szybko jakieś słodkości. Tym razem były to ciastka z ciasta francuskiego z twarogiem i owocami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego owoce (ja miałam mrożone owoce :truskawki, porzeczki, jagody) 250gr mielonego twarogu 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Ciasto francuskie
Amatorka kuchennaroztopionej, białej czekolady. Wylewamy na spod z herbatników. 4. Na kremie układamy maliny, wkładamy tartę do stężenia do lodówki (najlepiej na przynajmniej godzinę). Zamiast malin swobodnie można użyć borówek, truskawek, wiśni, jeżyn lub innych ulubionych owoców. Smacznego! K. P.S Lepszej jakości zdjęcia pojawią się jak już odkurzę aparat
kuchnia do kwadratusię skusi? SKŁADNIKI : ( poracja na 12 kokosanek ) mleko skondensowane – 200 g wiórki kokosowe – 100 g granola – 5 łyżek suszone owoce – 2- 3 łyżki ( ja do kokosanek użyłam suszonych truskawek i jagód ) olej – odrobina do wysmarowania papieru PRZYGOTOWANIE : Nastawić piekarnik na 160º z funkcją grzania góra i dół. Do miski wlać mleko skondensowane. Wsypać wiórki kokosowe, granolę i suszone owoce
kuchniabellissima.wordpress.comłyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka jogurtu naturalnego Krem: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: owoce na wierzch babeczek (np. truskawki, maliny, jagody) Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami
BullioSernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na kilku blogach. Mój jest jak zwykle lekką modyfikacją. Dodaję mniej cukru, a spód jest trochę grubszy i bardziej czekoladowy. Użyłam okrągłej formy o średnicy 28 cm. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mus malinowy
Bulliojajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki, brzoskwinie lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Podgrzewać na małym ogniu i co jakiś czas delikatnie mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny (nie zagotowywać). Pozostawić do ostygnięcia. Białka utrzeć
BullioBardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła
BullioAksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone
Bulliołyżki drobnego cukru do wypieków 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Pozostałe: 500 gram malin zmiksowanych owoce na wierzch u mnie maliny, borówki, porzeczki, truskawki i kiwi 1 szklanka wystudzonej kawy rozpuszczalnej kakao do oprószenia boków czekolada starta na wióry na wierch Przygotowanie: Żółtka i cukier umieszczamy w misie miksera i ucieramy na jednolitą, kremową
Życie zaczyna się w kuchninapój na letnie, domowe przyjęcia w ogrodzie, pikniki, jak i dodatek do obiadu na co dzień. Ale sezon na rabarbar powoli się kończy, już teraz gasimy pragnienie kompotem z truskawek, porzeczek i sokiem z letnich malin.W tym roku wpadłam na pomysł aby przedłużyć czas rabarbarowy nawet do zimy i kilka pięknych łodyg rabarbaru skryłam w mojej magicznej skrzyni zwanej zamrażarką
Życie zaczyna się w kuchniPrzepis na ciasto drożdżowe podpatrzyłam u Asi z Grunt to Przepis! . Co prawda Asia robiła z truskawkami i kruszonką ale bardzo zaciekawił mnie sam przepis na ciasto. Lekko go zmodyfikowałam. Zrobiłam go w formie na keks, początkowo myślałam, że to jednak zły pomysł, że wyleje się, ale ono urosło piękne ponad formę i świetnie utrzymało swoją strukturę
Życie zaczyna się w kuchnikońca, pora zamykać owoce w słoiki. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby je jeszcze na świeżo przygotować, a jak najlepiej?! Oczywiście że pierogi;) Były już z jagodami, truskawkami więc dlaczego by nie spróbować z langrodami...moje ukochane śliwki;) Delikatne w smaku, mięsiste, słodkie ale jednocześnie przyjemnie kwaskowate. Lubicie takie śliwki? Składniki na około 15 pierogów
Życie zaczyna się w kuchnirodzaje jogurtów w rożnych smakach. Każdy pyszny na swój sposób. 8 zbóż idealnie pasuje na drugie śniadanie, natomiast Breakfast mi najbardziej smakuje na podwieczorek w wersji z truskawkami. Tym razem przedstawiam Wam zupełnie inne połączenie smaków, jogurty Jogobella w innej odsłonie. #porcjaradosci! Składniki: 50 gram herbatników 1 jogurt 8 zbóż jagodowy 1 jogurt 8 zbóż brzoskwiniowy 1 jogurt
Życie zaczyna się w kuchniodpuścić. Nie mam na nic energii. Choć do kamizelki na drutach już wróciłam. Ale weny do gotowania nadal brak. Może się jeszcze dzisiaj skuszę na budyń czekoladowy z kawałkami truskawek na wierzchu... Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. A Wielkanoc to przede wszystkim jajka. Dlatego dzisiaj będzię przepis na jajka faszerowane. Przepis wypróbowany już w zeszłym roku, ale jakoś tak wyszło
blog.moje-pasje.infomój ulbiony przepis na proste ciasto z owocami na ciasto czekoladowe z gruszkami. Chciałam mieć większe szanse że mi się uda, bo tamto zawsze mi wychodziło zarówno z rabarbarem, truskawkami jak i śliwkami. Teraz też wyszło pyszne, wilogtne. Składniki: 3 duże gruszki 175 g miękkiego masła szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowgo 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki
Mama z miasta