tortilla - 4383 przepisów (strona:135/293)

Tortilla z mięsem mielonym. 119

zielona papryka 👌 500 gr. wołowiny mielonej 👌 sól 👌 pieprz 👌 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 👌 300 gr. sera tartego Graviera (możecie dać inny ser  wg. uznania) 👌 1 jajko 👌 1 paczka małych tortilli 👌 sezam wykonanie:  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Mini pizza 160

zrobić pyszną pizzę wcale nie musisz robić pracochłonnego ciasta. Wystarczy pomysł, bo pizza może powstać na tortilli pszennej lub pełnoziarnistej, możesz także tak jak ja w tym przepisie wykorzystać gotowe chlebki pita. Wtedy przygotowanie pizzy zajmie Ci dosłownie kilkanaście minut! Polecam Wam także: – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto

nietylkopasta.pl
Najlepsze domowe tortille 215

Czytaliście kiedyś skład sklepowych tortilli? Ja przeczytałam raz i od tamtej pory zwyczajnie ich nie kupuję, bo lista składników jest z reguły strasznie długa, a przecież tak naprawdę do wykonania tego placka wystarczą cztery składniki. Trochę czasu zajęło mi nim znalazłam odpowiednie proporcje i uzyskałam idealnie elastyczne tortille, które nie kruszą się przy zawijaniu, ale w końcu się udało

Cynamonowe szczęście
Meksykańskie burrito z wołowiną 389

Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej olej 150g żółtego(...)kukurydzę, zalewamy 200ml passaty, przyprawiamy przyprawą meksykańską. Dusimy około 5 minut. Dodajemy ser zostawiając trochę do posypania. 3. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy cienko passatą i odrobiną oleju. Na placki tortilli nakładamy przygotowany farsz. Zwijamy je, układamy w naczyniu. Wierzch smarujemy pozostałą passatą, posypujemy serem. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Dekorujemy natką pietruszki

Szefowa kuchni
Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex 223

food. Potrawa swe korzenie ma w USA , dokładniej z jego południowej części . Kuchnia Tex Mex , to kuchnia pograniczna dwóch stanów Texasu i Meksyku . Potrawy tej kuchni, to mieszanka meksykańskiej tortilli , wszechobecnej kukurydzy , fasoli , oraz teksańskiego barbecue i wolno pieczonych pulled pork ( bardzo wolno i bardzo długo.. ) , a także mega ostrych sosów . Generalnie pyszna , aromatyczna , tylko nieco ciężka i mimo(...)minut , aż uzyskamy na mięsie przypieczony wierzch . Po wielogodzinnych męczarniach, wolno pieczonej karkówki , rozszarpujemy ją widelcem na kawałki. Mięso powinno być tak miękkie , że samo się rozchodzi . Podajemy z tortillą posmarowaną pastą fasolową i salsą ..lub inaczej Ważne żeby serwować na gorąco , można także polać , tłuszczem z brytfanki , który jest niezwykle aromatyczny ..Cóż to nie kuchnia

Ogrodnik w podróży
BAJGLE ZAPIEKANE Z PASTĄ Z TUCZYKA 152

Macie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;) Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego ☕ lub 🍵 . Macie ochotę? Zapraszam : Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje(...)tartego sera 3 rzodkiewki drobno posiekane 2 łyżki kopru świeżego drobno posiekanego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy miodowej Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bajgle lub 4 tortille  Przygotowanie:   Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie. Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę przekładamy pastę. Bajgle układam na blachę wyłożoną

Gotowanie Patki
Tortilla z awokado i kurczakiem 145

artykułu poświęconemu temu owocu.  LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 664 kcal B 33 g W 54 g T 34 g Składniki na 1 porcję: ▸1 placek tortilli (u mnie pełnoziarnista) ▸1 awokado dojrzałe ▸1 pomidor ▸100 g kurczaka ▸bazylia ▸sok z limonki ▸1 łyżka tłuszczu Przygotowanie: 1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na tłuszczu. 2. Awokado(...)obieramy i rozdrabniamy widelcem. Skrapiamy kilkoma kroplami limonki i przyprawiamy solą i pieprzem. 3. Pomidora kroimy w kosteczkę, bazylię siekamy. 4. Placek tortilli smarujemy awokado, na to kładziemy resztę składników i zawijamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drobiowe Taco z patelni 242

jalapeno, oprószone świeżą kolendrą z salsą i kleksem kwaśnej śmietany. Taco z patelni można podać z ryżem (np. limonkowym z kolendrą jak u mnie), muszlami do Tacos czy z tortillami. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 porcje drobiowego Taco z patelni oraz około 2 szklanki salsy. Mięso mielone z indyka można zastąpić mielonym z kurczaka, wieprzowym(...)polskiej kuchni kminek. Salsę można przechowywać w lodówce, w hermetycznie zamkniętym pojemniku/słoiku przez max. 2 tygodnie. Jest idealna do nachos, grubo krojonych chipsów czy krakersów. Pasuje także do tortilli, tacos, quesadillas, enchiladas, czy jako dodatek  do mięs. Papryczki  chipotle w sosie adobo  można dostać w hipermarketach Tesco, Piotr i Paweł czy Carrefour na działach z kuchniami

Gospodyni Miejska
Koreczki z tortilii 158

pokrojone w cienkie paski warzywa (papryka, ogórek), posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zwijamy w rulon. Owijamy folią spożywczą, odkładamy na 30 minut, aby związało się. Pomidorki kroimy na pół. Tortillę kroimy na mniejsze kawałki, za pomocą wykałaczki spinamy tortillę razem z pomidorem

Lena Gotuje
Wiosenne wrapy z serem bez laktozy 134

dodatkami. W moich znalazł się dzisiaj oprócz warzyw, ser żółty bez laktozy Havarti od Mlekovity, a więc spokojnie mogą po nie sięgnąć alergicy. WIOSENNE WRAPY z SEREM Składniki: 2 tortille 6 liści sałaty 6 plastrów sera żółtego bez laktozy Havarti od Mlekovity 1/2 czerwonej papryki 1/2 szkl kukurydzy z puszki garść kiełków rzodkiewki  1/2 filetu kurczaka 1 łyżeczka przyprawy(...)kebab-gyros oliwa do smażenia   Przygotowanie: Filet kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy, a następnie studzimy. Tortille rozkładamy na stole, na niej układamy po 3 liście sałaty, następnie 3 plastry sera Havarti bez laktozy, posypujemy kiełkami, pokrojoną papryką, kukurydzą i kawałkami usmażonego kurczaka. Całość zawijamy w rulon, spinamy wykałaczkami i kroimy na mniejsze kawałki

Bon appetit mon amie
Guacamole 276

Guacamole to świetna przekąska imprezowa, szczególnie przyjemnie smakuje z grillowanym mięsem. Lekko pikantna, a zarazem orzeźwiająca pasta idealnie pasuje do tortilli oraz świeżego pieczywa. Guacamole najlepsze jest z awokado Hass, jednak nie zawsze można je kupić. Wygląd i smak awokado zależy od jego rodzaju i stopnia dojrzałości. Do przygotowania guacamole awokado musi być dojrzałe, inaczej pasta nie będzie smaczna. Guacamole(...)praskę lub drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Papryczkę dodawać stopniowo, gdyż każdy ma inną tolerancję ostrości.  Guacamole świetnie smakuje podane z tortillą lub świeżym pieczywem. Dobrze również pasuje do grillowanego mięsa. Zobacz również: sałatka z awokado i ogórka

Kuchcik gotuje
Koreczki, przekąski i przystawki. Imprezowe hity! 3822

kilkanaście pomysłów na przystawki, koreczki i przekąski, którymi z pewnością zachwycicie swoich gości. Zapraszam!     PRZEKĄSKI: *** Camembert smażony w panierce z płatków kukurydzianych PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z łososiem PRZEPIS TUTAJ *** Rollsy z tortilli z szynką PRZEPIS TUTAJ *** Roladki z szynki z sosem chrzanowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini burgery PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe mini pizzerinki – szybkie i pyszne PRZEPIS

Blog z Apetytem
Środa: Picadillo jak Kuba gorące 170

Picadillo – niezwykłe danie z wołowiną, pikantnym chorizo, oliwkami, rodzynkami, cynamonem i kuminem. Aromatyczna potrawka, którą można podać z ryżem, zawinąć w tortille, albo zjeść z dobrym pieczywem. Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 4 Picadillo – bogactwo smaków z Ameryki Łacińskiej Prawie każdy kto lubi jeść, wie co to jest chili con carne – pyszne danie kuchni(...)znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo brakuje czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 szklanki posiekanego w kostkę chorizo 2 małe cebule (drobno posiekane) 4 ząbki czosnku (drobno posiekane) Puszka całych pomidorów 2 łyżki octu winnego

Niedzielny kucharz
Zapiekane mini tortille 432

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas imprezy rodzinnej i tak mi posmakowały, że przygotowuję sobie takie danie jako normalny obiad (jem cały talerz sama! 😀). Wystarczy dodać w środek kubeczek np. z ketchupem do maczania i super danie gotowe(...)pieczeniu w piekarniku placki są twardsze i dobrze trzymają farsz. Smakują dobrze zarówno świeżo wyjęte z piekarnika jak i na zimno. Można przygotować samemu naleśniki lub użyć gotowych placków tortilli. Ja przygotowałam to z naleśnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1-2 porcje: naleśniki -140 g mąki gryczanej -1 jajo -1 łyżka oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Naleśniki nie co inaczej -z jabłkami 285

składniki 1 opakowanie placków tortilla 2 serki śmietankowe 2 łyżki, masy kajmakowej -a resztę np można zużyć do zrobienia andrutów 0k 4-5 jabłek obranych pokrojonych w kostkę cynamon cukier trzcinowy przygotowanie jabłka ok 5 min smażymy na patelni z łyzką masła, potem posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym 1 łyżka posypać Serek wymieszać z masą kajmakową w misce składanie kolejność

Moje Wyroby