonanie: Galaretki rozpuścić, każdą osobno w 300 ml wrzącej wody. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie galaretki pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Kolejno dodać do niej twaróg

Zrób to smacznie
PRZEPISY NA DOMOWE DROŻDŻÓWKI 190

przepisy też sprawdzą się wtedy kiedy będziemy chcieli razem z dzieci pogotować- a raczej popiec w kuchni. 1. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI    http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/07/drozdzowki-z-wisniami-i-serem.html 2. DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/05/drozdzowki-z-truskawkami-i-kruszonka.html 3. DROŻDŻÓWKI Z PORZECZKAMI http://smykwkuchni.blogspot.com/2015/07/bueczki-drozdzowe.html

SMYKWKUCHNI
Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska 434

nasion chia 1 i 1/2 łyżki oleju kokosowego kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii Wierzch: płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi) bratki do ozdoby Spód: 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na spód i rozcierać palcami, aż powstanie wilgotna kruszonka ( patrz FILM ). 2. Masę kokosową przełożyć

Mała Cukierenka
Jak otworzyć kokosa 178

niego apetyczne wstążki. Na blogu znajdziecie też parę kokosowych inspiracji:  Domowy budyń kokosowy Domowy likier kokosowy Kokosowy deser z kaszy manny Kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowe ciasto z truskawkami Pieczone jabłka Kokosowa owsianka z mango Bananowy jogurt z domowym musli Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Zupa tajska z kurczakiem Zupa dyniowa z marchewką Curry z kurczakiem Pulpeciki

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą 273

ricottą i kawałkami gorzkiej czekolady, która po zapieczeniu robi się płynna. Polecam na pożywne i ciepłe śniadanie na słodko. Dobrze jest dołożyć trochę owoców np malin, jeżyn lub truskawek. U mnie mrożone jeżyny, ale w sezonie polecam świeże owoce. 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych 250 g sera ricotta 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 jajko 100 g czekolady

https:KKuchniaMniam
Placuszki z mąki gryczanej (pancakes) 186

miód lub tradycyjnie… syrop klonowy. Pytania i odpowiedzi: Czy to muszą być banany? Do środka zamiast bananów możesz użyć również innych owoców. Świetnie sprawdzą się jabłka, borówki lub truskawki. Co zamiast nasionek chia? Jeśli nie masz nasionek chia, to nie koniec świata. Z powodzeniem możesz użyć siemienia lnianego lub innego roślinnego zamiennika jajek. Jakie mleko roślinne? Ja użyłem sojowego

Blendman
Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym 231

pampuchy drożdżowe znalazłam w książce Pawła Małeckiego. Lubię przygotowywać słodkości z jego przepisów, bo wiem, że zawsze będą smaczne. Z przepisów Pawła przygotowywałam już między innymi Tartę szpinakową z truskawkami czy Pancakes z malinami i bitą śmietaną . Koniecznie sprawdźcie Do zrobienia bułeczek na parze będzie potrzebny Wam duży garnek, koszyczek do gotowania na parze , a także pokrywka do garnka

Kuchnia Bazylii
CZEKOLADOWY PUDDING Z CHIA 193

Składniki: 1 szklanka mleka 2% 5 łyżek nasion chia 2 łyżki miodu 1 łyżka kakao 1 banan 4 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej (u mnie z truskawką) Sposób przygotowania: Do mleka wsypujemy chia, kakao i dodajemy miód. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pudding delikatnie mieszamy, polewamy zmiksowanym bananem i posypujemy wierzch płatkami. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Bakaliowa rolada z jagodowym kremem, owocami i pierzgą pszczelą (bez glutenu, bez laktozy, bez pieczenia) 248

pestek dyni 50 gram nasion słonecznika 50 gram orzechów włoskich 1 łyżka siemienia lnianego 2 - 3 łyżki mąki kokosowej  kilka plasterków suszonego jabłka pół świeżej figi 2 duże truskawki kilka malin kilka jagód świeża melisa jadalne kwiaty (u mnie begonie)  dwa orzechy włoskie kilka ziarenek granatu  Wykonanie: Nasiona chia należy dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić

Quinoa Raz!
KOKTAJL SZPINAKOWO-TRUSKAWKOWY 194

SKŁADNIKI: 1 garść  świeżego szpinaku 4 truskawki 1 łyżeczka jagód goji 150 ml mleka może być roślinne lub krowie   PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ze sobą  łączymy. Blendujemy na gładki koktajl.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Czekoladowe fondue 199

Opis: Świeże owoce i pyszna czekolada to połączenie doskonałe, a naczynie z czekoladowym fondue łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Crumble owocowe 195

Chyba większość z nad jadła już nie raz ceramble ale nigdy za dużo pysznych owoców pod chrupiącą skórką. Składniki:  - 2 gruszki - 500 g owoców mieszanych ( ja dałam mrożone truskawki, wiśnie i jagody) - 200 ml dżemu z owoców leśnych - 1,5 szklanki mąki - 80 g margaryny - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 120 ml mleka - 2 łyżki syropu

Kulinarne życie
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 201

skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja: truskawki kiwi pomarańczo mięta naleśnik starta czekolada Do pojemnika wysokiego wsypuję mąkę, dodaję jajka, mleko, wodę, sól, roztopione i wystudzone masło i miksuję blenderem ciasto. Połowę odlewam do miseczki

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania